Wka

Hur att övervinna tristess i skolan

Dagdrömmar, önskar du att du var hemma, kröp in i soffan, titta på ditt favoritprogram på TV äta en påse popcorn när din lärare frågar dig vad kvadratroten av 2.8897687 är. Du måste inse det-skolan är inte den mest spännande eller spännande sak uppfanns, men det är obligatoriskt att gå till. Med lite hjälp, men du kan få igenom det utan att dö av tristess.

Steg

Hur att övervinna tristess i skolan. Delta i gruppdiskussioner och gå in på klassens aktiviteter.
Hur att övervinna tristess i skolan. Delta i gruppdiskussioner och gå in på klassens aktiviteter.
 1. 1
  Delta i gruppdiskussioner och gå in på klassens aktiviteter. Du kan vara mer intresserad än du tror!
 2. 2
  Smile. Något litet som detta kanske inte verkar så mycket, men det kan medföra förändringar i andra människors attityder höger och vänster. Det kommer också att du verkar vara en trevlig, glad, rolig och varm person. Du kommer att ha några nya vänner snart nog om du håller en bra attityd.
 3. 3
  Var fokuserad. För att lyckas i skolan, måste du ha rätt sinne ram. Tänk på det så här, jobba hårt nu och skörda frukterna senare. Låt inte vänner leda dig utanför vägen till framgång.
 4. 4
  Ingjuta disciplin. Försök att vara alltid närvarande i skolan. Det betyder bara frånvarande dig själv när du är sjuk eller när det finns en familj nödsituation. Planera din semester och möten för helger eller tider när skolan inte sammanträder. Alltid vara i tid till skolan. Medan din lärare undervisar, hålla tyst, om han inte ber om svar. Om din vän vill prata med dig i klassen, ändrar samtalsämne till något som är relevant för ämnet som lärs ut i klassen.
 5. 5
  Organisera dina studier. Ta ner anteckningar om du tror att din lärare undervisar något meningsfullt för din examen. Dessutom har en plan för vad du ska studera. Inkludera alla semestrar, raster och utflykter film och vad inte i din studieplan. Det är bäst om du kan röra på varje ämne under en vecka.
 6. 6
  Slappna av! Kanske i början av dagen, starta en lista på hur du kommer att koppla av hemma efter dina läxor. Ta en dusch, få din PJ är på, ha lite glass, och bara "veg" på sängen och titta på TV och prata i telefon med en vän.
 7. 7
  Vet dina styrkor. Om du är bra på matematik, försöka få det bästa betyget för Maths för tentor. Så även om du inte är så professionell i kemi, kommer dina uträkningar resultat balansera ut.
 8. 8
  Förbättra i ämnet. En anledning för tristess i skolan är att du kan vara svag på vissa ämnen, vilket gör att du har något intresse för dessa ämnen. Även om du är svag på dessa frågor, kan du fortfarande göra en insats mot motivet. Detta kommer att eliminera din tristess i ditt ämne, oavsett hur bra du är i ämnet.
 9. 9
  Håll dig positiv. Att ha en bra attityd kommer att hjälpa dig att hålla humöret uppe när saker verkar vara att falla samman omkring dig. Håll lugnat och avslappnad om du hamnar i trubbel i skolan. Gör detta tre saker: lära av misstag, ber om ursäkt och sluta göra det igen.
 10. 10
  Skratta! Lärare kan berätta dig, och upp ovanför vi föreslå försöker att stanna rakt i klassen, men om du sätter dig i en god miljö, hjälper det att bosätta sig i med lektionen och börja njuta av det! Bara gör det inte alltför ofta.
 11. 11
  Titta inte på klockan. Detta kan göra tiden går mycket långsammare än vad den faktiskt är. Om du är desperat, klotter på ett papper medan du lyssnar på läraren. I vissa fall kan detta faktiskt öka koncentrationen.
 12. 12
  Prova och kopiera allt från whiteboardtavlan. Detta är en rolig utmaning som kommer att lämna dig med bra anteckningar och hjälper tiden gå snabbare.
 13. 13
  Rita! Klottra alltid hjälper dig att döda tid. Ta en anteckningsbok och en penna var du än är, så att du lätt kan öppna den bärbara datorn och döda lite mer tid. Men de kan vara en distraktion så fokusera på samma gång.
 14. 14
  Försök läsa kapitlet diskuteras på skolan föregående natten. När du redan vet fakta, saker i skolan börjar verka mer intressant, plus som också skulle hjälpa dig till med dina betyg.

