Wka

Hur att träna flygplan etikett

När du reser med flyg, du ibland tvingas beblanda (bokstavligen) med människor du inte känner. I nära håll och under längre tid, kan en lite hänsyn gå långt. För att göra en flygning så smidigt som möjligt för både dig själv och andra (och för att undvika arga blickar) praktik flygplan etikett enligt följande.

Steg

Hur att träna flygplan etikett. Bär väskan framför dig och låg på marken när du går ner i gången på jakt efter din plats.
Hur att träna flygplan etikett. Bär väskan framför dig och låg på marken när du går ner i gången på jakt efter din plats.
 1. 1
  Bär väskan framför dig och låg på marken när du går ner i gången på jakt efter din plats. Hålla upp det och på sidorna kommer oundvikligen att slå sittande passagerare på sina armar, axlar och huvud. Du kan dra tillsammans om den har hjul.
 1. 1
  Utnyttja det överliggande utrymmet ovanför din egen stolsrad. Placera inte dina väskor i overhead på framsidan av planet om du sitter i den raden. Placera inte din väska i ett fack nära framsidan av planet för en snabb exit - det betyder att någon annan kommer att få vänta tills hela planet har tömts för att gå tillbaka för att få sin väska. Med lagringsutrymme för andra passagerare är oförskämd och kan eventuellt försena avgång, som de söka efter lagring.
 2. 2
  Håll din stol upprätt åtminstone tills du sa det kan lutas bakåt. Luta inte din stol tillbaka så snart du får den. När du luta din stol, gör det långsamt. Annars riskerar du att stöta huvudet på den intet ont anande passagerare bakom dig som börjar bli något ur påsen vid hennes fötter, eller så kan du slå över drycken på hans eller hennes fack. Kom ihåg att återställa ryggstödet till upprätt läge under måltid och dryck portioner, eller om möjligt, vänta tills mat och dryck är klar att serveras och städas upp.
  • Kolla bakom dig, är att personen lång, eller har de ett barn i knät? Om så är fallet, överväga att hålla din plats upprätt av hänsyn, speciellt om det är en kort flygning. Genom liggande, du tar utrymme från passagerare bakom dig, du kan vara mer bekväm, men på någon annans bekostnad. Du kan också be dem om liggande stolen skulle vara okej. Om du är någon som inte kan göra det bekvämt för dig utan liggande, så gör ditt bästa för att välja en mittgång, skott, eller exit parkett när du bokar flygningen så att personen bakom dig har extra utrymme.
  • Om du är en lång / stor person eller har ett barn i knät och vet att ha sätet framför dig tillbakalutad gör dig obekväm, välj ett skott eller avfart parkett (såvida du inte har ett barn, i vilket fall du bör aldrig välja en sittplats nödutgång). Inte bara kommer du att ha mer utrymme, men den personen framför dig kommer också att ha mer utrymme och kan besluta att inte luta sitt säte av hänsyn till dig. Om du sitter i mitten, dock, är personen framför dig trånga, liksom, och kommer förmodligen att vilja luta sitt säte, vare sig du vill det eller inte.
  • Om du reser med ett eller flera barn, hålla ett vakande öga på dem. Barn har en tendens att knuffa, sparka, eller ryck sätet framför dem utan att inse det hela flygningen, vilket kan göra personen framför dem mycket obehagligt. Det är svårt nog att styra vissa barn på en lång flygning, men det är ännu svårare att hantera en ilsken passagerare framför dig. Om ditt barn (ren) har svårt att flyga, gör allt du kan för att slappna av barnet så att du inte stör andra passagerare i närheten av. Få massor av böcker, spel, snacks och andra saker för att hålla ditt barn lugnt ockuperade. Du kan också prova att gå till pentryt i planet för att sträcka på benen. Byt blöjor i toaletten på planet. I de flesta toaletter finns det skötbord och papperskorgar papperskorgen för blöja förfogande. Vid amning, använd ett förhänge, både för din egen integritet och för bekvämligheten av andra passagerare.
  • Om en annan passagerare bryter etikett genom exempelvis ständigt dunkande eller driver med din ryggstödet, och vägrar din artiga begäran att inte göra det, får inte någon ytterligare inblandad. Ställ en flygvärdinna att hantera situationen, och om de inte kan eller inte ens kommer (det händer), frågar artigt men enträget för chefen flygvärdinna (purser) för att hantera det.
