Wka

Hur hittills en läkare

Om du svimma minut Dr McDreamy (eller McSteamy) från den populära tv-serien "Greys Anatomy" hedrar den lilla skärmen hemma, eller om du har alltid varit attraherad av människor som har kraftfulla jobb, kan du vara intresserad av att dejta en läkare. Och om du lyckas hitta en läkare hittills, medan du kanske tror att när du har ingått ett förhållande med en läkare du är hemma gratis, finns det några aspekter som du bör tänka på innan du fullt ut engagera.

Steg

Hur hittills en läkare. Planerar att spendera många nätter och / eller dagar ensam.
Hur hittills en läkare. Planerar att spendera många nätter och / eller dagar ensam.
 1. 1
  Planerar att spendera många nätter och / eller dagar ensam. Beroende på hans eller hennes yrke, kanske din älskling att dra midnights i ER eller måste rusa ut mitt i natten för att leverera en baby. Att vara på samtal är vanligt för många läkare, så det kan mycket väl vara en upplevelse av halvfärdiga händelser och avbruten sömn om du dejtar en 9 till 5 specialist.
  • Vara bekväm deltar händelser eller vänner möte för middag sans din doc datum. För åtminstone de första åren, att en läkare är vanligtvis inte alltid ett 9 till 5 positionen. Han eller hon kommer ofta kallas iväg för att delta i en nödsituation och din middag planer eller kväll med vänner kommer att fortsätta utan läkarens datum sällskap. Det är viktigt av hänsyn till din relation och ditt förnuft att du är bekväm i din egen hud för att fortsätta med dina planer och inte bara stanna hemma - eller ännu värre, börja gräma - bara för att han eller hon inte kan göra det. Den kommer med territoriet, så vänjer sig tidigt.
  • Gå med flödet när planer ändras. En styv planen Maker kommer inte att överleva i en relation med en upptagen läkare. Lär dig att gå med strömmen och om planerna ändras, undvika att bli upprörd.
 2. 2
  Inse att din doc-patienter kommer först. Så hårt som det är att föreställa sig, kan det vara din födelsedag, men din läkare pojkvän eller flickvän har en mycket sjuk patient som behöver hans eller hennes uppmärksamhet. Du kommer att behöva göra enstaka offer så att han eller hon kan gå till jobbet från gång till gång. Förstå att ta hand om andra är en del av hans eller hennes jobb. Bli inte svartsjuk eller defensiva när han eller hon har att rusa till sidan av en sjuk eller behövande patient. Inse att ta hand om andra och ha en bra säng sätt är inte bara en del av jobbet - det är hela anledningen till din älskade valde att anamma medicin och hjälpa andra.
 3. 3
  Lär dig att ta itu med jobbet distraktion. Om han eller hon är "jourtid", det finns inget sätt du kan kräva att han eller hon stänger av mobilen. Förstå att du delar din doc pojkvän eller flickvän med patienter och vara okej med denna verklighet.
  • Om ringsignalen telefonen är verkligen irriterande dig, överväga att be honom eller henne att lägga den på vibration eller en mindre irriterande ringsignal.
  • Undvik att göra ett ansikte eller rulla dina ögon när hans eller hennes telefon ringer - även om du har en kamp. Del av dejta en läkare innebär att du kan avbrytas när som helst, vilken dag som helst.
 4. 4
  Gör inte honom eller henne din läkare. Det är människans natur att vilja din läkare pojkvän eller flickvän att kolla varje smärta eller styng du upplever. Vill du att din älskare att titta på din kropp kliniskt utan uppskattning, på ett opersonligt sätt? Det är en svår mental flip en läkare måste göra för att behandla någon som han / hon älskar. Dessutom, om du ständigt frågar gratis medicinsk rådgivning, kan det bli irriterande och skapar intrycket att du är en hypokondriker. Kom ihåg att en av de främsta reglerna för datering är att lämna ett litet mysterium, speciellt när det kommer till cytologprov och högar. Din doc datum hellre all medicinsk prat blev kvar på jobbet.
