Wka

Hur acheive pastell hår

Skaffa en pastellfärg kan ta lite messing att få det helt rätt, men med dessa få enkla steg kan du vara på god väg att uppnå utseendet!

Steg

Hur acheive pastell hår. När du har fått ditt hår till en vit man är nöjd med, är det dags att börja pastell.
Hur acheive pastell hår. När du har fått ditt hår till en vit man är nöjd med, är det dags att börja pastell.
 1. 1
  Bleka håret. Om ditt hår är inte ett platina vitt måste du bleka det. Om du hår är inte det lättaste vita du kan uppnå, kommer du att sluta med en smutsig pastell. Till exempel kommer pastell rosa över en sandig blond resultera mest sannolikt i orange letar ändar och en smutsig rosa för resten. Det finns 2 sätt att göra detta:
  • Använda en toner över redan gul-blonda hår kan vara tillräckligt för att lätta ditt hår. Prova detta innan du använder blekmedel. Virgin snow av manisk panik är en stor toner och kommer inte att ställa dig tillbaka för mycket pengar.
  • Alternativt, om tonern bara inte klippa det kan du använda en blekning metod såsom ett mindre skadligt sätt att lätta ditt hår är ett blekmedel bad.
 2. 2
  När du har fått ditt hår till en vit man är nöjd med, är det dags att börja pastell. Det finns ingen anledning att specifikt välja en pastell färg, eftersom du kommer att blanda det att skapa pastell. Du kommer att behöva en stor skål, färgen du har valt, och en hel del vitt balsam.
 3. 3
  Blanda den vita balsam med en liten mängd färgämne, ungefär en tesked för kort hår. Blanda färgen genom balsam tills färgen på blandningen är samma som vad du vill att ditt hår ska vara. Det finns ingen exakt summa, bara blanda tills du är nöjd.
  • Innan du börjar färgen processen, schamponera håret / ton och använder inte balsam. Handduk torkar håret.
 4. 4
  Skick. Du måste se till att all balsam är färgad, och det finns inget vitt synligt. Dra balsam igenom i sektioner, och se till att alla bitar av hår är också färgat.
 5. 5
  Wrap håret i metallfolie eller klamra-wrap och låt stå i ungefär en timme (för att vara säker)
 6. 6
  Tvätta ur håret. Efter att du har lämnat färgämnet i en timme, skölj med ljummet / kallt vatten. Föna och styla håret som vanligt.

Tips

 • För underhåll, kan du blanda mer balsam och färgämne i en balsam flaska och använda detta varje gång du tvättar håret, lämnar för ungefär 5 minuter.
 • Det spelar ingen roll vilket märke av balsam du använder, kan det vara billigt. Du kommer att behöva en hel del för att hålla ditt hår ser pastell.
 • Ett alternativ till balsam blandar schampo, även om detta kommer att göra ser mer permanent och kan ta ett tag.
 • Några bra färg är att använda är: Vägbeskrivning Lagoon Blue (pastell blå), Avstånd Lilac (pastell lila), Pinks från Stargazer (pastellfärgade rosa). Blandning färgämnen för att åstadkomma intressanta färger är också en rolig idé.
 • Blekning hår kan vara ganska farligt. Det är alltid en bra idé att ge toning en go innan man tar till blekmedel. När blekmedel bad, ANVÄND INTE en stor mängd peroxid.

Saker du behöver

 • Tillräckligt stor skål för att sätta tillräckligt med balsam för din längd hår i
 • Färgade halvpermanenta färgämne (såsom riktningar, dagdrömmare eller paintbox)
 • Vit balsam (Alternativt vitt schampo)
 • Cling Wrap