Wka

Hur man gör ett gott intryck genom kroppsspråk

Ingen kan med säkerhet säga exakt hur mycket kroppsspråk påverkar ett första intryck, men en del forskning tyder på att det kan vara så hög som 90% som ansvarar för det första intrycket du skapar. Här är några kroppsspråk tips som hjälper dig att göra en positiv inverkan

Steg

Hur man gör ett gott intryck genom kroppsspråk. Visa förtroende genom din kropp rörelse och position.
Hur man gör ett gott intryck genom kroppsspråk. Visa förtroende genom din kropp rörelse och position.
 1. 1
  Visa förtroende genom din kropp rörelse och position. Sitt rakt, leende, och visa att du har kontroll över dig själv och säker i vad du säger.
 2. 2
  Ha ögonkontakt, men inte stirra. Om det finns flera personer du pratar med, ge dem alla en viss ögonkontakt för att skapa en bättre koppling och se om de lyssnar. För mycket ögonkontakt är obehagligt, för lite och och du kan verka osäker.
 3. 3
  Ta upp lite utrymme. Till exempel, sitter eller står med benen isär lite signalerar självförtroende och att du är bekväm i din egen hud.
 4. 4
  Slappna av i axlarna. Spänningar ofta demonstreras i dina axlar - de kan röra sig uppåt och framåt lite. Medvetet lossa upp axlarna genom att skaka ut dem och flytta dem tillbaka och ner något.
 5. 5
  Nicka när människor talar. Detta indikerar att du lyssnar. Men se till att inte mer än göra det.
 6. 6
  Le och skratta. Lighten up - ta inte dig själv på för stort allvar. Slappna av, le och skratta när någon säger något roligt. Folk kommer att bli mer benägna att lyssna på dig, om du verkar vara en positiv person, men inte vara den första att skratta åt dina egna skämt. Det gör att du verkar nervös och behövande. Le när du introduceras till någon, men inte hålla ett leende rappas på ditt ansikte, kommer du verkar osäker.
 7. 7
  Håll upp huvudet. Håll upp huvudet rakt och blicken mot horisonten, eller mot personer i konversationen. Titta inte på marken. Du kommer att stöta på så osäkra och lite vilse.
 8. 8
  Sakta ner lite. Inte bara kommer du komma över som mer lugn och självsäker. Det kommer också att bidra till att lugna ner dig också. Detta gäller för många saker, till exempel att gå prata och vänder sig mot någon som behandlar dig.
 9. 9
  Använd dina händer tryggt. Gör inte Fidget - använd dina händer för att beskriva något eller lägga vikt till en punkt som du försöker göra, men inte för mycket eftersom det kan bli störande.
 10. 10
  Fokusera på dina armar och ben. Rikta dem mot vem du är intresserad eller uppmärksamma också, eftersom det indikerar intresse och drar folk mot dig.