Wka

Hur sidan fläta hår

Den sida fläta är en söt stil av fläta som går över axeln. Det ser särskilt trevligt med side-sopade lugg eller som en romantisk, lite rörigt intryck. Till side-fläta, prova en av dessa metoder.

Steg

Hur sidan fläta hår. Face en spegel för att se flätan är snyggt (tillval).
Hur sidan fläta hår. Face en spegel för att se flätan är snyggt (tillval).
 1. 1
  Borsta håret ordentligt. Tovor gör fläta i allmänhet mycket svårare än det borde vara.
 2. 2
  Del håret. Eftersom sidan-fläta look är asymmetrisk, bena det åt sidan är ett bra val. Om du går för en romantisk look, får den del att vara rörigt.
 3. 3
  Face en spegel för att se flätan är snyggt (tillval). Titta på din reflektion kan förvirra din känsla för flätning (om du är van att göra det frihand), så det är upp till dig.
 4. 4
  Samla alla dina hår åt sidan. Om din del är på ena sidan, se till att håret är på sidan längst bort från delen. Se de kortaste bitarna inte är för kort för att fläta.
  • Om ditt hår är medellånga och alltför kort för en sida fläta, två sido flätor (dvs. pigtails) kan fungera bättre.
 5. 5
  Tug några kortare hårstrån ur gäng om så önskas. Låta några trådar rama in ansiktet kommer mjuka upp utseendet, så om du har långa side-sopade lugg eller vill ha ett par rankor att krypa ut runt halsen, skilja ut dessa bitar nu.

Enkel sida fläta

 1. 1
  Dela upp håret i tre sektioner. Området nedanför örat blir det "ankare" poäng för din fläta, så inte flytta flätan runt när du kommer igång.
 2. 2
  Börjar under örat, fläta som vanligt. Ta tag i ett av de yttre delarna och korsa den över till mitten, sedan ta tag i yttre delen på motsatt sida och dra den till mitten, upprepa, cykla genom alla tre delar om och om igen.
 3. 3
  Stanna vid önskad längd. Det är bäst att sluta innan delar av håret blir så korta att de börjar falla ut ur sidorna av din fläta.
 4. 4
  Fäst änden av flätan med ett elastiskt band, arrangera några hårtestar som hänger ut, och spraya med hårspray om så önskas.

Fransk-stil sida fläta

 1. 1
  Starta flätan under örat på motsatt axeln där du har samlat ditt hår. Målet med denna fläta är att linda sidan fläta runt botten av huvudet och över ena axeln för en mer romantisk, snyggare utseende. Börja med att separera en liten del av håret från botten av svepet av hår som går över nacken.
 2. 2
  Split denna del av håret i tre delar och börja fläta som vanligt. Ta tag i ett av de yttre delarna och korsa den över till mitten, sedan ta tag i yttre delen på motsatt sida och dra den till mitten. Inte fläta ytterligare ännu.
 3. 3
  Fortsätt fläta, denna gång införliva mer hår i den övre halvan av flätan för en halv-fransk fläta. Varje gång du går att korsa en av de höga strängarna ner i mitten av trion, lägga till ett avsnitt av löst hår från hår sveper över andra axeln innan du flyttar det till mitt. Var noga med att lägga håret från direkt ovanför den del av fläta så att håret på baksidan av huvudet inte korsar över sig själv och förstöra designen. Vid tiden (gång-small) fläta når den motsatta sidan av huvudet, bör den innehålla allt ditt hår, inte bara den lilla delen.
 4. 4
  När du når den motsatta örat, fläta resten av håret som en vanlig fläta. När du är klar, kommer flätan börjar på ena axeln och avsluta hänger ned över den andra.
 5. 5
  Fäst änden av flätan med ett elastiskt band, arrangera några hårtestar som hänger ut, och spraya med hårspray om så önskas.

Tips

 • Braid prydligt, men inte super tight eller flätan blir stel.
 • Använd hårspray för små strån som sticker upp.
 • Om du har lager är det alltid en bra idé att använda en textur balsam eller olja för att hålla dina lager från att komma ut ur flätan.
 • Det är inte lämplig för kort till axellångt hår.

Saker du behöver

 • Pensel / kam
 • Hår band
 • Hårspray (tillval)