Wka

Hur att träna artighet och vänlighet

Många undrar hur att förändra världen till det bättre. Svaret? En slumpmässig handling av vänlighet i taget. Om du vill bli respekterad, eller bara vill vara trevlig, följ denna steg för steg artikel!

Steg

Hur att träna artighet och vänlighet. Hålla öppna dörrar för människor.
Hur att träna artighet och vänlighet. Hålla öppna dörrar för människor.
 1. 1
  Hålla öppna dörrar för människor. Det kan tyckas liten, men det tar inte mycket tid eller ansträngning, och någon håller upp en dörr med ett leende kan göra någons dag. Hjälpa eller bara vara artig mot andra människor kan få dig att må bra om dig själv.
 2. 2
  I trafiken, bara fortsätter att påminna dig själv om att den person som bara avbryta er förmodligen hade en dålig dag. Låt andra framför dig när det finns en back up. Flytta upp lite så fotbollsmamma tio bilar tillbaka kan komma in i rätt körfält för att göra hennes tur och få barnen till fotbollsträning i tid för en förändring.
 3. 3
  Var snäll mot de äldre. Ge upp din plats på tåget eller bussen. Självklart, om du är gravid i åttonde månaden och behöver sitta, hålla sitsen. Men om du tror att någon annan behöver det mer än du, låt dem ha sätet. Du kommer att må bra om det.
 4. 4
  Var generös. Om någon saknas några cent för sina inköp i en butik, ge det till dem.
 5. 5
  Ge pengar till hemlösa, men inte direkt, eftersom det kan orsaka problem för dig och ännu viktigare, för dem. Ge generöst till organisationer som matar de hemlösa.
 6. 6
  Erbjud dig att vara vänner till personer som du har känt för ännu en kort tid eller vem vet du går igenom en tuff tid. De måste veta att du bryr dig (speciellt om du är den enda som gör det).
 7. 7
  Vänlighet börjar hemma. Lyd dina föräldrar om du är ett barn, och göra dina sysslor och läxor. Om du är alla vuxit upp, ringa dina föräldrar då och då.
 8. 8
  Kom ihåg att du har ett ansvar för samhället också. Förutom våra egna behov och önskemål, måste man erbjuda en hjälpande hand till den omedelbara samhället också. Detta kan göras i det lilla, men ändå i betydande sätt. Erbjuder en granne att slå på lamporna, eller att mata sina husdjur när de är borta är exempel på gester som återgälda vänlighet.
 9. 9
  Visa vänlighet och ansvarsfullt beteende för miljön. Försök att skydda planeten genom att bidra till underhåll av offentliga parker, visar trädgårdar som faller utanför världarna i din fastighet etc. Genom att hjälpa en äldre eller sjuk person att sköta sina trädgårdar eller ens plantera ett träd goodwill och osjälviskhet.

Tips

 • Ge små presenter till dem du älskar, men du behöver inte gå överbord.
 • Tolererar andra när de inte gör något för att skada dig själv eller andra. Skulle inte du vill ha samma?
 • Smile ofta. Det förbättrar ditt utseende och du kommer att må bra.
 • Världen blir förändrats ett steg i taget. Människor, efter att de har påverkats av artighet mot främlingar, kommer att börja göra samma sak för andra. Så småningom artighet kommer att bli vanligare i världen.
 • I ett äktenskap, ger 70 procent. Om din make gör samma sak, kommer du att vara riktigt i god form.

Varningar

 • Män: Var försiktig, eftersom det är möjligt att kvinnor kommer att förväxla vänlighet för creepiness eller tror att du slår på dem, även om du gör ingenting sådant.
 • Att vara snäll betyder inte att vara en dörrmatta. Låt inte folk utnyttja dig.