Wka

Hur man hanterar opålitliga vänner

Någonsin funnit att en viss vän ofta gör planer med dig, bara för att bryta eller ändra dem i sista minuten? Om du har, är chansen att du har en opålitlig vän. Här är några förslag på hur man ska hantera situationen.

Steg

Hur man hanterar opålitliga vänner. Tänk på detta kanske inte personlig.
Hur man hanterar opålitliga vänner. Tänk på detta kanske inte personlig.
 1. 1
  Tänk på detta kanske inte personlig. Inte alla som behandlar andra på ett otillförlitligt sätt innebär att. Det är möjligt att det finns en anledning bakom det beteende som du inte är medveten om - särskilt om tidigare du har känt din vän för att vara tillförlitlig och det är en ny förändring i deras beteende.
 2. 2
  Försök att prata med din vän. Om du känner att ovanstående situation gäller för dig kan du be din kompis några subtila frågor om hur de är och om vad som händer i deras liv. Om det finns ett problem som händer med dem du inte är medveten om vilket påverkar deras sinnestillstånd, såsom kanske hälsa eller familjens problem, är chansen att de kommer att dela detta med dig.
 3. 3
  Skapa en plan B. När nästa göra arrangemang med denna vän, skapa en backup plan ifall de sviker. På så sätt kommer du vara trygg i vetskapen om att oavsett om eller inte denna vän håller på engagemang, får du fortfarande att tillbringa dagen på ett sätt njutbar för dig. Det kan till exempel se en annan vän, genomför en utomhusaktivitet på egen hand, eller provar en ny inomhus aktivitet du har inte tänkt på tidigare.
 4. 4
  Överväga att anställa självsäkra beteende tekniker. Om du tycker att de två första stegen i den här artikeln inte gäller för din situation, kan det vara värt att genomföra vissa offensiva beteenden mot din vän. Detta behöver inte betyda att konfrontera dem eller få in ett argument, men det är viktigt att göra personliga gränser klart. Till exempel, om vid nästa tillfälle din kompis säger att de ska bekräfta planer med en viss tid, men du känner att det är osannolikt att de kommer att hålla sig till detta, kan du säga något i stil med att det är bra, men om det händer dig inte hör från dem du kommer att anta planer är avstängda och göra något annat. På så sätt, du dikterar inte dem om vad de bör och inte bör göra (som kan ses som aggressiv), men samtidigt inte offra din rätt att tillbringa en dag på ett sätt du vill på deras konto. Detta kommer också att göra det uppenbart för dem att din fria tid inte tas för givet.
 5. 5
  Om allt annat misslyckas, tycker om att gå vidare från detta förhållande. finns tyvärr fall där vissa människor har ett verkligt problem med att respektera andra människors tid och kommer sannolikt inte att förändras något snart. Om du redan har försökt föregående steg, och det är inte att ha önskad effekt, är det förmodligen bättre att gå från att ha mycket att göra med den här personen och fokusera på andra områden i ditt liv - inklusive människor som vet hur man behandlar dig bättre.

Tips

 • Om du är ny till att använda självsäkra beteende tekniker, överväga att ta en kurs eller forska några artiklar i ämnet innan du utför steg 3. Några artiklar om självsäkerhet kan hittas här på Google!

Varningar

 • Det är möjligt din opålitlig vän kan besluta att avbryta kontakten när de inser att du är på deras beteende.
 • Vissa av dessa åtgärder kommer inte att fungera på alla som är opålitliga.
 • Övertygande beteende tekniker kan ibland ta ett tag att bemästra.

Saker du behöver

 • Bestämning
 • Massor av självrespekt
 • Viss respekt mot din vän