Wka

Hur kan man vara en självsäker tonårsflicka

Göra positiva förändringar och val i ditt liv. Dessa enkla steg kommer att ge din självkänsla en boost. Bara slappna av och vara dig själv!

Steg

Hur kan man vara en självsäker tonårsflicka. Börja ta risker, eftersom varje risk du tar gör dig till en mer självsäker och starkare person.
Hur kan man vara en självsäker tonårsflicka. Börja ta risker, eftersom varje risk du tar gör dig till en mer självsäker och starkare person.
 1. 1
  Börja ta risker, eftersom varje risk du tar gör dig till en mer självsäker och starkare person. Men förstår att det finns positiva risker och negativa risker. Gör saker som leder dig framåt mot dina mål.
 2. 2
  Definiera vad dina mål är genom att skriva ner dem. Sätta realistiska, uppnåeliga mål så att du inte är besviken om du inte kan åstadkomma allt på en gång. Ta det ett steg i taget och tänka positivt!
 3. 3
  Öva god hållning hela tiden (sittande, stående, gående), speciellt när du går ensam.
 4. 4
  Bo välvårdad. Tvätta håret ofta (nog för din hårtyp) och bada själv ofta. Bli inte alltför besatt varje minut på hur du ser ut. En av de viktigaste sakerna att vara är att vara bekväm med dig själv och din kropp. Var uppmärksam på att bära kläder som är för avslöjande eller för litet för din kropp typ, eftersom de kan vara smickrande. Om du känner behovet att, bära enkla saker med dig som en liten hårborste, läppglans / chap stick, och en liten flaska body spray.
 5. 5
  Handla eller gör din egen unika stil. Köp vad du vill ha och vad som gör dig lycklig. Bär inte något bara för att en viss publik är. Om du gillar de vanliga jeans och t-shirt ser då, det är helt dig. Så länge du är bekväm, kommer du att bli säker. Följ dina egna normer.
 6. 6
  Har aldrig bry sig om vad folk tycker om dig, så länge du vet vad du gör är rätt och det är inte att såra någon. Och aldrig vara rädd för att göra rätt saker.
 7. 7
  Anpassa ditt utseende. Att vara unik och självsäker handlar om din personliga unikhet. Om du gillar att bära smycken, gå för det! Om du inte gillar att bära smycken, det är din personliga smak och ingen ska säga något annat. Din frisyr, hårfärg, skor, väska och andra tillbehör finns andra sätt du kan anpassa ditt utseende. Liksom smycken, dessa saker är inte för alla och du bör inte göra det om du inte känner dig bekväm med det.
 8. 8
  Se till att hålla ditt rum rent. Ett rent rum betyder att du kan hitta det du behöver när du behöver det, så du är inte stressad eftersom du förlorat något. Du kommer också att må bättre när dina vänner kommer över om man kan visa dem en clean room. Ingen vill se dina underkläder på golvet!
 9. 9
  Kom ihåg att du alltid har kuddar / tamponger i väskan hela tiden och kuddar ändras regelbundet för att förhindra olyckor.
 10. 10
  Studera, göra alla dina skolarbete, och göra ditt allra bästa varje gång. Studera för tester, göra läxor och alla tilldelade läsning. Svara på frågor i klassen och ställa frågor som rör ämnet. Var inte rädd om du fortfarande inte förstår vad du studerar, prata med dina klasskamrater eller prata med din lärare. Du kan inte skicka dina klasser om du inte ställa frågor. Att vara smart är inte konstigt. Människor som tror så är inte smart.
 11. 11
  Tala ordentligt, tydligt och hörbart, och inte svära en storm. Om du har ett svära problem, gör din egen "svordom ersättare". Istället för att säga "F-ordet", ersätta det med ordet "frick" eller "kola." Ett enkelt ord ersättare är alltid bättre än det faktiska svordom. Om du kan, så småningom eliminera dessa slanguttryck.
 12. 12
  Utveckla dina talanger. Om du är bra på att dansa, ta upp en klass och finslipa dina färdigheter, om du är bra på sport, ta lektioner och gå med i ett lag.
 13. 13
  Gå några klubbar om du är en god socialist eller vill komma över din blyghet. Det kan öka ditt självförtroende nivå, hjälper dig att utveckla din sociala kompetens, och hjälpa dig att göra några vänner.
