Wka

Hur kan man hantera unreasonables

Vi har alla dessa människor i våra liv som är nästan helt galen - de får veta att de har fel, men att de fortfarande driva sin väg bara för principen, de tror att alla är emot dem, därför allt du gör är att irritera dem, i princip de är i stort sett orimliga, och till synes omöjliga att leva med. Tja, vara beredd att använda lite logik, eftersom jag ska visa dig att det inte finns någon omöjlighet.

Steg

Hur kan man hantera unreasonables. Först måste du lära känna dem.
Hur kan man hantera unreasonables. Först måste du lära känna dem.
 1. 1
  Först måste du lära känna dem. Om du är bra på att läsa folk du just träffat, kommer detta att bli en lätt match för dig. Du behöver veta några viktiga aspekter av denna person: Vilka små saker ofta gör honom / henne arg? Har skrika denna person / skrika ofta? Hur snabbt får denna person till den bristningsgränsen?
 2. 2
  Om du vet dessa saker, vet du hur man håller dem till explosioner så lite som möjligt, och vilken typ av ilska du tittar på, som kommer att hjälpa dig att hantera din oregerliga person.
 3. 3
  När du vet lite om din person, kan du försöka lista ut vilken typ av person han / hon är. Som jag ser det finns det tre typer av orimliga personer:
  1. Den arguer - hävdar ofta, ofta för liten eller ingen som helst anledning.
   Arguers ofta kommer att ha liten aning om vad de pratar om, men när de säger något, kommer de inte ge upp, att insistera på att de har rätt och du är en idiot, även om de har visat sig vara fel, men de vill bara inte erkänna det.
  2. Den explosiva - Freak ut vid minsta sak, försöker göra du känna dig som en idiot.
   Sprängämnen är lite av en variation från Arguers. De kommer att argumentera en hel del, men mer våldsamt, ibland skriker eller ens skjuta och slå tills du grotta. Sprängämnen brukar inte surra ut på människor de inte känner väl, men de kan ibland. Folk som de känner undviker dem och besluta "Det är inte värt det."
  3. Den passiv-aggressiva - De kommer inte att argumentera, men är fortfarande mycket orimligt. De använder undvikande, tysta behandlingen, och få dig att känna skuld eller förvirrad utan att direkt visa sin aggression.
   De använder kroppsspråk för att visa att de är arga, och att du är i stora problem. Ofta kommer de att försöka låtsas som om de inte är arg, men du vet.
 4. 4
  Okej, så nu när du vet vilken typ av orimlig du arbetar med, kan du börja att kunna hantera honom / henne. Det viktigaste att komma ihåg när man hanterar en orimligt är att man ofta inte kommer att ge upp utan strid, oavsett hur litet det problemet kan vara.
 5. 5
  Överväga att tala med den orimliga, säger "inte allt behöver ett argument," och att "vara rätt är inte så viktigt i livet." Ibland, om du låter dem veta hur du känner, kommer de att försöka tona ner det lite. Andra människor, behöver dock inte väl prata ut saker.
 6. 6
  Om du är en av dem som inte gillar att prata (recessiv), behöver du förmodligen några tips för hur man ska handskas med den pratsamma orimligt.
  1. I fråga om Arguers: om de säger något fel, och du vill rätta till dem, eller säga något som kan starta en diskussion, tror på dig själv: Är att rätt verkligen viktigt just nu? Är detta ett problem verkligen värt att komma in ett stort ståhej om? En stor del av tiden, kommer svaret vara nej, och i det här fallet, skulle jag släppa det, ignorera det, eller bara komma överens: ". Okay" Skulle det någon roll egentligen om du tillåter dig själv att förlora och vara fel ett par gånger?
  2. I fråga om sprängämnen: försöker använda arguer strategi innan de får ut av kontroll: ge-in. Detta är inte alltid möjligt, ibland en explosiv kan fånga dig utanför vakt när du trodde att det var något fel. Om de inte får in en skrikande spree, ibland, kommer det att fungera ändå att bara komma överens, ge in, men se till att du inte gör det på ett sätt som verkar passiv-aggressiva (tjura), detta driver sprängämnen nötter.
   1. Undvik några argument som ger efter i, eftersom medan en explosiv lugnar ner, han / hon är fortfarande en tickande bomb. Den minsta av saker kunde ställa honom / henne, han / hon kan även vara ute efter saker att bli arg över.
   2. Bara låtsas som ingenting är fel. Agerar som de har en civil konversation, men inte göra en punkt av det. Om du verkar uppenbarligen ignorerar utbrott, kommer detta ut som mycket passiv-aggressiv.
   3. Ta bort alla känslor från ditt sätt att vara, förutom seriös och lugn. Reagerar inte på sina explosioner. Agera inte arg, rädd, glad, ledsen, eller ens några grader av nonchalanta. Bara vara efter ett tag, kan din orimligt bli uttråkad av det faktum att han / hon inte får någon reaktion från dig. Detta hjälper saker.
  3. I fråga om passiv aggressivitet: det är en första reaktion att bli arg. Passiv-aggression är tänkt att göra en person irriterad och spänd, tänkt att träffa dem tyst men bittert. Det är svårt, ibland att ignorera detta, eftersom det kan göra dig så arg att ges den tysta behandlingen, men du måste sätta verklig möda på det. Du bör inte slå tillbaka med passiv-aggressivitet (att gå in i en tjura eller återkalla), eftersom det bara skulle göra saken värre för dig. Act nonchalant till deras passiva ilska.
  4. 7
   Agera som om du inte får det att de är arga eller varför. Försök att lätta upp stämningen, även. Inte skratta, men inte blir glad helt plötsligt, kommer detta att göra din orimligt mycket arg.
  5. 8
   Snabbt byta ämne. Om du kan få en lättare ämne, kanske du kan byta honom / henne till en lyckligare tänka, vilket är definitivt ett plus.

  Tips

  • Aldrig, aldrig reagera med ilska för att möta dina orimliga vrede. Då skulle du vara orimligt i gengäld. Ibland unreasonables endast agera som de gör för att få en reaktion, och du spelar i deras händer, vilket är vad de vill. Det gör inte situationen bättre.
  • Byta ämne så snabbt och så graciöst som möjligt. Om du kan ändra hans / hennes sinnestillstånd till ett bättre och få honom / henne att glömma att han / hon är arg, är du i klartext.

  Varningar

  • Aldrig surra ut i ilska. Ingen gillar arga människor, och arga människor som arga människor ännu mindre. Gör ditt bästa för att undvika att skrika matcher.
  • Om du är rädd att dessa tips kan leda till våldsamt beteende, eller situationer som blir mycket värre, inte använda dem. Precis, jag sa, inte alla unreasonables är desamma, och de kan reagera annorlunda än vad jag är van vid.
  • Inte alla unreasonables är desamma. I själva verket finns det förmodligen unreasonables ute som inte ens nämns ovan.
  • En annan mest ohållbar typ är arg, kontrollerar förtryckare personlighetsstörning som gör det nästan omöjligt att fortsätta i relationer för mer än ett par dagar eller veckor som de blir mer och mer orimlig när de försöker lära sig att kontrollera dig (plattityd "förtrogenhet föder förakt "blir sann) i en hopplöst motbjudande sätt.