Wka

Hur att hitta någon

I informationsåldern, lämnar alla ett digitalt spår. Här är hur man följa den tillbaka till den person som du har letat efter.

Steg

Hur att hitta någon. Skriv ner all viktig information som du vet om denna person.
Hur att hitta någon. Skriv ner all viktig information som du vet om denna person.
 1. 1
  Skriv ner all viktig information som du vet om denna person. Försöker hitta någon som använder deras namn ensam kommer förmodligen kasta alltför stora nät. Gör din jakt mer riktade genom att inkludera information såsom:
  • Fullständigt namn och smeknamn
  • Ålder och födelsedatum
  • Skolorna deltog
  • Hobby, gillar och ogillar, lagsporter (särskilt vid skolor)
  • Arbetsorter
  • Gamla adresser och telefonnummer
  • Vänner, familjemedlemmar och grannar
 2. 2
  Sök efter variationer på personens namn och / eller smeknamn. Varje gång du hittar en sida eller ledtråd som tyder på andra delar av profilen, skriv ner det i profilen. Till exempel kan du hitta "Bea Harrington" nämns i en tidning i Albany, NY och en "Beatrice R. Harrington" i en broschyr i Dallas, TX. Skriv ner båda dessa platser i profilen med frågetecken. Om du hittar en annan indikation på att personen med det namnet finns i en av dessa platser, sätta en bock bredvid den platsen varje gång.
  • Att dra upp exakta träffar enbart, sätta citattecken runt varje version av deras namn. (. Om du är osäker på stavningen, använd inte citattecken) Koppla in den i stora sökmotorerna (Google, Yahoo, etc.), desto fler varianter och motorer du försöker, desto mer information är du sannolikt att hitta.
  • Om du misstänker att personen har gått till ett annat land, särskilt en där ett annat språk talas, prova en utländsk sökmotor. Många stora sökmotorerna har olika versioner för olika länder (Australien, Kina, etc.). Prova dem.
  • När du söker efter en kvinna som kanske har gift sig och ändrade hennes namn, prova att lägga "född" i sökrutan med varje variation (född är ett ord som används för att indikera att personen använder sitt flicknamn).
 3. 3
  Variera dina online-sökningar genom att även andra uppgifter om personen. När du har gjort en fullständig svep på personens namn och smeknamn, göra en andra med en liten ändring som deras hemstad, ålder, high school, tidigare arbetsplats, etc. Upprepa vid behov.
 4. 4
  Använd en sökmotor som utformats speciellt för att hitta folk. Dessa tillåter vem som helst att göra människor sökningar. Försök ZabaSearch.com eller Pipl.com, till exempel. Använd filter för att begränsa dina resultat när så är tillämpligt.
 5. 5
  Sök efter personens senast kända mobilnummer. Eftersom cellerna är mobila och deras siffror kan överföras till nya telefoner eller leverantörer, människors cell nummer är mycket mindre benägna att ändra dem deras hemnummer. Även bakåt-tracking ett mobilnummer oftast kostar pengar, kan du ha tur genom att helt enkelt söka efter numret på olika sökmotorer. Om personen har listat eller annonseras deras telefonnummer någonstans på Internet, är det sannolikt att vända upp. Sätt hela telefonnumret inom citationstecken och experimentera med bindestreck, punkter och parenteser för att separera siffrorna.
  • I USA kan en telefons tresiffrigt riktnummer spåras tillbaka den plats där en mobiltelefon utfärdades, vilket kan hjälpa dig att hitta ett annat område där personen har bott eller arbetat. De kommande tre siffrorna i numret är utbytet området, de flesta Avbytarområdet täcker en liten stad, eller ett avsnitt i en stad, säger en 10 x 10 kvarter område. Du kan kontakta telebolagen i det området, eller få en telefonbok från området, och göra en karta av utbytet, grundad på liknande börser i boken. Om du har ett telefonnummer och postnummer, kan du gå över kartorna och få ett ännu mindre område för att söka.
 6. 6
  Sök online vita sidor. Skriv in personens namn och annan information som du finner relevant. Men, om du inte anger plats, får du resultat från hela landet, vilket är användbart om personen har flyttat.
  • Ibland, söka efter efternamn endast kommer att dra upp en familjemedlem som du känner igen. Om de vita sidorna visar en lista över associerade personer, kan du kanske hitta personens namn som anges där. Detta kan vara användbart i de fall där den person du söker har förändrat deras efternamn efter giftermål, till exempel.
  • Sök personens postnummer om känt. Om du har en 9-siffrigt postnummer, kan det spåras till den exakta blocket inom en stad eller ort. Nu kan du söka i kataloger i området för denna person. Om de inte är i den katalogen, ringer nummerupplysningen för detta område. Många gånger folk kommer att ha ett hemligt telefonnummer, som visserligen inte i boken, ofta inom nummerupplysning.
 7. 7
  Sök Sociala nätverkssajter. Vissa människor anger att de inte vill att deras offentliga profiler att visas i resultat på sökmotorer, i vilket fall du behöver för att gå direkt till källan. Prova att söka saker som MySpace, Facebook, LinkedIn och Google-profiler. Om det ges möjlighet, se till att begränsa resultaten genom att ange en hemstad eller skola, etc. För att söka alla de stora sociala nätverkssajter samtidigt, använd en sökmotor som Wink.com.
 8. 8
  Titta in organisationer att personen kan ha gått eller förknippats med. Det kan vara en hobby, kyrka, ideell eller professionell organisation. Be om en kopia av sitt medlemsregister, om sådana finns, och kontrollera om personens namn där.
 9. 9
  Fråga runt. Kom i kontakt med andra människor som kände den specifika personen du söker efter (eller kan sätta dig i kontakt med någon som gör). Ställ frågor till dem om när de senast sett dem, pratade med dem, eller någon personlig information som senast kända e-postadresser eller telefonnummer. Förklara varför du söker den här personen. De får inte berätta någonting för att skydda personens privatliv, men de kommer förmodligen säga den person som du letar efter dem, och den personen kanske vill komma i kontakt med dig. Lämna ditt namn och telefonnummer bakom för detta ändamål.
 10. 10
  Lägg ut en annons. Om du vet var personen befinner sig, publicera en annons i den lokala anslagstavla på Internet (t.ex. Craigslist). Förklara vem du söker och varför. Lämna en form av kontaktinformation som du inte har något emot att ha spammad (ex. en e-postadress du ställa in speciellt för detta ändamål).
  • Om du vill ha en långsiktig annons, bygga en enkel webbplats som använder deras namn som sökord. Om de någonsin söka sitt eget namn, kan din webbplats dyker upp.
  • Om du inte känner till personens plats men du vet vilka skolor de gick till, vad deras karriär är, eller vad hobbies / intressen eftersträvas, prova utstationering på forum och e-postlistor ("listservs"). Håll personens integritet i åtanke, inte avslöja några komprometterande information som du vet om dem.
 11. 11
  Noga överväga utstationering i en vän-finder forum. Vän-finder forum är tillgängliga och modereras av "sök änglar" eller volontärer som använder speciella människor sökverktyg. Men det är osannolikt att den person du söker efter kommer att uppskatta att ha sina relevanta uppgifter ut till främlingar på nätet - särskilt den typ av person som har lyckats att inte lämna ett papper spår hittills.
 12. 12
  Anlita en privatdetektiv. Om du har ingen tur, eller om du inte har tillräckligt med tid att spåra den här personen ner, kan det vara bättre att betala en professionell för att göra detta.

