Wka

Hur att täcka fräknar med smink


Fräknar är fantastisk men kanske du vill att de ska vara lite mindre märkbar. Här är några förslag på att minimera utseendet av din ansikts fräknar. Några av dessa tips är långsiktiga och andra är för kortsiktiga kosmetiska korrigeringar.

Steg

Hur att täcka fräknar med smink. Försök att hålla dig borta från solen om du kan, och när du är i solen, bära solskydd med SPF 15 eller högre.
Hur att täcka fräknar med smink. Försök att hålla dig borta från solen om du kan, och när du är i solen, bära solskydd med SPF 15 eller högre.
 1. 1
  Försök att hålla dig borta från solen om du kan, och när du är i solen, bära solskydd med SPF 15 eller högre. Exponering för solen kommer att orsaka dina fräknar till "pop" up eller mer att visas. Fräknar förekommer också mer levande när du är varm eller fysiskt aktiv.
  • Oavsett din ålder eller hudfärg du bör alltid bära en SPF 15 eller högre solskyddsmedel.
  • De flesta kvalitet stiftelser har SPF så alltid få en som gör.
  • Bära solskyddsmedel kommer att hindra dig från tidigt åldrande.
  • Dessa bör bäras året runt och inte bara under sommaren eller när du garvning.
 2. 2
  Besök en make up räknare och prata med en konsult
 3. 3
  Leta efter medium till tung täckning vätska eller kräm foundation som matchar din nuvarande hudfärg och smälter väl in i dina kinder och hals.
 4. 4
  Köp inte en färg i samma färg som dina fräknar eller köpa en färg i mellan dina fräknar och din hudfärg. Det handlar om täckning, inte färg.
  • Medeltunga och tunga täckning är oftast används av kvinnor för att dölja skavanker och jämn hudton
  • Denna typ av täckning innehåller vanligtvis mer olja så att du inte kommer hitta det i "rena" formler eller allergivänliga formler (Clinique).
 5. 5
  Prova flera nyanser för att hitta en som smälter väl in i halsen och inte en som är i samma färg som dina fräknar.
 6. 6
  Stiftelsen ensamt får inte täcka dem helt. Titta inte för magiskt försvinner fräknar. Istället leta efter en foundation som minskar uppkomsten av dina fräknar.
  • Kom ihåg att de flesta människor inte tittar på dina fräknar från mindre än en fot bort
  • Du märker dina fräknar mer än någon annan och du är förmodligen ute efter dem när de flesta människor inte är
 7. 7
  Nu när du har minskat deras totala utseende kan du försöka hitta en dubbel yta pulver. Detta ett pulver som kan bäras ensam eller som en avslutning till stiftelse. Detta är inte en matt pannkaka smink, bara en färgad kompakt med en varaktig finish. Eftersom du letar efter täckning du kommer att bära pulvret ovanpå din foundation. Om du inte vill gå alla ut du kan också använda pulvret med en mer ren stiftelse. Dessa pulver kommer vanligtvis färgas liknande till grunden. Dessa är pressade puder och inte genomskinliga lösa pulver. Genomskinliga och löst pulver kommer inte att ge dig den täckning du vill ha. Dessutom kommer du behöva något att ställa det tyngre stiftelsen.
 8. 8
  Applicera puder med en puff i ansiktet över grunden.
 9. 9
  Applicera rouge på kinderna för att lägga ljusstyrka och dimension och att accent dina kindben. Detta är ännu viktigare eftersom du använder ett tyngre fundament och du kanske inte någon definition utan det.
 10. 10
  Fortsätta tillämpa din ögonskugga, eyeliner, mascara och läppar som du normalt gör.
 11. 11
  Om du försöker att dölja fräknar på dina ögonlock du kan också applicera foundation och puder där. Gör så sparsamt, men det ger en utmärkt bas för ögonmakeup och din ögonmakeup bör stanna längre.
 12. 12
  Applicera inte tung foundation på halsen. Blanda i din hals som du normalt skulle. Tillämpa grunden till hela din hals kommer att få på kläderna och börjar att separera eftersom nacken kan svettas mer.
 13. 13
  Kom ihåg att tvätta ansiktet väl och exfoliera regelbundet. De tyngre fundament kommer att täppa porerna så rena med rätt rengöringsmedel för din hudtyp.
 14. 14
  Försök inte att tillämpa concealer för stora hudområden. Täckningen är för tjockt och det kommer att börja visa rader och ser knäckt.
 15. 15
  Du kanske kan skära ner på din vanliga fuktighetskräm eftersom stiftelsen kommer att ha mer olja.
 16. 16
  Om du har följt stegen dina fräknar är betydligt mindre märkbar. Grattis till ditt nya fräscha ansikte.
 17. 17
  Försök att använda ett ljusreflekterande fuktighetskräm som det kommer "lysa" några fräknar.

Tips

 • Om du köper från apotek du kommer förmodligen slösa mer pengar på att försöka hitta den kombination av produkt du behöver. Om du måste använda dessa, se till att du kan returnera den om den inte fungerar och spara dina kvitton.
 • Låt inte någon försöker sälja dig en färg som matchar dina fräknar och inte ditt ansikte.
 • Låt intresseföretaget vid disken vet varför du är shopping för dessa ytor. Om du är yngre kommer de nästan alltid hänvisa dig till det stora finish och formler som vanligtvis används av yngre kvinnor.
 • Rikta inte för 100% freckle försvinnande.
 • Försök att uppskatta dina fräknar. Bara för att din vän kanske inte har dem betyder inte att de inte är vackra.
 • Fräknar är stor och du bör inte försöka dölja dem helt.
 • Om du köper från droghandel köper inte Cover Girl eller Almay som de inte kommer att få den täckning du behöver. Leta efter varumärken som riktar sig den äldre kvinnan och utseende för grädde för tyngre fundament formler. Också leta efter pulver i samma linjer.
 • Försök att sätta puder på lite efter foundation.
 • Innan du dölja dina fräknar tänker på alla de vackra kvinnor som har dem. (Kate Moss, Julia Roberts, Kiera Knightly, etc.) Fräknar inte betraktas som ett fel. Precis som du försöker gömma er det finns kvinnor som försöker att lägga falska i deras ansikten.
 • Om du har fet hud du kanske inte kunna bära dessa stiftelser med mer olja utan finnar.
 • Täckning och färg är nyckeln. Genom att handla för att göra upp på en make up räknare du kan prova produkten och få hjälp med olika formler. Du kan också ställa frågor.

Varningar

 • Ovanstående utgör tips för ansikts fräknar. Försök inte att dölja fräknar på bröstet eller kropp med smink.
 • Stiftelser med medeltunga till tunga täckning har oftast fler oljor och kan orsaka finnar om du redan har fet hud.