  • Bli inte berusad under (eller före) flygningen. Du kan med tiden av ditt liv, men dina medpassagerare kanske inte tror det (det finns flygbolag som inte tillåter några passagerare ombord misstänks vara över gränsen för alkoholkonsumtion).
 3. 3
  Undvik att ta tag i stolsryggen framför dig. Ta tag i ryggstödet som du promenera i gången eller i rad, kan vara obehagligt skärande för den som sitter i den. Kopiera flygvärdinnorna som balanserar sig i gången genom att ta tag i bagageutrymmen ovanför deras huvuden, snarare än ryggen sits.
 4. 4
  Respektera personliga utrymme.
  • Oavsett hur mycket du älskar att få nya vänner på planet, kan personen bredvid dig få ganska lite arbete gjort, eller helt enkelt inte känner för att vara pratsam. Om en vänlig kommentar får en minimal svar, ta tipset och lämna dem vara. Om du reser med barn, försök att undvika att låta dem tänka på passagerare som lekkamrater. Vissa passagerare kommer att le att vara artig, men kanske inte vara intresserad av att spela "peek a boo" med barnet.
  • Om du vill titta på en film på din personliga DVD-spelare, tänk på din skärm är synlig för dem bakom dig. Om filmen har nakenhet, grafiska våld, etc. det kan väcka anstöt de mer känsliga tittare (t.ex. barn) ser på. Med hjälp av en mindre, handhållen enhet för att se på film, till exempel på en iPod Touch, kan vara mer praktiskt i denna situation.
  • Titta på dina armbågar. Om du läser en tidning eller med hjälp av en bärbar dator, försök att inte låta armbågarna "spiller över" på någon annans personliga utrymme. Gör ditt bästa för att inte hog armstöd, speciellt om personen bredvid dig är i mitten och har begränsat utrymme till att börja med.
  • Utnyttja din egen arm vila och hörlurskontakten utlopp. Använd inte någon annans eftersom det är mer bekvämt för dig.
  • Håll dina saker nära. Om du lägger en väska eller en jacka på fötterna, låt det inte spilla över på benen eller fötterna på den person som sitter bredvid dig.
  • Om du fastnar på en gång säte men ändå vill njuta av utsikten, gör dig inte över personen bredvid dig att titta ut genom fönstret.
  • Få din egen läsning material - inte läsa deras. De kommer att märka, och det är nyfikna och oförskämd.
  • Packa hörlurar för alla bärbara elektronik, speciellt spel och dvd-spelare. Hearing någon annans musik och ljud kan vara mycket irriterande.
 5. 5
  Undvik hogging gången. Tänk på att utrymmet är begränsat ombord. Alltid vara snabb och alert samtidigt sätta saker i ovanskåpen, som andra människor behöver mittgången utrymme att komma runt dig och sitt säte. Placera de objekt som du kommer ofta använder i din stol bakfickan eller under sätet framför dig. Få upp för att använda toaletten eller att gå runt endast när det behövs. Gå igenom ditt handbagage i intervaller. Om du behöver något, tänka framåt och hämta objekt som du kanske behöver senare under flygningen.
  • När du går upp, inte Ryck inte på sätet framför dig för stöd, använda stolen armstöd.
  • Om du vill få upp men det finns en eller flera passagerare mellan dig och den gången, artigt be dem att få upp för att låta dig passera. Försök inte att klättra över dem, bortsett från obehag detta kommer oundvikligen att leda till, kanske du skadar dig / dem om du tappar balansen och faller.
 6. 6
  Var omtänksam mot andra passagerare när du avslutar planet. Motstå frestelsen att driva din väg ut först, låt dem närmast utgången stiger av planet först. När din tur kommer, röra sig snabbt så att folk med anslutningsflyg kan göra det i tid.
  • Var försiktig när du hämtar bagage från overhead fack! Det kan placeras för att falla på dig eller någon annan.
  • Om du har en massa skrymmande, tunga bagage i overhead bin, vänta tills andra har kvar innan stående och blockerar andra människor från att lämna planet (de kan ha en annan flygning för att komma till), eller be någon att hjälpa dig att få ditt bagage ner medan alla väntar på att lämna planet. Detta kommer att hjälpa till med trafikflödet och tillåter alla passagerare att lämna flygplanet så snabbt som möjligt.
  • Om du vet att du behöver ett anslutningsflyg, tänka framåt och boka ditt flyg tidigt så att du kan få en plats på framsidan och avsluta snabbt.