Tips

 • Titta inte på klockan var några minuter. Det kommer att kännas som tiden går långsamt.
 • Ha något att se fram emot. Till exempel går till en nöjespark, en kompis sova över, eller bara en ny episod av ditt favoritprogram!
 • Gör din hemläxa, oavsett hur dumt det verkar.
 • Håll lugn när du är fokuserad. Liksom artikeln förklarar ovan, om du kämpar, be om hjälp.
 • Om du inte kan vara fokuserad, och sluta dagdrömma, försök att inte göra det uppenbart. Om din lärare inser detta omedelbart fokusera på lektionen, det vill säga om du ens kan.
 • Klaga inte på uppdrag i klassen. Din lärare kan bli arg på dig, och ibland klagar uppdraget överdrivet tar mer ansträngning än att faktiskt göra det.
 • Titta på de saker som omger dig. Du kanske har lite inspiration för konst eller något! Men se bara till att du blick på whiteboard för att vara säker på att du inte är bakom klassen.
 • Ställ frågor om du inte förstår någonting.
 • Ta del av vilken typ av lärare du har i en klass. Om han eller hon är snäll och inte strikt om beteende, välkommen att dagdrömma eller ens sova i lektionen - de kommer inte ihåg. Om din lärare är kända för att vara elak och sträng, anteckna viktiga ord som används i lektionen, så att när han eller hon ber dig att upprepa vad de just förklarat, bara läsa av din lista av ord.
 • Inte sätta in några distraktioner, kan du få problem också. Det är bäst att inte tänka på det om du får problem.
 • Också ha kul genom att blinka till folk, titta på deras reaktion.
 • Sjunk inte ihop, eller du kommer att hamna dag drömmer. Sitt upprätt i stolen.
 • Ta inte din mobiltelefon till klassen om det är mot klassregler. Det sista du vill är att ha telefonen konfiskeras.
 • Om du vet hur man löser en Rubiks kub, ta en till klass. De har blivit mycket populärt under de senaste åren. Spela med det först efter att du har avslutat ett uppdrag eller test och väntar på resten av klassen till slut, eller om läraren är recitera en lista över saker som är helt oviktiga eller att du redan vet. Kom ihåg att hålla den dold så ingen ser det.
 • Om du inte tillräckligt med sömn på natten, försöka somna i den tråkigaste klassen du har eller bara de första par timmar.
 • Om klassen känns för lång, roa dig (om du kan prata eller läsa). Gå till en kompis och prata om ämnet så att läraren inte bli upprörd med dig.
 • Om du är extremt uttråkad, försök att sova.

Varningar

 • Kasta inte saker på folk, eller viska folks namn. Även prata med personen bredvid dig är en viktig form av distraktion.
 • Du kan sätta dina hörlurar strängar under din tröja för att dölja eventuella strängar.
 • Titta inte på klockan var tionde sekund. Tiden kommer verkar gå väldigt långsamt istället sätta ett mål. Till exempel: "Jag kommer att avsluta det här kalkylbladet innan jag tittar på klockan."
 • Du kan också få det sweatshirt där strängarna är hörlurarna.
 • Packa inte upp tidigt. Din lärare kan få dig att stanna efter klockan.
 • När du gör något under en "översyn" session, inte lyssna på musik, eftersom läraren ser hörlurarna, eller höra musiken om du vänder det upp tillräckligt högt, och inte spela en handhållen spel, eftersom de kommer att göra buller om du glömmer att stänga av ljudet.
 • Tänk inte på hur länge det kommer att ta tills du avslutar skolan. Tankar som det kan orsaka stor stress.