Wka

Hur tar man bort din mustasch (för flickor)

När mamma sa att du var "groning" till en vacker ung kvinna, var detta förmodligen inte vad du hade i åtanke. För att dölja eller ta bort övre läpp hår, använd en av metoderna nedan.

Steg

Hur tar man bort din mustasch (för flickor). Välj en kräm blekmedel för ansiktshår.
Hur tar man bort din mustasch (för flickor). Välj en kräm blekmedel för ansiktshår.

Bleach metod

 1. 1
  Välj en kräm blekmedel för ansiktshår. Grädde blekmedel är lämpligt för att lätta hår som inte är helt svart, bara mörker. Den varar i upp till 2 veckor. Var noga med att bara välja blekmedel som rekommenderas för användning i ansiktet, eftersom huden här är så känslig, du måste vara extra noga med att undvika irritation.
  • Om tillämpligt, välj en kräm som passar din hudtyp (t.ex. torr, fet, etc.).
 2. 2
  Spot-testa krämen. Applicera en liten klick på ett känsligt men säkert område (t.ex. huden på din inre handleden) för att se till att du inte reagerar. Låt verka i den rekommenderade mängden tid (läs rutan för instruktioner), tvätta bort ordentligt, och vänta åtminstone ytterligare 10 eller 15 minuter för att se till att du inte kliar eller blir röda.
 3. 3
  Tvätta ansiktet.
 4. 4
  Applicera blekmedel till din mustasch område. Krämen bör komma med en applikator, men om det inte gör det, använd en Popsicle pinne eller sätta på handskar och använda ett finger. Var mycket noga med att inte få den på läppen själv eller nära känsliga huden i näsborrarna, vilket kan orsaka din hud att reagera.
 5. 5
  Vänta mesta av den rekommenderade tiden, sedan torka bort en liten summa för att testa om det har fungerat. Använd en tops eller bomullstuss för att torka av krämen bort (torka bort från näsan / munnen, inte mot dem) och kontrollera att se om håret är ljust. Om inte, vänta lite längre.
  • Helst bör blekande kräm inte användas på huden i mer än 10 minuter eftersom det är så hårt på huden. Om din kräm rekommenderar mer tid än detta, testa den på 10-minuters märket ändå, om det har fungerat, ta bort resten.
 6. 6
  Torka bort resterande grädde. Återigen använder bomullstussar eller något liknande för att torka upp grädden och inte får det på några känsliga områden.
 7. 7
  Skölj huden. Skölj mer än du tror att du behöver så att inga rester kommer att irritera huden.

Vax metod

 1. 1
  Välj ett vax som är lämplig för ansiktshår. Vaxning avlägsnar håret helt och kan göras hemma med ett kit köpt från ett apotek. Du kan antingen få bredbar vax och remsor eller färdiga remsor som redan har vax tillämpas (vilket är prydligare tillval).
  • Vaxning är endast möjligt om håren är tillräckligt långa för vaxet att fånga den. Om du inte är villig att låta ditt hår växa tillräckligt länge för att göra detta, antingen leta efter ett kort hår vax (några anspråk på att kunna vaxa så lite som 2 mm av tillväxt, även om deras effektivitet varierar) eller använd ett annat alternativ listade här (såsom blekning).
 2. 2
  Ta en varm dusch, ånga ansiktet över en skål, eller tvätta ansiktet i varmt vatten. Ju varmare huden, desto mer öppna porerna - och lättare håren kommer att vara att ta bort.
 3. 3
  Värm upp vaxet vid behov. De flesta växer måste värmas upp, men vaxremsorna är ibland undantag. Läs instruktionerna på rutan för explicita detaljer.
 4. 4
  Sprid vax över mustaschen området om det behövs. Använd applikatorn som medföljer satsen att sprida det försiktigt, undvika den känsliga huden på dina läppar.
 5. 5
  Applicera en remsa över din mustasch område. Börja på ena sidan och släta den ordentligt över hela området, undvika veck och luftfickor.
 6. 6
  Vänta den rekommenderade tiden.
 7. 7
  Snabbt slita bandet iväg på en rörelse. Det kommer att ta vaxet och håret med den, men vara varnat att det kommer nästan säkert ont de första gångerna du prova det. Plocka inte bort det långsamt eller i flera motioner, vilket kommer att göra saker värre.
 8. 8
  Skölj huden. Se till att inte lämna några rester.
 9. 9
  Manuellt plocka några hårstrån du missat. Om din överläpp är fortfarande öm från vaxning, kanske du vill vänta ett tag innan du gör detta.

