Wka

Hur man odlar ditt hår super lång, supersnabb

Det är alltid en kamp för att växa hår långt och friskt, samtidigt använder värme på håret. Ibland verkar det omöjligt att kunna lägga ner plattången och locktången. Nedan listas några sätt att hålla håret friskt och samtidigt använder varma verktyg!

Steg

Hur man odlar ditt hår super lång, supersnabb. Drick 6-8 glas vatten om dagen.
Hur man odlar ditt hår super lång, supersnabb. Drick 6-8 glas vatten om dagen.
 1. 1
  Drick 6-8 glas vatten om dagen. Visste du att de flesta av vår kropp består av vatten? Vatten håller vår hud och hår hydratiserade, och våra kroppar friska!
 2. 2
  Använd ett bra balsam. Schampo spelar egentligen ingen roll, oavsett om det står "fuktgivande" eller inte. Schampo löddrar, alltså varje slag kommer remsor håret dess naturliga oljor. Men lämnar balsam alltid en slags "rest" i håret, så det är bättre att ha en som har bra recensioner och luktar gott. Om du letar efter en salong varumärke, skulle jag rekommendera att köpa en "Chi" märke av balsam, deras produkter fungerar riktigt bra, och är mycket återfuktande. Om du letar efter ett billigare alternativ till en salong varumärke, skulle jag rekommendera att köpa något "Tresemmé". Deras produkter fungerar också mycket bra, men, spara upp några extra dollar för att köpa Chi hårprodukter är definitivt värt det. Du kan också prova "DEVACurl."
 3. 3
  När du använder balsam, håll den 3-4 inches bort från dina rötter. Om du inte gör det, kan ditt hår komma ut ser lite oljig. Oavsett hur länge ditt balsam flaskan säger att lämna det på, alltid lämna den på under 3 minuter för extra fukt och glans.
 4. 4
  Skölj alltid hårprodukter ur håret med kallt vatten, det tätar nagelband och låser i fukt och lämnar håret silkeslent och smidig. Om du sköljer med varmt vatten, kommer du att märka att ditt hår är mycket frizzier än om du skölja den med kallt vatten.
 5. 5
  Kom ihåg att använda en värme Protectant spray eller lotion när du använder varma verktyg på håret (locktänger, plattänger, torktumlare, crimpers, etc). Det skyddar håret mot uttorkning, tillför fukt och hjälper till att förhindra kluvna toppar.
 6. 6
  Borsta inte håret när det är vått! Ditt hår är inte så stark när det är blött eftersom det är när dess torrt. En borste kommer fastna på håret när det är vått, vilket orsakar brott och kluvna hårtoppar. Finger kamma håret, eller spraya i en Detangler och kamma det med en bred tand kam.
 7. 7
  Ta en daglig multivitamin! Vitaminer hålla vår hud, hår och naglar friska. Dessutom, om du inte redan tar vitaminer och du börjar ta dem dagligen kan du märka att ditt hår växer lite snabbare.
 8. 8
  Ät mycket protein, det gör håret starkare och frisk!
 9. 9
  Få 1/4 en tum av hår trimmas bort ungefär var 1 1/2 - 3 månader. Kom ihåg, det finns inget sätt att "bli" av kluvna toppar utan att klippa dem. Ibland är det hjärtskärande att behöva få ditt hår klippa när du försöker att växa ut, men om du inte gör det, kommer ditt hår att hålla dela upp och kommer så småningom att bryta av och ditt hår kommer inte växa ut friska.
 10. 10
  Följ varje steg noggrant, och du kommer att börja märka, starkare, smidigare, långt och friskt hår på nolltid!

Tips

 • Låt ditt balsam stanna i ett par minuter för att verkligen skick ditt hår!
 • Vänd huvudet över och massera din hårbotten med den feta delen av dig fingrarna. Det hjälper ditt hår att växa snabbare och det känns bra!
 • Hårbotten massage öka blodflödet, vilket i sin tur stimulerar hårväxt.
 • Släpp handduken! Linda en handduk runt huvudet medan du gör din makeup kan verka som en bra idé, men allt det gör är att göra ditt hår burrigt.
 • Börja från botten av håret när du borstar och arbeta dig uppåt.
 • För mer fukt, kan du använda en leave in balsam dagligen, efter att komma ut ur duschen.
 • När handdukstork, krama och klappa torrt med en mjuk handduk. Gnugga inte med handduken eftersom detta kommer att orsaka sprickor.
 • När du borstar håret borsta det långsamt, och inte lägga alltför många produkter i håret.
 • Försök att bara använda värme på håret inte mer än 3 gånger i veckan. Låt det lufttorka. Om du absolut måste torka håret med en hårtork, investera i en som har en "cool" temperaturinställning.
 • Trimma ändarna på ditt hår varje månad för att undvika torra kluvna toppar.
 • Försök att inte leka med ditt hår, eftersom det kan orsaka kluvna toppar.
 • När schamponering, se till att fullt lödder och ger din hårbotten en massage för att stimulera hårväxt.
 • Om du har tjockt hår, kan du inte låta det lufttorka eftersom då är det svårt att reda ut. För att förhindra detta, när du kommer ut ur duschen försöka reda ut med fingrarna först och sedan när du är klar använder en hår kommer att reda ut resten.
 • Inte fläta eller göra något med ditt hår medan det är vått. Håll ner. Och sätta upp håret som i en bulle kommer du att märka mindre trasiga ändar.
 • Fläta håret på kvällen så låt det gå fritt på morgonen.

Varningar

 • Använda varma verktyg dagligen utan värme Protectant kommer att orsaka ditt hår att bli stekt, och svårt att hantera.
 • Använd inte andra människors hår verktyg, (borstar, kammar, hår band, etc). Löss är inte en rolig sak att fånga! Plattång och hårtork är okej att använda efter en vän!
 • Alltid ta dina vitaminer på en full mage, om du inte gör det, kan det störa din mage.
 • Aldrig lämnar varma verktyg inkopplad och påslagen när du inte runt