 14. 14
  Delta i dina fritidsintressen. Om du älskar musik, gå vidare och inte vara rädd för att piska din iPod eller CD-spelare (om tiden är lämplig förstås) Läs böcker eller skriva poesi om du älskar det. Måla, rita, simma, eller titta på Anime om det är din personliga sak. Alla har olika hobbies och det är inget fel med att uttrycka det. Kom ihåg: Det handlar om vad som gör dig lycklig, gör det inte för att någon annan vill att du ska. Hitta saker du brinner för och var inte rädd för att prova något nytt.
 15. 15
  Släpp vänner som inte respekterar dig eller gillar dig för dig. Om du känner att dina vänner har mindre respekt för dig, prata med dem. Låt dem veta dina känslor och hur du vill bli behandlad som en vän. Om någon känns inte "bra" nog-de är ingen vän och dumpa dem snabbt.
 16. 16
  Och kom alltid ihåg att bli vän med de människor du gillar, inte de du tror att du ska vara kompis med.
 17. 17
  Förstå att det inte är hälsosamt att låta era kamrater eller elever gå över dig, är det stora problemet om du är blyg eller den typen av person som verkligen gillar att behaga människor. Var inte rädd för att säga "nej" när situationen kräver det. Exempel situationer skulle vara om en vän bad dig att hjälpa dem fuska eller kopiera från din hemläxa.
 18. 18
  Bo trevligt att alla du stöter på, och le mot människor när du passerar dem när hon gick. Embrace skillnader i andra och fira mångfalden.
 19. 19
  Umgås och bli vän med dina föräldrar, och göra samtal med vuxna, men kom ihåg att vara artig.
 20. 20
  Förstå att det känns hemskt att känna sig pressad att ha en relation eller gå och dejta om du inte är redo. Som en tonåring, du växer upp, men du måste också respektera dina egna gränser och begränsningar. När det är dags, vet du, och du kommer att vara mycket gladare att du väntade tills du var redo.
 21. 21
  Kom ihåg att aldrig känna sig pressad att göra droger, bli full, eller ha sex. Detta är ett av de största problemen som en tonåring. Droger är inte bra i första hand och det är bättre att du inte gör det alls. Det kan göra stor skada och förstöra ditt goda rykte. Inte gå ut och bli full. Först ut som en tonåring, är du minderårig. Andra, bli full kan vara farligt, kan du göra saker som du kommer att ångra.
 22. 22
  Var dig själv! Ge inte in i gymnasiet stereotyper som att vara en prep, emo eller punk rocker. Din egen stil är vad du gör det. Om någon ringer dig en posör, borsta bort det. # Tänk positivt! Känn dig inte pressad att se ut exakt som en modell eller kändis. Skönhet ligger i betraktarens öga och om du tror att du är vacker, då du är vacker!
 23. 23
  Glöm alla ringaktning och inte tar förolämpningar till sinnet. Om någon ringer dig en genomsnittlig namn, undandrar sig emellertid om någon komplimanger du, ta det i. Tänk på det.
 24. 24
  Lära sig att om någon kommer fram till dig och säger "du har en stor siffra" eller "du har, gillar, perfekta läppar" tackar dem och ler. Inte bara kommer det att göra dig lycklig, men det kommer också att göra någon annan känns bra att de gjorde något trevligt. De kan också bli din vän.
 25. 25
  Öva titta på dig själv i spegeln och säga "jag älskar dig!" eller, "Se på mig... Jag ser vacker dag."... du kunde ta en stol och sitta framför spegeln, och uppge alla de bra saker om dig, de saker som gör dig en vacker flicka bara sätt som du är. Jämför dig inte till en filmstjärna.
 26. 26
  Be om hjälp om du är på dåligt humör en hel eller inte kan komma överens med din familj, be dina föräldrar, en lärare du lita på, någon vid en kyrka eller en skola studievägledare för hjälp. Om du inte tar hand om dig själv, din emotionella hälsa, kan du fatta dåliga beslut som du kommer att ångra senare. Berätta för någon om du är rädd eller upprörd och att du vill hjälpa till att göra dig själv att må bättre.
 27. 27
  Om någon håller på att betyda för dig, bara säga "inte vara patetisk" och gå därifrån.