Tips

 • Var ärlig om du hittar den personen. Om du lyckas att spåra någon, låtsas inte att du bara råkade vara i stan. Vara up-front om din sökning ansträngningar. Det kan vara pinsamt, men den personen kan vara smickrad. Om det gör dem obekväma, vara förstående och inte kontaktar dem igen. Det värsta är om du återuppta dina interaktioner med den här personen, och senare, upptäcker de att man sökte efter dem högt och lågt. Det kan vara mycket alarmerande och oroande, speciellt eftersom du gömde något från dem.
 • Ändra ditt tänkande. Det kan inte längre vara den person du en gång kände. Deras utseende, preferenser, livsstil och vanor kan ha ändrats dramatiskt, även inom en kort tid. All information som du har kan vara föråldrad. Utesluter inte ny information eftersom "Hon skulle aldrig ha flyttat dit" eller "Han skulle aldrig ha gjort det." Du måste också acceptera möjligheten att personen har avlidit eller gått till fängelse.
 • Gå till en betrodd person om hjälp om du känner att det är tillräckligt viktigt för att få andra inblandade. Också akta oss för och nackdelar med att göra detta på egen hand.

Varningar

 • Ljug inte människor för att få dem att ge dig information. Inte bara är det oetiskt, men den person som du letar efter kan ta reda på vad du gör och bli misstänksam mot dig, vilket resulterar i rättsliga åtgärder.
 • Att göra detta med avsikt att förfölja någon (vilket innefattar även bara titta på dem) kan få dig ett besöksförbud och så småningom greps.
 • Kom alltid ihåg att denna person kanske inte vill se / träffa dig.
 • Vara beredda att betala för online-tjänster som annonserar hjälpa dig att hitta någon.
 • Samma åtgärder kan även användas för någon att hitta dig.