Wka

Hur man väljer vad gymnasiet kurser för att ta

High school är en mycket viktig tid i en tonårings liv - en tid för att lära sig mer om sig själv och en språngbräda för framtida karriärer. De klasser som du väljer kan hjälpa dig att förstå både personliga intressen och karriär-relaterade intressen, och sådana är mycket viktigt.

Steg

Hur man väljer vad gymnasiet kurser för att ta. Börja med grunderna.
Hur man väljer vad gymnasiet kurser för att ta. Börja med grunderna.
  1. 1
    Vet dina krav. Gymnasieskolor har en lista över nödvändiga krediter som du måste ta för att uppgradera. De flesta gymnasieskolor kräver fyra års engelska och matte, tre år vardera för samhälls-och naturvetenskap, två år i ett främmande språk eller konstnärlig klass (dessa varierar), och diverse andra krediter. I gymnasiet, mest troligt att du är skyldig att ta någon form av biologi, fysik, kemi för vetenskapen, och Europas och världens historia för historia, tillsammans med några sociologi, ekonomi, europeisk regering / samhällskunskap och psykologi, tillsammans med hälso krediter och PE-krediter. Du kan behöva ta någon typ av algebra, troligen algebra I och II, geometri, statistik och vissa Trigonemtry. Pre-calc och Calc är generellt för ära studenter.
  2. 2
    Vet dina val. Skolor kommer att ge ut en "kurslista", en lista över klasser som erbjuds på skolan. Skumma igenom den här listan och markera alla klasser som intresserar dig.
  3. 3
    Begränsa den. Titta noga på vem som får ta klasserna. Vissa klasser är för upperclassmen bara, eller bara för en specifik klass.
  4. 4
    Gör en lista. Alla klasser som du vill ta (som är till för din klass nivå) ska gå på den här listan.
  5. 5
    Börja med grunderna. Obligatoriska kurser för varje år kan variera från skola till skola, men oftast engelska, matematik, vetenskap, och någon form av historia krävs. Ibland gymnasieskolor be om idrott eller ett främmande språk också.
  6. 6
    Lämna lite svängrum. Även om det kan vara frestande att klämma ditt schema fullt av svåra klasser, oavsett om du är en högpresterande eller bara vill få dem ur vägen, motstå. High school är en svår tid, och även om du ska ta utmanande kurser, balansera dig själv med kurser med ämnen som du tycker om.
  7. 7
    Håll din framtid i åtanke. Mål, drömmar, ambitioner... den eviga "vad vill du bli när du blir stor?" Frågan kommer in i gymnasiet. Här börjar lägga grunden för din karriär. Du bör ha en grundläggande idé i huvudet om vad du skulle vilja göra i framtiden. Om du absolut inte har någon aning om, försöka läsa artikeln. Kom ihåg att alla planer kan ändras.

Tips

  • Tänk på dina intressen hemma. Om du gillar att göra professionell kvalitet filmer med din videokamera du fick i julklapp, bör du ta en filmskapande eller drama kurs. Om du är intresserad av WW II strider, bör du ta en modern historia kurs, och så vidare. Om du vill skriva musik, bör du ta en musikproduktion eller poesi klass.
  • Om du har äldre syskon, frågar vilka ämnen som de särskilt haft eller som de ogillade, men tänk på att du och dina syskon är annorlunda. En klass som de hatade, kan du älskar, och vice versa.
  • Var noga med att hålla en lista över klasser du vill ta i framtiden. Vissa klasser som du vill ta, som kemi, kräver fysik eller biologi förväg. Även om du inte planerar att ta Bio, om du verkligen vill Chemistry, kanske du måste.
  • Vissa klasser är nödtorft för den "verkliga världen". Hantera dina pengar, äktenskap och föräldraskap, barns utveckling, lever på egen hand, och grundmotorer kurser är viktiga.
  • High school rådgivare är där för att hjälpa dig. Om du har några frågor, be dem - de innehåller en veritabel guldgruva av kunskap och skulle gärna dela.
  • Tänk på dina framtida drömmar. Vid val av klasser för att ta, överväga vilka klasser bäst kan hjälpa dig i detta. Att prata med någon i en karriär som är intressant för dig och upptäcka förutsättningarna är användbart.
  • Registrera dig för mer högre nivå klasser i början av läsåret. Det är ofta lättare att flytta ner om det är för svårt än att flytta upp om det är för lätt. Till exempel om du har flyttat upp till en högre nivå klass, där kursmaterial kan täckas snabbare, kanske du har en hel del att ta igen.

Varningar

  • Ta inte klasser som du inte kan njuta av för den skull vara med vänner eller en betydande andra. Tyvärr gör relationer förändras, och gymnasiet kan vara ovilliga att ändra ditt schema om du har en falla ut.