Tips

 • Se till att du får tillräckligt med sömn. De flesta tjejer behöver minst 8 timmar eller mer. Ta en tupplur på helgen om du är utmattad.
 • Ser inte ut som du försöker för hårt. Håll håret, makeup och naglar på mer naturliga sidan. Det ser classier och mer lättsam.
 • Du behöver inte vara rik för att vara säker! Du kan köpa kläder från Payless, Target, eller Ross som bär många av de snygga och trendiga märken för rimliga priser (och ingen behöver veta!)
 • Sätt upp realistiska mål för dig själv. Vill du bli känd för din personlighet, hjärna eller förmågor sport? Eller alla tre? Få organiserade och skriv ner vad du vill. Gör steg-för-steg detaljerade listor på hur du kommer att uppnå dina mål. Till exempel om du vill bli känd som flickan med en "stor" personlighet, än att försöka vara mer avslappnad, lekfull (bara inte i klassen), flexibla, vänliga och öppna. Komplimang eller märker en annan person varje dag men vara uppriktig. Förvänta dig att vara mycket ärlig och inte ljuga så att folk kommer att lita på dig. Tillåt dig själv att förändras och växa.
 • Försök att förbättra din kommunikationsförmåga så att folk kommer att förstå dig. Tillförordnad lynnig eller tystlåten inte få dig någonstans.
 • Ta väl hand om dig själv på alla sätt. Friska människor är trygga människor. Konstant träning ökar ditt självförtroende på alla sätt. Du känner och ser bättre och även flytta annorlunda. Gå med i ett gym, jogga, spela fotboll eller basket och försöker äta lätta proteinrika måltider minst 5 gånger om dagen. Effekt barer är bra att ha i ryggsäcken i skolan.
 • Få upptagen. Försök att utmana dig själv hela tiden. Förvänta dig inte att vara perfekt eller inte göra misstag. Gör dina egna beslut om skolan.
 • Vara frisk! Se till att du får tillräckligt med vitaminer och mineraler, och äter tillräckligt från de livsmedel grupper. Motion minst 3 gånger i veckan. Prova jogging och bygga upp till 3 miles om möjligt. Engagera med efter skolan idrottslag.
 • Försök skaffa vänner som får dig att må bra om dig själv, istället för att vara runt människor som gör du känner ensammare än du verkligen är.
 • Om du värdesätter din hjärna som börjar arbeta hårt för att förbättra dem. Intelligenta människor har massor av självförtroende. Läs, ansöka om hedersrelaterade klasser, få mestadels A är på test. Organisera dina prioriteringar och hedra dem!
 • Gör tid för dig själv. Vara ensam och njuta av det! Tänk på vad du värdesätter i människor, skola och ditt liv.
 • Om någon försöker fresta dig till grupptryck, är det helt okej att säga nej, så länge du är lugn och artigt om det. "Hej, wanna smoke med oss ​​imorgon kväll?" Ett rimligt svar på detta, om det inte är din grej, kan bli något liknande: "Jag är inte så mycket i det, men jag ska på bio lördag, wanna join?"

Varningar

 • Att vara säker innebär inte grottforskning i grupptryck. Du gör din egen uppfattning om saker.
 • Om någon förolämpar dig, låt det gå. Bry dig inte om det. Du är inte ansvarig för andra människors beteende, handlingar, känslor eller problem.
 • Säg nej om något inte känns rätt eller farlig. Håll dig borta från självdestruktivt människor som råkat i droger, pornografi, skadegörelse eller ligor.
 • Undvik agera arrogant att dölja din osäkerhet. De flesta människor tycker inte om det och kan se igenom det.
 • Du har rätt att avsluta några hatiska konversationer. Bara promenad bort.
 • Om du har allvarliga problem med en nära vän, inte starta ett slagsmål. Lugna ner och använda dina ord. Prata ut och respektera deras känslor. Behandla dem med värdighet. Säg att du förväntar dem att alltid vara ärlig med dig.
 • Inte mer än göra det om du inte omtyckt av vissa människor. Håll ett sinne för humor om dig själv.