Wka

Hur man gör en katt öga på runda ögon

Om du har runda ögon (eller även om du inte gör det), kan göra katten ögon verka skrämmande, speciellt om du inte är väl förtrogen med smink. Om du inte vet vad katten ögon är, det är ganska självförklarande, och du har antagligen sett det gjort tidigare. Det är i grunden förlänga den yttre hörnet av makeupen uppåt, vilket gör ögat verkar ungefär som en katt öga. Om du har tur och ögon, kan det tyckas ännu mer skrämmande att göra denna look. Men runda-ögon drar faktiskt bort denna look perfekt! Läs vidare för att lära sig hur man uppnår denna coola katten look.

Steg

Hur man gör en katt öga på runda ögon. Applicera din skugga (om så önskas).
Hur man gör en katt öga på runda ögon. Applicera din skugga (om så önskas).
 1. 1
  Applicera din skugga (om så önskas). Detta steg är inte precis "nödvändigt", beroende på vilket utseende du går för. Om du vill ha skugga, tillämpa det nu innan din eyeliner. Jag tycker att du gör detta i förväg är det lättare, men vad som fungerar för dig är bra.
 2. 2
  Välj en eyeliner. För att göra en cat-eye look, använd en gel eller flytande liner. Detta kommer ner till personliga preferenser, men erbjuder en gel-liner mer kontroll. Det finns en enorm mängd prisvärda och häftigt liners, både gel och vätska som är 10€ och under. Om du är osäker på vilken du använder, gå till ditt lokala apotek och granska makeup avsnittet. Eller gå till Sephora eller makeup sektionen på Macys. Fråga proffsen vad de skulle rekommendera!
 3. 3
  Var säker på att du har rätt verktyg. Detta är inte nödvändigt om du använder en flytande liner. Mest gel-liners komma med en liten borste. Om den inte innehöll en pensel, eller om borsten är av låg kvalitet, investera i en bra liner pensel. Sonia Kashuk skapat en linje av makeup borstar som säljs på Target. De är billiga och är av hög kvalitet. Kom ihåg, om du använder låg kvalitet / verktyg, kommer din makeup återspegla detta faktum.
  • För gel-liner
   1. Om du väljer att gå med gel-liner, ta din eyeliner pensel och doppa den i din gel-liner.
   2. Jämnt belägga toppen av borsten. Stadig din hand på något. Antingen sitta ner framför en spegel och vilar armbågen på ett fast underlag, eller vila din pinky på din kind till stadig din hand.
   3. Eftersom målet med detta är att inte orsaka ögat att synas mer runda, börja tillämpa eyeliner strax efter rundan toppen av ögat.
   4. Dra borsten nära fransraden, med hjälp av små, fasta stroke. Om det behövs, åter tillämpa liner till din pensel.
   5. Skapa linjen vara tjockare vid de yttre hörnen. Inte bara är detta avgörande för att skapa önskat utseende, är det också viktigt att minska rundhet din ögongloben.
  • För flytande liner: Liquid liner är, på ett sätt, lättare att tillämpa än gel-liner. Det är tunnare och lättare att skapa en vinge spontant med bara en liten snärt. Dessutom behöver den inte dig att köpa ett extra borste eller tvätta sa-borsten. Det är all-inclusive!
   1. Använd samma teknik som gel-liner, som gäller den yttre delen av ögat och med samma vinge-teknik.
   2. Men var noga med att inte låta den flytande liner få på din övre ögonlocket. Kontrollera att det är torrt!
  • 4
   Wing det, vinge ut det, tjejen. Efter det yttre hörnet har tjocknat, har du nått den definierande ögonblick av denna makeup: vingen. Ta din pensel, och göra en liten flick upp mot slutet av ögonbrynet. Beroende på dina personliga preferenser, kan du göra detta så kort eller så länge du vill. Det är bara viktigt att A) se till att det är ännu på båda ögonen och B) se till att den är ordentligt ansluten till resten av eyeliner. Se till att den är fri från luckor!
  • 5
   Valfritt, tillämpa eyeliner till det inre hörnet. Om du har brett mellan ögonen, tycker jag att detta är ett bra sätt att minska denna effekt. Ta din eyeliner (gel, flytande eller penna-stil) och tillämpa den på den övre insidan ögonvrån. Jag skulle inte nödvändigtvis använda den på botten insidan hörnet, men oavsett flyter din båt!
  • 6
   Bär mascara / falskt-fransar. Det ger bara en extra nivå av dramatik. Om du gör falsies, skär dem i hälften jämnt och tillämpas på det yttre hörnet med lash-lim. Detta ger det en ännu mer feline utseende genom att framhäva den yttre halvan av ögat. Om du inte vill falsies, passa dig själv. Det ser fortfarande coolt båda hållen.

Tips

 • Investera i bra produkter. Jag säger inte att du ska köpa 25€ gel-liner från Mac, men om du använder en produkt som du älskar och som du tycker fungerar bra för dig, definitivt det återspeglas i din makeup.
 • Observera andras makeup. Om du är ute och ser en kvinna (eller man... man vet aldrig) med det utseende du försöker uppnå, varför inte fråga? Det kan verka konstigt att fråga någon om detta, men de flesta alla blir smickrad. Då och då när jag är ute någon frågar om mitt smink och hur jag gjorde det. Det är häftigt att ha folk märker det här! Så varför inte fråga henne (eller honom...) om hur de gjorde det? Vem vet, kanske du gör en ny vän!
 • Vara bekväm med det. Du mĺste rocka denna look att få det att fungera. Se till att du gillar hur det ser ut!
 • Använd den för att uttrycka din stil. Make-up är inte alltid om "att öka din naturliga skönhet". Ibland har du bara gotta klippa den rosa ögonskugga och katt-liner eftersom, ja, du gillar det, inte för att du tror att det gör att du ser ut som Heidi Klum.

Varningar

 • Tillämpa flytande liner till vattenlinjen gör ont. Om du får det här i ditt öga, det skapar små klumpar av liner som sådan vandra runt & ont som fan. Försiktigt!