  • Försök inte att överlista din doc datum med populärvetenskaplig kunskap. Du kanske har läst den mest fascinerande avhandling om behandling av den senaste "influensa men om du även medicinskt utbildad och hämtas denna information från ansedda medicinska källor som din doc dagen skulle lita på, inte låtsas att du har alla svar. Med alla medel försöker hålla intelligenta samtal om de sociala kostnaderna för pandemisk influensa utbrott och dina idéer för bättre utvecklingsland medicinsk access men inte låtsas att du vet hur man faktiskt behandlar någonting.
  • Be om en remiss om du verkligen orolig för något. Om han eller hon har kontrollerat att mullvad och tycker att det är okej, men du är fortfarande besatt, be om en remiss och gå till din vanliga läkare eller en specialist.
  • Förvänta dig inte honom eller henne att behandla dig för varje fråga. Många läkare kommer inte att behandla familjemedlemmar, eftersom de känner sig som om det är oetiskt. Förvänta dig inte att eftersom du dejtar en läkare, kommer du automatiskt att få 24/7 omsorg. Gå på antagandet att du kommer att fortsätta att besöka din nuvarande team av läkare och eventuellt be om hans eller hennes åsikt från gång till gång om det behövs.
 5. 5
  Inse att du är inte den enda som vill hittills en läkare. Oavsett om du ger dig ut för att landa en läkare eller det bara hände att du hade en förbindelse med någon och han eller hon visade sig vara en doc, är chansen att det finns ett hav av människor där ute mycket intresserad av att dejta en läkare också. Istället för att bli svartsjuk eller gå på försvaret, nu är det dags att skapa inre styrka, självförtroende och självständighet så doc-fans inte kommer att rubba eller störa dig.
  • Var dig själv. Du kanske märker att andra människor kan falla över sig själva på en fest för att tala med din läkare pojkvän eller flickvän eller agera alltför offrens vid en middagsbjudning. Försöker inte att konkurrera genom att spela sitt spel - chansen, din doc pojkvän eller flickvän kan se dessa människor för vilka de är. Tillbringa mer tid att odla din egen wow-faktor vid evenemang, eller hitta något mer intressant att prata med folk om än det faktum att du dejtar en läkare.
  • Kom ihåg varför du är tillsammans. Han eller hon kan älska din hård självständighet eller humor - sannolikt de faktorer som lockade honom eller henne till dig i första hand. Kom ihåg att du är en unik individ och att din doc inte dejta dig eftersom du sätta honom eller henne i en maktposition.
 6. 6
  Gör det mesta av semester tider tillsammans. När din doc dag verkligen kan komma bort från sjukhus eller medicinsk praxis och inte på samtal eller ens ansvar för att ge råd, är det oftast semester. Plan för att komma bort från din vanliga plats och resa så att du kan få honom eller henne för dig själv. Gå mellanstatliga eller utomlands och hålla bortkopplad från den vanliga dag-do-dag rutiner. Detta kommer att ge både dig gott om möjligheter att tillbringa kvalitetstid ensam och att lära sig mycket mer om varandra.
  • Naturligtvis, som med alla datum, inte vara påträngande om att gå någonstans. Höj det som ett alternativ för att se om din doc datum skulle vilja åka någonstans tillsammans under sin semester.
  • Var beredd på möjligheten till en frivillig semester någonstans utmanande. Om din doc datum älskar volontärarbete, kan du behöva hoppa ombord och planen med alltför. Det är roligare när ni båda är inblandade.

