Wka

Hur att växa en mustasch

Växande en mustasch är inte för alla, men du kommer inte veta om det är rätt för dig tills du försöker. Om du ska göra det, du vill göra det rätt. Dessa steg kommer att lära dig hur man odlar en stor mustasch.

Steg

Hur att växa en mustasch. Välj vad mustasch du vill och se om det passar dig.
Hur att växa en mustasch. Välj vad mustasch du vill och se om det passar dig.

Välja en mustasch

 1. 1
  Välj vad mustasch du vill och se om det passar dig. Du kan redigera en bild på dig och photoshop på en falsk mustasch, eller så kan du be vänner och familj om hur de tror att du skulle se. Om du kan göra varken, bara titta i spegeln och tänka dig med mustaschen som du väljer. Några olika, men populär, mustascher inkluderar:
  • Styret: buskig, med små spetsiga ändar på sidorna, även kallad en "spaghetti" mustasch. Manly samtidigt förfinas.
  • Den hästsko: en upp och ned u-bord mustasch, resor över överläppen och ner till jawline, som bärs av Hulkhoganen, bland andra.
  • Chevron: tjock och täcker hela överläppen område. En symbol för förtroende och sex appeal.
  • Valrossen: a sparre på steroider, är denna mustasch stor och yvig, och definitivt mer tilltalande för män än det är att damerna.
  • Pennan: smal och tunn, är denna mustascher en skugga för överläppen bara. Raffinerat och möjligen snobbig.
  • Den fu manchu: en tunn linje som täcker överläppen och kör ner sidorna, möjligen förbi käken.
 2. 2
  Överväg odla skägg först, och sedan trimma skägg till en mustasch. För en del män är inkubationstiden fasen av mustaschen lite krångligt. Om du vill undvika att se ut som du har en konstig tillväxt på din överläpp, överväga att odla helskägg först, och sedan trimma resten av skägget av när mustaschen är klar.
  • Självklart, om du väljer att odla helskägg för att odla en mustasch, trimma och underhålla ditt skägg medan du vårdar din soon-to-be mustasch. Bara för att du växer ett skägg inte ger dig licens att se ut som en Yeti-man.
 3. 3
  Börja raka av någon ansiktshår du inte vill hålla på din mustasch. Eftersom din mustasch är förmodligen bara kommer att täcka din överläpp och kanske lite mer, raka av någon ansiktshår som inte bidrar till din mustasch.

Daglig styling

 1. 1
  Använd en ordentlig grooming regim för att hålla ditt ansikte ren. Prova och tvätta ansiktet med ansiktstvätt, efter att få upp och innan du går till sängs. Detta kommer att hålla den ren och fyll den för att borsta och vaxning.
 2. 2
  Comb din mustasch, om det behövs. Om du växer en mustasch, till exempel skapa en del genom att kamma håret med ett skägg kam. Detta kommer att träna håren i din mustasch att växa i rätt riktning.
 3. 3
  Vaxa mustaschen. När du tvättar ansiktet eller komma ut ur duschen, applicera lite mustaschvax till mitten av din mustasch med ett finger. Lätt att arbeta vaxet utåt, som täcker hela din mustasch. Använd sedan en kam för att få den "stachen helt mättad.
 4. 4
  Forma den om det behövs. Kanske det utseende du går för är valrossen, i vilket fall du inte behöver forma mustaschen mycket i flera veckor. Å andra sidan, om du bygger en hitttade styre eller en polerad penna, behöver du antagligen att kamma, vridning, trim, och även rakning varje dag.

Mustasch underhåll

 1. 1
  Ha tålamod med din ansiktshår tillväxt. Även om ditt ansiktshår kan växa ganska snabbt, kan det ta flera veckor till över en månad att växa in helt, beroende på vilken typ av mustaschen som du vill idrotten.
 2. 2
  Trimma din mustasch (tillval). Även om vissa mustasch anhängare argumenterar om fördelarna med trimning, kan din mustasch vara i behov av grooming varje så ofta. Vissa mustascher kommer att kräva mer arbete än andra. Men en kombination av tvätt, vaxning, kamning, trimning eller rakning kommer förmodligen att vara en del av din regemente varje dag om du vill att din fullvuxen mustasch för att leva ett fullt, slitna liv.
  • Beroende på din mustasch, trimma den med mustasch sax varje dag till en gång i veckan. Efter en månad av att trimma mustaschen varje vecka, bör du ha en ganska bra uppfattning om hur mycket ansiktshår att hugga av varje gång du klipper.

Tips

 • Använd inte raklödder eller gel när du rakar, är detta en con. Vatten mjukar ansiktshår bättre och är mycket billigare.

Varningar

 • Raka ner med en rakkniv.
 • Självklart var försiktig när du rakar.