Wka

Hur att muntra upp någon

Alla får tråkigt från tid till annan. Hurra upp någon handlar om att ta sig tid att lyssna på dem, empati med vad de går igenom, och hjälpa dem att få lite perspektiv. Om du vill veta hur man ska muntra upp någon, här är några enkla steg för att hjälpa dig att få igång dem på vägen till läkning.

Steg

Hur att muntra upp någon. Fråga dem relevanta frågor.
Hur att muntra upp någon. Fråga dem relevanta frågor.

Del ett: lyssna och relatera

 1. 1
  Lyssna på dem. Hälften av tiden, är ledsna eller stressade människor egentligen inte ute efter ett svar, de vill bara bli hörda och få en chans att ventilera. Vet du varför de är ledsna? De verkar som om de kan vara i en pratsam humör? Dra upp en stol, erbjuda ett leende, och ge dem en axel att gråta på.
  • Aldrig avbryta dem mitt i sin berättelse. Om det inte finns en paus som säger kommentaren är okej, hålla din side kommentarer till "Oh" och "Man". Annars kan du komma ut som mycket oförskämd, vilket gör dem att känna sig ännu värre.
  • Verkar verkligen intresserad av vad deras problem är, även om du inte kunde bry sig mindre eller inte riktigt vet hur man ska relatera. Ju mer intresserade av deras problem du är, desto mer intresserad av dem du verkar, och är inte att själva kärnan i frågan? Folk vill att andra ska ta hand om dem och att investeras i deras framgång. Försök att kommunicera det.
  • Låt dem inte känna sig som en börda. Många gånger, människor är tveksamma till att lita på andra människor med sina problem eftersom de inte vill att lyssnaren ska känna belastas med ansvaret. Om det behövs, försäkrar den person som behöver muntras upp att de inte på något sätt en börda, och att du är glad att lyssna och ge råd om du kan.
 2. 2
  Fråga dem relevanta frågor. Det finns inget bättre sätt att få investerat i samtal än att ställa frågor, särskilt frågor om hur den andra personen känner. Relevanta frågor, dock, är nyckeln här. Ställa frågor som inte har något att göra med problemet att förvirra dem, hindra dem från att öppna upp.
  • Här är några bra generella frågor att ställa den person som behöver muntras upp. Förhoppningsvis kommer de att motivera personen att prata om sina känslor, att hjälpa dem ventilera:
   • "Hur gör det du känner?"
   • "Har detta någonsin hänt dig tidigare?"
   • "Finns det någon speciellt som du kan vända dig till vem kan ge dig råd?"
   • "Vad tror du att du kommer att göra när det blir dags att agera?"
   • "Finns det något sätt att jag kan hjälpa till?" (Var beredd att hjälpa dem!)
 3. 3
  Relatera till dem, om så är lämpligt, se till att inte ta fokus från dem. Stjäl inte uppmärksamheten från dem, men erbjuder en liknande historia eller erfarenhet som du har gått igenom om du tror det kan hjälpa. Eventuella lärdomar som du lärt dig kan vara riktigt bra, även om de är i slutändan inte är lämplig för den andra personen.
  • Rör någon annan handlar om hur du säger något, inte vad du säger. Om någon säger till dig deras far just har fått diagnosen cancer, det är inte riktigt bra att säga: "Ja, om det får dig att må bättre, var min morfar precis diagnosen cancer också." Istället säger något i stil med: "Jag vet hur förödande sånt här kan vara min morfar fick diagnosen cancer i våras, och det var gut-vridande för mig att ta itu med det jag bara kan föreställa sig vilken typ av smärta du.. re går igenom just nu. "
 4. 4
  Efter att ha lyssnat, ge dem råd om de ber om det. Efter att räkna ut precis vad problemet är, ta lite tid att diskutera över vad deras bästa åtgärden kan vara. Låt dem veta att du har en idé om vad de kunde göra. Om du inte gör det, att vara ärlig mot dig själv och dem att se till att du inte ljuger. Ta med dem till en person som har en bättre fix för problemet än du har.
  • Kom ihåg, det finns sällan en enda, perfekt fix för ett problem. Var noga med att erbjuda den person du tröstar ett alternativ, och se till att de förstår att de har andra alternativ. Ett sätt att göra detta är att ge dem råd genom att använda ord som "kanske", "kanske", "skulle kunna", etc. Detta sätt att de inte kommer att känna sig skyldiga om de beslutar att inte följa ditt råd.
  • Försök att vara också. Det värsta du kan göra för att någon i ett sådant bräckligt tillstånd ligga rakt. Om du pratar om patienter med allvarliga konsekvenser, försök att säga sanningen, även om det kan göra ont. Om din flickvän frågar råd om hennes pojkvän som dumpat henne, men det är okej att ringa pojkvännen en skitstövel även om han är okej. I så fall, vilket gör henne att känna sig bättre är viktigare än att berätta sanningen.
  • Var försiktig med att ge oönskade råd, eller råd om att folk inte ber om. Den andra personen kanske inte vill ha det, och om de följer det och inte (på något fel i din egen), kan de skylla dig.
 5. 5
  Vara optimistisk. Titta på den soliga sidan av livet. Fokusera på det halvfulla, inte halvtomt. Att vara optimistisk är ett tänkesätt, och det kan vara smittsam om de används på rätt sätt. Var på jakt efter intressanta, spännande eller upplyftande möjligheter att din vän kan ha förbisett medan de var upptagna med att vara pessimistisk.
  • Det finns nästan alltid en guldkant till ett problem. Vi ibland inte vill titta på det, men det är oftast där. Här är några sätt att tänka på några vanliga problem på ett mer positivt sätt:
   • Min partner / signifikanta andra gjorde slut med mig. "Oroa dig inte för någon som inte värdesätter dig helt som person. Om han / hon inte får hur speciell du är, de förmodligen inte förtjänar dig. Det finns gott om andra berättigade personer där ute som kommer. "
   • Någon i min familj / umgängeskrets dog. "Döden är naturlig biprodukt av livet. Även om du inte kan få tillbaka personen, kan du fira hur mycket de påverkat ditt liv, och kanske hur mycket du ändrade deras. Var tacksam för den tid du fick tillbringa med dem. "
   • Jag förlorade mitt jobb. "Ditt jobb är en viktig bild av vem du är, men det är inte hela bilden. Tänk på de lärdomar man lärt samtidigt ditt jobb, och försöka hitta sätt att tillämpa dem på ditt nästa jobb i framtiden. Att hitta ett jobb handlar om att arbeta hårdare än alla andra. vara motiverade att visa arbetsgivare hur mycket mer kvalificerad du är än alla andra. "
   • Jag har inte förtroende för mig själv "Du har så mycket att vara säker på om alla har styrkor och svagheter,.. Det är det som gör oss unika och vackra jag gillar dig precis som du är jag inte se någon anledning till varför.. du ska inte ha lika mycket förtroende som personen bredvid. "
   • Jag vet inte vad som är fel, jag vet bara att jag mår dåligt. "Det är okej att känna sig blå. Våra lyckliga stunder görs ännu klarare genom de mörkare. Tvinga inte det om du inte känner för det, men tror om hur lycklig du är jämfört med andra människor. Som alltid lyckas hjälpa mig. "

