Wka

Hur du ger dig själv en manikyr med salong tekniker

Någonsin vill få dina naglar gjort, men vill inte gå igenom besväret? Eller kanske du inte har råd med det. Hursomhelst, kan du ge dig själv en salong-ser manikyr eller pedikyr hemma med de saker du redan har! Följ bara denna guide.

Steg

Hur du ger dig själv en manikyr med salong tekniker. Ta bort alla nagellack.
Hur du ger dig själv en manikyr med salong tekniker. Ta bort alla nagellack.
 1. 1
  Ta bort alla nagellack. Se till att du får lack på sidorna och kanterna med en tops.
 2. 2
  Klipp naglarna, sedan filen från hörnet av nageln till mitten av nageln. Om dina naglar är korta eller om du vill odla dem, bara lämna dem. Var inte alltför grov, du vill inte bryta dina naglar eller göra naglarna ojämna. Inte fila naglarna fram och tillbaka, är det inte bra för dina naglar.
 3. 3
  Blötlägg i varmt vatten eller mjölk i 5 minuter. Hela handen behöver inte vara i skålen, bara naglarna.
 4. 4
  Ta dina naglar från vatten eller mjölk och torka dem. Blanda en kombination av olivolja och socker (50/50) och massera hela händerna, mellan fingrarna och runt naglarna för ungefär 30 sekunder. Tvätta händerna, torka dem. Gnid dem med en rik fuktighetskräm, liksom Eucerin eller Lookmorsor Nya Hands av Bath & Body Works. Skjut tillbaka nagelbanden försiktigt med en orange pinne, tippas metall nagelband pusher eller gummi nagelband pinne. I motsats till detta råd, skulle det vara bäst att inte driva dem tillbaka, eftersom de fäster din nagelbädden till nagelplattan och skyddar dina naglar från smitta. GENTLY trimma dem med ett nagelband clipper om nödvändigt men inte över klämma som kan leda till infektion (en gång i månaden maximum), klippa av eventuella hang naglar, inte rippa dem. Rengör undersidan av naglarna med en nagelborste.
 5. 5
  Buff naglarna med en spik buffert försiktigt. Du kan gnida i vissa vitamin E eller A olja, mandelolja eller olivolja till dina naglar.
 6. 6
  Om så önskas, applicera ett nagellack baslack och en valfri färg (innan nagellack vara säker på att all lotion / olja har tagits bort från din nagel, annars polish inte fastnar väl). Sedan gäller en klar topplack för att extra glans och extra skydd mot flisning.
 7. 7
  Färdigt.

Tips

 • Förväg, om du vill, kan du gnida lite olivolja eller vegetabilisk olja i nagelbanden för att göra dem lösare och lättare att trycka tillbaka. Babyolja fungerar också bra och det luktar gott.
 • Inte klippa nagelbanden med nagelsaxar, är det bäst att bara driva dem tillbaka.
 • Om du sätter en färg på du vill vänta minst 10 minuter för att torka.
 • Sätt vaselin på dina nagelband innan polish kommer att göra rengöringen mycket enklare och kommer att skydda dina nagelband från att torka ut. Också tillämpa vaselin före sänggåendet.

Varningar

 • Metallverktyg som kan penetrera huden bör steriliseras i en autoklav.
 • Salongen ska vara ren och städad, med sängkläder och handdukar ändrats mellan klienter.
 • Vissa nagelsalonger hålla redskap speciellt avsatt för varje vanlig klient. Du bör fråga din spik tekniker för att göra detta för dig, om du är en regelbunden kund hos en nagelsalong.
 • Alla kemikalier skall vara tydligt märkta behållare.
 • Om du har akryl naglar sätta på, fråga din spik konstnär att förklara förfarandet, vilka produkter de ska använda och hur man vårdar naglarna hemma.
 • Var inte blyg för att ställa frågor om manikyr, varvid de kemikalier som används och hur de redskap har rengjorts.
 • Använd inte en fot spa om du har rakat benen kvällen innan eller samma dag som den pedikyr, för om du har några nedskärningar på benen, eftersom det gör dig mer infektionskänsliga.
 • Om du bestämmer dig för att använda en nagelsalong istället för att ge dig själv en manikyr eller pedikyr hemma, här är några av de saker du bör titta efter när du besöker en nagelsalong:
 • Använd endast ackrediterade salonger och tekniker och leta efter certifieringar av kompetens, vilket bör visas tydligt i salongen.
 • Nail redskap måste vara ren och torr. Låt inte någon använda redskapet på dig som blivit kvar sitter i vattnet, även om vattnet innehåller desinfektionsmedel.
 • När trimma din nagelband, vara noga med att inte skära in i huden vid basen av nageln
 • Återanvändbar spik redskap bör sköljas, tvättas i ljummet vatten och diskmedel och torkas, eller torkas med 70% alkohol mellan klienterna.