Wka

Hur man väljer en fin klocka

Det finns många olika klockor på marknaden. Hitta en som passar din stil.

Steg

Hur man väljer en fin klocka. Bestäm din prisklass.
Hur man väljer en fin klocka. Bestäm din prisklass.
 1. 1
  Bestäm vilken typ av klocka du vill. Analog? Digital? Båda?
 2. 2
  Välj bandet. Vill du ha ett metalband? Gummi? Polyuretan?
 3. 3
  Bestäm din prisklass. Under 75€? Under 750€?
 4. 4
  Var noga med att klockan faktiskt kan tala om tid. Med andra ord, få en som har kvarts, schweiziska, japanska, eller analog rörelse. De första tre använda ett batteri medan den senare använder en lindad fjäder. Vissa nyare analoga modeller har kinetiska eller automatiska rörelser och lagra energi när klockan bärs. Förflyttning av handleden "vindar" klockan. Var medveten om att dessa klockor bör användas dagligen för att se till att "batteriet" är laddat.
 5. 5
  Styling kan vara mycket viktigt. Till exempel om du vill ha ett sofistikerat, elegant utseende kanske du vill hitta en snygg, tunn, lång silver klocka. För mer av punk / rock star look, kan du få en med en mycket bred sadelgjord eller läder band. För flott, skulle en metall analog klocka vara trevligt.
 6. 6
  Få en klocka som är hållbart. Du kan inte riktigt säga genom att titta på en, men du kan kolla sina betyg av tillverkaren. Rolexes, Tag Heuers, Rado, och andra välkända varumärken är mycket välgjord. Kontrollera tillverkaren att se till att de har ett rykte om bra klockor.
 7. 7
  Kontrollera för att vara vattentätt. Om du inte ser en märkning för meter (ex. 30 meter, 100 meter, etc...) antar att det inte kan bäras i vatten.
 8. 8
  Om du är orolig för batteritiden, gå för digitala klockor, vissa CASIO modeller hävdar i 10 år batteritid. Du kan även välja en automatisk, är detta en helt mekaniker klocka som slingrar sig. Du kan få prisvärda automatik från Orient

Tips

 • Håll dig inom prisintervallet. Klockor är lätt att tappa, och din investering kan bara gå ut genom fönstret.
 • Köp en klocka med normalstor rem (10, 12, 14, 16, 20, 22 mm) eftersom de är lätt tillgängliga överallt. Om remmen är för bred som 35 mm, då sådana band är svårt att få och är alldeles för dyra.
 • Om klockan som du ska köpa för dagligt bruk och billigare (15€ -40€), sedan gå till en sådan klocka som du själv kan byta batterier. Detta skulle spara en massa dollar för att få batteriet utbytt.
 • För en vanlig människa, en Seiko, G-Shock, Swatch, eller Casio är alla stora värden.

Varningar

 • Se upp för falska klockor varumärke. Om det verkar för billigt för att vara riktiga, är det förmodligen en bluff.
 • Många välrenommerade schweiziska Made klockor bör köpas från deras officiella återförsäljare. Köpa schweiziska klockor på nätet kan vara riskabelt.
 • Köp inte en analog klocka utan markeringar om du inte har möjlighet att läsa den.
 • Försök aldrig att öppna en klocka själv. Alltid ta det till en certifierad juvelerare.