Tips

 • Om du planerar att ta en sömntablett, välja en fönsterplats så passagerarna inte behöver klättra över dig för att komma till toaletten.
 • Om du har en vana av att ta bort dina skor eftersom du flyger långa sträckor, se till att du inte har fot lukt.
 • Tänk på att barn och barn förstår inte flygplan och tryckskillnader i öronen. Även de bästa betett barn kommer att gråta under start och härkomst delen av flygningen. Mata en bebis eller ge honom en napp kan hjälpa, det suger rörelse kan hjälpa till att utjämna trycket.
 • När filmerna börjar, be passageraren bredvid dig om de skulle föredra att ha solskyddet nedåt. Solens strålar kan skapa en irriterande reflexer på TV-skärmen, vilket gör det svårare att se en vy från en viss plats i flygplanet. Den personen bredvid dig kanske eller kanske inte besväras av detta, ibland föredrar att ha ljuset från fönstret.
 • Lyssna på instruktioner från flygvärdinnorna. Reglerna om inga hörlurar under start och landning, ingen mobiltelefoner, bagage förvaras i lådor eller under sätena, tabeller lagrade sätet upprätt är inte bara för de andra passagerarna, de är för dig också.
 • Se till att du inte luktar överväldigande. Bär deodorant, men inte bära en stark parfym eller cologne. Om du är en rökare, försök att inte röka för mycket dagen för flygningen och ta en mint. Lukten av cigarettrök kan vara obehagliga för vissa människor.
 • På säkerhet, desto färre "saker" du bär, desto bättre. Lämna alla dina smycken, nycklar, reservdelar förändring, iPod, telefon, tidningar etc, i väskan. Om du tror att ditt bälte kan kvitta metalldetektor, ta bort det innan säkerhet, lägg den i väskan, så att du kan sätta tillbaka den efteråt.
 • Se till att du är medveten om de nya säkerhetsreglerna (mängden tillåtna vätskor i en liten plast ziplock påse etc). Säkerhetskontrollerna är försenade varje gång någon försöker få igenom med föremål som inte är tillåtna.
 • Städa upp efter dig själv. Lämna inte dina sopor stoppade i sätet fickan, skräpade filtar och kuddar kastas om, kex över hela sätet och golvet, etc. Ett flygplan säte bör lämnas så nära som möjligt till hur den hittades. Detta kommer att göra "vända flygplanet" mycket snabbare för underhåll besättningen och hålla flyg på tid.
 • Ta alltid med en vävnad eller näsduk med dig om du nyser eller hostar. I nära håll, är det särskilt viktigt att du inte sprider bakterier.
 • Håll dina konversationer till en låg viskning om du reser med någon. Om du talar för högt, kommer du avbryter någon sömn eller irritera dina medpassagerare.
 • Om du har en tom stol bredvid dig och det finns en vuxen som reser med en baby i knät, är det trevligt att erbjuda dem din plats så att de kan sprida ut lite.
 • Om du snarkar, inte faller i sömn på planet, eller åtminstone försöka att inte. Ingen vill höra Snarkning under flygningen. Detta är särskilt viktigt om du är en extremt högt snorer.
 • Vid bagageutlämningen, stå tillbaka från karusellen tills du ser din väska närmar sig, då steget för att hämta det.
 • Lägg inte upp fötterna på skottet om du sitter med det. Det är ouppfostrad. Om du måste höja dina fötter, sätta väskan på golvet och sätta fötterna på det.

Varningar

 • Kom ihåg att även om du bär hörlurar när du lyssnar på hög musik, kan du direkt granne höra det, och kommer sannolikt att vara mindre än nöjd över det. Förvandla din musikspelare till en mer moderat nivå för flygningen.
 • Packa inte starkt luktande livsmedel (t.ex. tonfisk smörgåsar, allt med lök, deli, etc.) för att äta på planet. Dina medresenärer kan vara känsliga för lukten.