Wka

Hur ta hand om mikro flätor

Micro Flätor, också känt som mini-flätor eller osynliga flätor, är en populär frisyr för många svarta kvinnor och några män också. Många anser att dessa flätor är hög-underhåll, med vikt som läggs på vården för mikro flätor inte bara när du har flätor, men även innan det blir flätor och efter avlägsnande flätor.

Steg

Hur ta hand om mikro flätor. Ta reda på om ditt hår är frisk nog för mikro fläta.
Hur ta hand om mikro flätor. Ta reda på om ditt hår är frisk nog för mikro fläta.

Skötsel av hår före mikro fläta

 1. 1
  Ta reda på om ditt hår är frisk nog för mikro fläta. Om håret redan har skador, så ska du koncentrera dig på att göra det så frisk som möjligt först.
 2. 2
  Få en het olja behandling för att hjälpa återfukta ditt hår och fylla skadat hår. Utföra denna behandling en gång i veckan under flera veckor innan för att få dina flätor är en gemensam rekommendation för friskare hår från början.
 3. 3
  Återfukta ditt hår med en inpackning, igen för att se ditt hår är så frisk som möjligt innan flätning.
 4. 4
  Trimma ändarna på ditt hår att bli av med något som skulle kunna existera. Efter din klädsel, se till att ditt hår är tillräckligt lång för mikro fläta.
 5. 5
  Schampo och villkor håret grundligt omedelbart innan det blir din mikro flätor.

Skötsel av hår medan mikro flätat

 1. 1
  Följ de råd hårvård fått från din stylist och om du har några frågor, vara säker på att du förstår hur man tar hand om mikro flätor både när du har dem, och efter att de har avlägsnats.
 2. 2
  Tvätta håret och hårbotten regelbundet med rätt schampo för din hårtyp, och alltid använda balsam när håret är micro flätat.
  • Många stylist rekommenderar att vänta fyra veckor innan den första tvätten, och sedan tvättning och konditionering minst en gång i veckan medan du har din mikro flätor.
 3. 3
  Spraya på ett lätt leave-in balsam, fläta spray eller hår olja för att hålla mikro flätade håret återfuktas. Använd nog så att håret inte känns sprött eller torrt när du rör den.
 4. 4
  Använda en ljus hårbotten balsam, särskilt runt kanterna på hårbotten där mest skada kan uppstå när håret är micro flätat.
  • Du kan även använda Aloe Vera gel, olivolja, flytande vitamin E eller produkter som innehåller dessa vätskor för att hålla hårbotten väl smord.
  • Var noga med att inte använda en tung balsam som kan orsaka en flagnande hårbotten, vilket är svårt att behandla när håret är micro flätat.
 5. 5
  Besök din stylist eller en salong professionell om det behövs för att upprätthålla dina flätor eller om du känner att skador eller brott har inträffat.

Vårda håret efter mikro fläta

 1. 1
  Ta mikro flätor försiktigt eller ha dem bort av en professionell. Håret kommer att bli bräcklig efter att ha flätat så länge och du måste vara försiktig.
 2. 2
  Använd ett protein behandling efter att du har tagit bort flätorna att hjälpa till att sätta styrkan tillbaka i håret.
 3. 3
  Återställa fukt till ditt hår omedelbart efter att din flätor med en inpackning och fuktkräm, eftersom håret är ofta väldigt torr efter mikro fläta.

Tips

 • Micro flätor rekommenderas inte för någon med hår som redan är riktigt tunn, eller mycket ömtålig eller skadad.
 • Använd alltid en professionell stylist med erfarenhet av mikro fläta så att du inte skadar ditt hår.
 • Även mikro flätor ska vara små, se till flätor är inte för liten för ditt hår, eftersom mindre flätor tar längre tid att ta bort och generellt orsaka mer skada på håret och hårbotten.

Varningar

 • Låt aldrig flätor är flätade för hårt. Om det är smärtsamt under fläta förfarandet, be stylist att lossa flätor eftersom alltför snäva flätor kan orsaka mer skada på ditt hår och hårbotten.
 • Lämna inte mikro flätor i under en längre tid. De flesta stylister rekommenderas att ta bort flätor ungefär var 2 till 3 månader för att undvika att skada håret.
 • Lämna aldrig ditt hår micro flätat om du hittar vita knölar i hårbotten, eftersom detta är ett tecken på håravfall från rötterna och du bör snabbt ta bort flätor innan du ytterligare skada ditt hår och hårbotten.