Wka

Hur att rengöra vitguld

Vitt guld är guld som har klädd med en rodium beläggning. Medan vitt guld smycken är inte svårt att ta hand om, det kräver särskild uppmärksamhet när du rengör den. Med några enkla försiktighetsåtgärder, varmt vatten, diskmedel och en mjuk trasa, kan du rengöra och lysa din vita guldsmycken med lätthet. Här är några tips för rengöring vitguld.

Steg

Hur att rengöra vitguld. Undersök dina smycken för lösa stenar, skadade spetsar eller andra defekter.
Hur att rengöra vitguld. Undersök dina smycken för lösa stenar, skadade spetsar eller andra defekter.
 1. 1
  Undersök dina smycken för lösa stenar, skadade spetsar eller andra defekter. Om du upptäcker något fel med smycken, sluta städa den och ta den till en guldsmed. Om du försöker rengöra den, kan du skada dina smycken eller förlora ädelstenar i processen. Om du inte märker någon skada på dina smycken, fortsätt med reningsprocessen.
 2. 2
  Blanda 1 tsk. (5 ml) diskmedel och 1 qt. (1,1 l) varmt vatten i en skål. Swish det nog att såpbubblor upp något. Sätt ditt vitguld i skålen och låt det dra i 10 till 15 minuter. Använd en timer för att påminna dig om att ta bort det vita guldet från skålen efter att den har dränkts.
 3. 3
  Ta bort smuts och smuts från vitt guld pjäs. Använda en gammal tandborste med en pasta av bakpulver och varmt vatten, gnid försiktigt tandborsten s borst på det vita guldet bit för att ta bort smutsen. Gnugga inte hårt eller du kan repa rodium ytan.
 4. 4
  Skölj vitguld lappar i varmt vatten. Om du skölja dina smycken i diskhon, var försiktig så att den inte går ner i avloppet. Var noga med att skölja bort allt tvättmedel och bakpulver lösning.
 5. 5
  Torka vitguld med en mjuk handduk eller smycken putsduk. Få det vita guldet helt torr. Gnid smycken med handduk eller trasa för att putsa den. Var noga med att inte gnugga det alltför hårt, men. Överdrivet gnuggande kan orsaka repor.
 6. 6
  Använd smycken rengöringsmedel från en professionell guldsmed om din bit av vitt guld kom inte ren. Detta rengöringsmedel bör göras specifikt för vitt guld. Denna lösning är gjord för att lossa smuts och lysa ditt smycke.
 7. 7
  Se en juvelerare om din bit av vitt guld kom inte ren eller verkar vara tråkig. Ibland vitguld måste replated med rodium finish, särskilt om du lägger märke på dina smycken. En professionell guldsmed kan använda en elektrolytisk process för att återställa glans och hållbarhet till ditt vitguld pjäs.

Tips

 • Ta bort alla vita guldsmycken innan simma i en pool med klor. Klor kan skada rodiumpläterade på vitt guld och få den att minska, tråkig, gul eller lossnar helt och hållet. Andra starka kemikalier, såsom blekmedel och ammoniak, kan också skada dina vita guld objekt.

Varningar

 • Använd endast alkohol med diamanter, inte med andra ädelstenar

Saker du behöver

 • Varmt vatten
 • Diskmedel
 • Skål
 • Gammal tandborste
 • vinäger
 • 20 extra minuter
 • Bakpulver
 • Mjuk handduk eller smycken putsduk