Wka

Hur tar man bort pormaskar

Inte det göra dig galen? Oavsett hur mycket vi skrubba och tvätta våra ansikten, pormaskar verkar ostoppbar. Vad kan du göra åt det, undrar du? Vi har några idéer! Läkare avråder poppar finnar, så försök att behandla blackhead med akne tvätta och aktuell kräm om du kan. Men när omständigheterna tvingar din hand och du måste agera, är här en om hur man tar bort pormaskar.

Steg

Hur tar man bort pormaskar. Tvätta händerna noga och ge ditt ansikte en snabb gång över med ett rengöringsmedel eller sammandragning.
Hur tar man bort pormaskar. Tvätta händerna noga och ge ditt ansikte en snabb gång över med ett rengöringsmedel eller sammandragning.

Metod ett: den gammalmodiga squeeze

 1. 1
  Tvätta händerna noga och ge ditt ansikte en snabb gång över med ett rengöringsmedel eller sammandragning. Du vill att dina händer för att vara helt ren, tillsammans med ditt ansikte, så att du minimerar överföring av bakterier. Vänta tills händerna är torra.
 2. 2
  Ta en vävnad mellan fingrarna. Du vill kunna skapa lite friktion för att lossa blackhead lättare, och händer kan vara fet och hal.
 3. 3
  Lokalisera mitten av blackhead. Med vävnaden över blackhead, ta dina två pekfingrar och känsla runt tills du har hittat konturerna av din blackhead.
 4. 4
  Använda försiktigt tryck vid första, pressa på finne. Eftersom det är en blackhead, bör den tilltäppta porer komma ut lätt.
  • Om den inte gör det, är det bättre att överge ansträngning, även utan tillfredsställelsen att ha poppade det. En blackhead som är irriterad och röd är värre än en vanlig gammal blackhead.
 5. 5
  Ta bort pus och rengör finne. Ta vävnaden och rengör pus från finne. Tvätta ansiktet med acne tvätta så att bakterierna inte sprider sig till andra delar av huden.
  • Eventuellt, ta en bomullstuss eller boll, dränk den i en sammandragande, och tillämpa den på poppade finne. Den sammandragande ska pirra lite.
  • Applicera en styptic till finne om det fortsätter att blöda. En alunstift, till exempel, kommer att hjälpa krympa blodkärlen runt finne, stoppa blödningen.

Metod två: näsan remsan

 1. 1
  Tvätta händerna noggrant. När ren, tillämpa ett desinfektionsmedel för händerna. Detta kommer att säkerställa att du inte lägger bakterier av någon sort till din snart-till-vara-öppna porer.
 2. 2
  Prep näsan. Blöt näsan med en ren tvättlapp och torka händerna.
 3. 3
  Applicera remsan. Öppna paketet att näsan remsan är i, och rippa de små flikar för en bättre passform på näsan.
  • Placera den klibbiga sidan på näsan, blöt det igen och vänta i cirka tio minuter.
 4. 4
  Zap Zits. Efter tio minuter ska näsan remsan vara så svårt som papier mache. Ta det och de fula pormaskar, och kasta.

Metod tre: demonteringsverktyg

 1. 1
  Rengör och desinficera din blackhead bort verktyget. Med tvål och vatten för att rengöra, och isopropylalkohol för att desinficera.
 2. 2
  Steam ditt ansikte. Fyll en stor skål med varmt (ej kokande) vatten.
  • Vila huvudet över vattnet, så att ditt ansikte kan dra nytta av ångan. Detta kommer att öppna porerna och mjukar upp pormaskar för enklare borttagning.
 3. 3
  Ta bort pormaskar. Efter ca 10 minuter av ångande, bör ditt ansikte vara mjuk, smidig och redo för action.
  • Rikta in verktyget så att det snart kommer att vara-utplånad blackhead är mellan V-skåran i verktyget.
  • Tryck nedåt, utvisa talg från porerna.
  • Upprepa vid behov.

Metod fyra: ansiktsscrub

 1. 1
  Tvätta ansiktet och skölj med vatten. Bry dig inte om att torka det.
 2. 2
  Prep skrubba. Ta en liten knappcellsformat mängd ansiktsscrub och lödder genom rena händer.
 3. 3
  Skrubba. Massera ansiktet med scrub exfolierar huden.
 4. 4
  Skölj och tvätta ansiktet igen om det behövs. Upprepa detta en gång eller två gånger om dagen.
  • FÖRSIKTIGHET: exfoliera inte alltför kraftigt, eller om du kan ge dig själv en friktion bränna.

