Wka

Hur man avvisa någon utan att bryta sitt hjärta

Någonsin velat avvisa någon utan sorg och tårar? Det är inte så svårt, egentligen. Bara vara noga med att följa några av dessa idéer och du kommer att kunna steg bort från mötet oskadd.

Steg

Hur man avvisa någon utan att bryta sitt hjärta. Titta runt för att se till att ingen ser.
Hur man avvisa någon utan att bryta sitt hjärta. Titta runt för att se till att ingen ser.
 1. 1
  Titta runt för att se till att ingen ser. Det värsta som kan hända är att bli avvisad framför andra människor! Om det finns personer närvarande, ta sin arm och försöker att glida bort från de andra. Kanske om du kan glida in i en semi-privat hörn eller åtminstone till där de andra inte är inom hörhåll.
 2. 2
  Säg något i stil med, "Jag är ledsen, men jag vill inte bara känna på samma sätt som du tycker om mig" eller "jag gillar dig, men bara som en vän." Be om ursäkt och fråga om du kan fortfarande vara vänner. Agera inte kallt. Var varm och vänlig. Du kan också säga, "Jag skulle verkligen vilja att vi ska vara vänner", men inte ge löften som du inte tänker behålla. Om du inte tänker hålla kontakten efteråt, är det bäst att lämna det osagt.
 3. 3
  Agera som du känner dig ledsen, och le vid rätt tillfällen. Se till att du ler tyvärr, som du egentligen bara önskar att du kunde ge dem en chans, men det kommer inte att hända. Detta kommer att mjuka upp den verkliga slaget från orden.
 4. 4
  Muntra upp dem lite. Var mycket snäll mot personen, vara snäll gör det lättare för dem. Var säker på att din vänlighet inte avvika i medlidande. Det värsta i ett avslag är synd. De har lagt all sin värdighet och stolthet på linjen, och tycker synd om dem kommer bara göra det svårare för er båda att vara lugn. Om du agerar som du verkligen inte vill ha den här personen, vara beredda på deras reaktioner, mestadels nedslagenhet, tafatthet och smärta.
 5. 5
  Använd en lugn, samlad röst när du talar till dem. Inte slänga ut den första som kommer in i ditt huvud. Ta en paus innan du säger något och tänker på det bästa man kan säga att antingen avsluta all attraktion direkt eller behålla dem som en vän. Agera som du bryr dig när du säger "Nej", eller så kan du börja vattenverk.
 6. 6
  Ingen gillar att brytas upp med så var inte alltför vänliga efteråt. Ge dem lite tid att andas. Ibland lite utrymme kan räcka långt.

Tips

 • Du måste förstå hur förnedrande det är för pojkar eller flickor som ska avvisas.
 • Det bästa man kan säga när du slår ner någon som du inte känner eller kommer att få se på en regelbunden basis är att du tycker om att umgås med dem, men du är inte intresserad av en romantisk relation. Detta gör det tydligt att du värdesätter dem, utan att ge dem hopp om en framtida relation.
 • Var inte så otrevlig mot dem! Vilken punkt skulle det vara att försöka att inte bryta sitt hjärta om du är oförskämd!?
 • Om personen blir arg, behålla lugnet och hålla agera lite ledsen, men glad också för att försöka lugna ner dem. Detta är extra viktigt. Om du blir arg kommer du både svara på arga spänning.
 • Det är också möjligt att säga att du är smickrad att de har känslor för dig, men det är inte möjligt vid denna tid för dig att lämna tillbaka dem, men man hoppas att ni kan förbli vänner.
 • Var inte alltför trevligt att de tror att du gillar dem nu, inte leder dem. Vara hur du var innan du avvisade honom.

Varningar

 • Inte flirta med dem under eller något snart efter avslaget. Det är väldigt lätt att bara charma dem med en komplimang när du svikit dem, men tänk på att inte lägga det på för tjockt eller "Nej" du utfärdar kommer inte att höras.
 • Om du känner dock, att även om nu är inte rätt tid, men kanske en dag, ge dem hopp med tydliga konturer. Låt dem veta var de står och kanske vad håller dig tillbaka från att säga ja nu.
 • Vad du än gör, avvisar inte dem över ett textmeddelande, ring eller e-post. Det kommer bara att göra dem aldrig vill prata med dig igen.