Del två: att erbjuda gester av vänlighet

 1. 1
  Ge dem en gåva. Kan du komma ihåg en tid när någon gav dig en gåva utan en skyldighet att göra det? Hur varm och fuzzy kände du dig inne när det hände? Ge en gåva till någon kan lysa hela sin dag, att hjälpa dem att förstå att gesten av gåvan är viktigare än gåvan själv.
  • Tänk på vad den personen älskar mest i världen och se om du inte kan överraska dem med det. Kanske de älskar mat, så överraska dem med middag, eller få dem matlagningskurser. Kanske de älskar musikaler, så överraska dem med en filmkväll eller biljetter till en show.
  • En gåva behöver inte kosta en massa pengar, eller ens vara en fysisk sak, att ha en inverkan. Ta dem till din hemliga tänkande plats, eller visa dem hur man viker en origami kran. Små gester som dessa är ofta mer ovärderliga än något du kan köpa i en butik.
  • Erbjud dem något gammalt och vårdas. En gammal släktklenod eller minnessak är känslomässigt resonant eftersom du har hållit på med det under en lång tid, och därför vårda den. Gamla poster är också symbol meddelanden att livet går vidare, även när vi inte kan föreställa mig att det kommer.
 2. 2
  Försök att få dem att le. Gör dem att le genom att påminna dem hur mycket du bryr dig om dem och le ett lugnande leende själv. Eller kanske, om du vet att de ska vara okej med det, kan du kittla ens dem!
  • Skämt och roliga historier är alltid bra isbrytare när du har pratat om ett problem under lång tid. Skämtet behöver inte vara ett knä-slapper, men om det sägs vid rätt tidpunkt, kommer det att ha en enorm effekt.
  • Var inte rädd för att göra narr av dig själv. Göra narr av den person du muntras upp är svårt. Göra narr av sig själv är enkelt: Markera en tid när du generad själv, gjorde något dumt, eller fastnade i en situation där du var långt över huvudet. Din vän kommer att uppskatta humorn.
 3. 3
  Försök att ta deras sinne av det. Nu när du har lyssnat, erbjuds rådgivning och förlängdes en hand vänlighet, försöka se till att de inte låter sina problem / s väga ner dem eller pressa dem. Inte säga något i stil med "Hur som helst, bla bla" eller "Komma över det, det är inte så illa", eftersom det Ångrar allt du har bara arbetat för. Istället, ge dem lite tid att få sina lager, och sedan försöka säga något i stil med "Vill du höra en rolig historia?" och se hur de reagerar på det.
 4. 4
  Var inte ledsen själv. Om du är deppig, hur kommer ni att muntra upp din kompis? En bra balans mellan berörda - du vill ha dem veta att du inte är glad att de inte är nöjda - och optimistisk - att vara en happy-go-lucky, glas halvfullt typ av person. Det är en hel del arbete, och det kan vara känslomässigt slipning, men din vän är värt det, eller hur?
  • Hjälp dem ut och gör så mycket du kan för dem, så att de fortfarande känner att någon bryr sig. Detta bygger förtroende. De vet att de kan lita på dig. Gör detta, alltid med ett leende.
  • Erbjud dig att ta deras sinne av det med en aktivitet, som att gå på bio, gå på en vandring, simning, eller spel. Om de inte vill bli distraherad, inte tjata dem inte om det: Du kan inte hjälpa människor som inte vill hjälpa sig själva. Stanna lycklig, stanna engagerade, och stanna tillgängliga tills de vill reda ut saker eller glömma det.

Tips

 • Några idéer för presenter:
  • En av dessa doftljus avspänning.
  • Choklad! (Om personen / personerna i fråga inte är allergisk.)
  • En humoristisk intyg av något "prestation." Till exempel, om de bröt upp med någon och är ledsen över det, ge dem ett intyg märkning dem "Sob Story Of The Year." (Gör detta endast om de är i ett tillstånd kunna acceptera det, dock. Se Varningar, nedan.)
 • Krama dem! (Om de är ok med det).