Tips

 • Lämna utrymme för din doc datum för att varva ner - inte förutsätta att bara för att han eller hon är ledig som du kan dra honom eller henne till en dansfestival hela natten. Precis som du vill varva ner efter jobbet, vara hänsynsfull av din doc dag behov av att göra det också.
 • Trots att dejta en läkare (för sakens skull dejta någon som är läkare) kan vara bra i början, om du känner som om detta förhållande blir seriöst, fundera över varför du verkligen dejta denna person. Om det är på grund av sitt jobb, kan det vara dags att säga adjö. En hel relation kan inte byggas utifrån någons jobb eller upplevda prestige. Vi finner oss ofta dras till människor som har egenskaper vi har helt enkelt inte upptäckts i oss själva. Dessa egenskaper måste levas ut i ditt eget liv och inte projiceras på någon annan. Detta innebär förvisso inte att ingen kan datera läkare (eller ministrar eller politiker eller någon annan person i en maktposition.) Var medveten. Dragningen till makten kommer definitivt att avklinga. Det blir tråkigt om det händer efter att du har barn. Du kommer fortfarande att behöva hitta de egenskaper du älskar, på dig själv. Om du gör det, kommer du inte vara så attraherad av någon annan som ställer ut dem. Du kommer att vara mer "fri" att välja kärlek som inte är baserat på dina egna behov.
 • Vara förstående när han eller hon kallas borta för arbete, men inte bli en dörrmatta. När arbetet inte är ringa, lägg ner foten och kräva att han eller hon är närvarande.
 • Lär från början att inte vara beroende av att ha honom eller henne hemma på natten för att sova. Efter flera månader eller år av dating, kan du dela en säng. Men vissa människor tycker att de inte kan sova gott utan att deras "co-pilot" och kommer att hålla sig vaken eller sover dåligt tills han eller hon anländer till hemmet. Ett av de största problemen med detta är att när han eller hon äntligen kommer hem från att vara på samtal, är sängen första hand din doc blir chef (som solen går upp). Tyvärr för dig, kan det vara dags att gå iväg till arbetet, ta hand om barnen (om du har någon senare) eller helt enkelt vara redo för dagen.
 • Acceptera det som en del av din doc datum personlighet om han / hon är ständigt full av medicinsk rådgivning och förslag livsstil baseras främst på medicinska bevis. Vissa läkare får verkligen in i sitt arbete och en gång inblandad, kan oroa din hälsa i synnerhet eftersom de är så medveten om allt som kan gå fel. Vissa läkare gör det och andra inte, är det vanligt båda hållen.
 • Var hänsynsfull dejta grejer-ups på uppdrag av läkaren vän. Det är ett välkänt faktum att smarta människor ofta spenderar mer tid på resultat än på att utveckla relationer, och därmed kan uppleva svårare att få dejta "precis rätt." Om du är mer bekväm med relationen sidan, hjälpa honom eller henne att upptäcka sätt att göra bra anslutning och att känna sig bekväm. Om du är både obehagligt, hjälpa varandra. Och om du är både bra med dejting, lucky you!

Varningar

 • Aldrig be din läkare pojkvän eller flickvän att göra något som kan äventyra hans eller hennes arbete, som att skriva olagliga recept.
 • Medicin är om att ta hand om sjuka människor och om sjuka människor gör att du vill munkavle, hittills en advokat. Du kommer att höra en sida av telefonsamtal som kan vara ganska obehagligt.
 • Tror inte läkarna är rika. Tvärtom, läkare gör ofta mindre pengar än deras revisorer. Det finns många docs som inte har betald semester, har enorma studielån att betala av, måste ge helt för sin egen pension plus betala för att utbilda sina barn. De härliga pengar dagarna av medicin är ganska mycket över.
 • Fråga inte din doc datum för att berätta om sin dag, om inte han eller hon erbjuder. Pushing för exakta detaljer kan orsaka din doc datum för att känna sig riktigt obehagligt - den dagen kan ha varit svårt och han eller hon inte vill avslöja något om upplevelsen. Dessutom, aldrig be din doc datum för att bryta patientens sekretess, som är helig. Vänjer sig inte veta alla praktiska och tråkiga detaljer och vara tacksam för små mirakel.
 • Tvinga inte dig själv på honom eller henne under arbetstid. Om du känner dig förbisedd, kanske du har lust att bara dyka upp på sjukhuset för lite uppmärksamhet. Inte bara kommer du att irritera sjukhuspersonalen, kan du sätta patientens liv i fara genom att försöka distrahera din pojkvän eller flickvän från arbetet. Dessutom tar det inte mycket att vara påträngande för att skapa avstånd mellan dig och ha din dejt undrar om du har vad som krävs för att klara av hans eller hennes yrkesval.