Wka

Hur kan man vara en god människa efter en bryta upp

Nästan alla kommer att gå igenom ett smärtsamt uppbrott någon gång, och du är inte ensam om att frestas att låta din ilska yta. Däremot kan ta stora vägen och försöker vara en god människa trots din smärta hjälpa dig att växa som individ och få över relationen. Här är hur man gör det.

Steg

Hur kan man vara en god människa efter en bryta upp. Klipp bort all kontakt - För nu.
Hur kan man vara en god människa efter en bryta upp. Klipp bort all kontakt - För nu.
 1. 1
  Klipp bort all kontakt - För nu. Skära ner interaktioner med ditt ex efter en rörig uppbrott kommer att minska frestelsen att komma in i en annan skrikande match. Även om du planerar att stanna vänner med ditt ex, ge dig själv lite utrymme vid första. Komma över uppbrottet blir bara svårare om du ständigt påmind om vad du förlorat eller varför du är arg.
 2. 2
  Hitta ett säkert sätt att frigöra din ilska. Sårade känslor är en naturlig följd av ett uppbrott, och tillåta dig själv att sörja slutet på förhållandet är en del av att gå vidare. Istället för att rikta din arga energi mot rytande om ditt ex, men försök att hitta en aktivitet som hjälper dig att släppa ut dina känslor på ett säkert och konstruktivt sätt. Prova en ny hobby, eller återkomma en favoritsysselsättning.
  • Många människor tycker att ta upp en intensiv fysisk aktivitet är det bästa sättet att göra detta. Visar aggression medan du spelar en sport är en av de få socialt acceptabla sätt att bli arg, och ren utmattning av hårt arbete kan distrahera dig från uppbrottet. (Och all aktivitet kan hjälpa dig att tona upp innan du trycker på dating scenen igen!)
 3. 3
  Motstå frestelsen att exponera ditt ex brister. Efter att bryta upp med någon, vet du förmodligen alla möjliga tvivelaktiga och unlikable saker om honom eller henne. Så mycket som du vill trumpet dessa saker för världen, avvakta. Som det gamla ordspråket säger, dra någon annan genom leran blir du smutsig, också. Om informationen är inte direkt relevant för människors hälsa eller säkerhet för en annan persons, zip det.
  • Om du verkligen inte kan skjuta upp frestelsen, skriva ner allt otäckt om ditt ex på ett papper. Vik upp den och förvara den på en hemlig plats, planerar hela tiden för att slutligen förstöra den. När du äntligen känner att du är över uppbrottet, bli av med den.
 4. 4
  Prata inte för alla om uppbrottet. Självklart bör du diskutera uppbrottet med en betrodd några vänner, men inte falla för frestelsen att sända evenemanget till alla som lyssnar - även om du bara vill prata om hur ont du har. Hålla käften kommunicerar att du kan lita på att hålla privata angelägenheter privat.
  • Om någon utanför din närmaste krets frågar dig direkt om frågan, leende och artigt säga, "jag helst inte skulle prata om det. Tack för förståelse."
 5. 5
  Fokusera på dina bästa egenskaper. Istället för att älta vad det är om dig som bidragit till uppbrottet, vänd din uppmärksamhet till uppskatta dina bästa drag. Om du måste, titta i spegeln och säga högt vad man vill om dig själv, eller skriva ner komplimanger andra människor betalar du i en lätt-till-åtkomst plats. Upprepa dessa övningar så ofta som du behöver. Att bygga upp ditt självförtroende kommer att minska frestelsen att riva ner ditt ex.
 6. 6
  Erkänna bra. Det måste finnas något värdefullt om förhållandet, eller skulle du inte har angett det i första hand. Även om majoriteten av det var hemskt, bidrog ändå till din personliga utveckling på något sätt. När du har ett litet avstånd från uppbrottet, ta del av de värdefulla sakerna du fått från dejta ditt ex, och kom ihåg att du inte kan ändra det förflutna - du kan bara lära av det.

Tips

 • Motstå frestelsen att dyka in i en annan relation direkt. Istället använder denna tid att läka och arbeta med sig själv innan du börjar rikta er uppmärksamhet på dejta någon annan.
 • Radera ditt ex telefonnummer och e-postadress (åtminstone för nu). Att ha tillgång till denna information när du är bekymrad kan få negativa konsekvenser.
 • Använd inte dina gemensamma vänner som ammunition. Om någon du är nära att vill hålla upp en vänskap med ditt ex, försök att acceptera det graciöst.

Varningar

 • Var medveten om att göra ärekränkande eller skadliga kommentarer om ditt ex - oavsett om det är i text eller i tal - potentiellt kan få dig stämd för ärekränkning eller förtal.
 • Om du har sexuella bilder av ditt ex, inte delar dem med någon annan och ta bort dem omedelbart. Om ditt ex anses vara en mindre i din jurisdiktion, kunde sprida dessa bilder utgör sexuellt utnyttjande av underårig (ett brott) även om du är en minderårig, liksom.