Metod fem: ångande

 1. 1
  Du kan vara bekant med denna metod att behandla förkylningar. Men det är också mycket effektiv för behandling av pormaskar.
 2. 2
  Koka upp en kastrull med vatten. Lägga citron är ett alternativ, eller använda aromterapi för att dra nytta av andra positiva effekter av ånga..
 3. 3
  Steam själv. Att kasta en handduk över huvudet så att den täcker grytan och håller ångan inuti, luta över potten och andas djupt.
  • Gör detta i fem minuter, tills ansiktet är ganska våt från ånga och även svett. Detta öppnar porerna.
 4. 4
  Förlora pormaskar. Vid denna punkt, kan du välja att köra en pad bomull makeup över drabbade områden för att få bort pormaskar, eller använda ett avlägsnande verktyg som beskrivs ovan.
  • Fortsätter på, tillsätt lite svalare vatten i grytan så att vattnet fortfarande är ganska varmt-men inte kokande-så att du kan använda den till drabbade områden. Gör så med en våt bomullstuss, vrider ut och trycka blackhead områden med dynan.
  • Se till att dynan är fortfarande varm. Också vara noga med att inte bränna dig!
  • Rengör ansiktet normalt efter användning av denna metod.

Allmänna tips för att undvika pormaskar

 1. 1
  Tvätta ansiktet två gånger dagligen och återfuktar. En gång på morgonen och en gång på kvällen är bäst. Försök att inte irritera ditt ansikte när du tvättar den, använda fingrarna istället för en luffa, trasa, eller buff-puff.
  • Applicera fuktighetskräm till huden efter varje tvätt. Moisturizer är viktigt för frisk hud. Huden behöver bra återfuktning, särskilt efter en tvätt.
 2. 2
  Använd hudkräm som är icke-komedogent, vilket innebär att de inte kommer att blogga porerna. Pormaskar uppstår när porerna är tilltäppta, så det är en bra idé att se till att din fuktighetskräm inte orsakar dem i första hand.
  • Exfoliera huden. Skrubba betyder bara att ta bort döda hudceller som vilar ovanpå epidermis (översta lagret av huden). Dessa hudceller dör regelbundet, så du behöver inte bekymra dig om det. Vad du bör tänka på är samma döda hudceller som blockerar porerna och orsakar nya pormaskar.
  • Använd en ansiktsscrub med små, fina korn att skrubba bort döda hudceller. Gör detta tre gånger i veckan. Använd ansiktsscrub som ett substitut för en vanlig anti-bakteriell tvätt.
  • Applicera en mask en gång per vecka. Köp ett kommersiellt licensierad produkt från butiken, eller göra en själv.
 3. 3
  Få för vana att inte röra ditt ansikte. Vi arbetar ständigt röra saker som sprider bakterier: våra telefoner, dörrhandtag, smutsiga rätter, andra folk. Listan kan göras lång en. Eftersom acne i allmänhet är en bakteriell infektion, vill du försöka begränsa denna överföring. Tvätta händerna ofta och försöker att inte omedvetet röra ditt ansikte.
 4. 4
  Ändra din örngott varje vecka. Våra lakan och våra örngott är specifikt vektorer för de bakterier som orsakar akne, liksom för smuts, oljor och död hud. Ändra din örngott varje vecka skär ner på bakteriell spridning som du lägger i rörelse varje gång du somnar.
 5. 5
  Behandla acne med utvärtes behandlingar. Prova att använda aktuella akne krämer eller geler som innehåller salicylsyra eller bensoylperoxid. Dessa akne behandlingar är effektiva acne-busters och bör hjälpa rensa bort pormaskar som och innan de bildar.
  • Geler används generellt för normal till fet hud. De är inte så portilltäppande som krämer, och upptag genom huden djupare än krämer.
  • Krämer används generellt för torr eller känslig hud. De tenderar att vara lite mindre irriterande än geler, men kan vara svårt för personer med acne-benägen hud.

Tips

 • Försök att inte röra vid ditt ansikte. Det är en svår vana att bryta, men olja och bakterier kan komma in på ditt ansikte och eventuellt blockerar dina porer.
 • Håll remsan i 10-15 minuter.
 • Använd remsorna inte mer än två gånger i veckan.

Varningar

 • Om du har känslig hud, kan remsorna orsaka irritation och rodnad i upp till 24 timmar.
 • Var försiktig när du tar bort näsa band, de kan skapa ådernät runt näsan, om dras för hårt.
 • Använd inte en ansiktsscrub om du har andra dåliga akne. Det kan smitta av huvudet av finne och sprida akne bakterier.
 • Den mannagryn metoden får inte visa omedelbara resultat.