Hårborttagningskräm metod

 1. 1
  Välj en hårborttagningskräm som är lämplig för ansiktshår. Hårborttagningsprodukter krämer orsakar smärtfritt håret att falla ut från roten, men eftersom de kemikalier inblandade i denna process är hårda, är det bäst att välja en kräm avsedd för känslig hud i ansiktet.
 2. 2
  Spot-testa krämen. Applicera en liten klick på ett känsligt men säkert område (t.ex. huden på din inre handleden) för att se till att du inte reagerar. Låt verka i den rekommenderade mängden tid (läs rutan för instruktioner), tvätta bort ordentligt, och vänta åtminstone ytterligare 10 eller 15 minuter för att se till att du inte kliar eller blir röda.
 3. 3
  Sprid ett tjockt lager grädde över din överläpp. Ni kan göra detta med handskar om du föredrar, men eftersom krämen behöver tid att få effekt, kan du också använda dig bara händer och tvätta sedan noggrant med tvål och vatten.
 4. 4
  Vänta mesta av den rekommenderade tiden, sedan torka bort en liten summa för att testa om det har fungerat. Om möjligt är det bättre att använda den för kortare tid för att förhindra att huden blir irriterad. Om den inte är klar, vänta lite längre.
 5. 5
  Torka bort resterande grädde. Använd en pappershandduk eller kuddar bomull.
 6. 6
  Skölj huden. Skölj mer än du tror att du behöver så att inga rester kommer att irritera huden. Om några hårstrån inte lossnar lätt, bara försöka gnugga dem försiktigt med vatten. Om det inte fungerar, ta ett bad. Ångan som kommer från badet bör göra tuffa hårstrån komma ut på egen hand.
 7. 7
  Manuellt plocka några hårstrån grädden missade.
 8. 8
  Applicera en mild kräm efteråt (tillval). Å ena sidan kan det område som känns torr och i behov av lite TLC, men å andra sidan, kan använda för mycket produkt på redan irriterad hud orsaka porerna för att täppa. Välj utifrån hur bekväm din hud känns när processen är över.

Epilator metod

 1. 1
  Välj en epilator som är lämplig för ansiktshår. En epilator är en handhållen enhet som drar hårstrån upp med roten när de flyttas över huden. De plockning huvuden på en kropp epilator blir för besvärligt att använda på överläppen, så du måste leta efter en smal modell avsedd för ansiktshår, touchups, och andra småskaliga verk
  • Epilering är endast möjligt om håren är tillräckligt långa för epilatorn att fånga. Om du inte är villig att låta ditt hår växa tillräckligt länge för att göra detta, använd ett annat alternativ som anges här (såsom blekning).
 2. 2
  Ta en varm dusch, ånga ansiktet över en skål, eller tvätta ansiktet i varmt vatten. Ju varmare huden, desto mer öppna porerna - och lättare håren kommer att vara att ta bort.
 3. 3
  Dölj dina läppar genom att trycka ihop dem. Detta kommer inte bara göra huden ovanför läppen lättare att komma åt, men också att hålla din känsliga läppen huden bort från epilatorn.
 4. 4
  Sakta kör epilatorn över huden ovanför överläppen. Såvida du inte är mycket van vid plockning dessa hårstrån, varnas att det förmodligen kommer att göra ont. Du kommer att vänja sig vid detta med tiden, men i början kommer det att vara obekväma.
  • Börja med den lägsta hastigheten. Tills du får kläm på epilering, kom bara ihåg att det lugnt.
 5. 5
  Manuellt plocka några hårstrån du missat. Om din överläpp är öm, kan du vänta ett tag innan du gör detta.

Elektrolys eller laser borttagning metod

 1. 1
  Väg fördelarna med varje metod. Båda dessa har potential att bli permanenta lösningar (efter tillräckligt många behandlingar) och kan hjälpa människor vars läpp hår beror på hormonell obalans, till exempel.
  • Under elektrolys, är en liten nål sätts in i hårsäcken, om detta skapar en ström som dödar roten av håret. Det är en mödosam, en hår-på-en-gång process - som måste upprepas många gånger - men eftersom överläppen är ett litet område, kommer detta inte fråga så mycket.
  • Under laser-hårborttagning, är en laser används för att zap många hårsäckar på en gång och döda håret vid roten. Du behöver färre sessioner än med elektrolys, men det är betydligt dyrare. Eftersom lasrarna är bäst på att rikta mörka hårstrån som sticker ut mot ljus hy, det är inte idealiskt för mörkhyade eller ljus-haired människor.
 2. 2
  Noggrant forskning platser, praktiker, och priser. Vissa platser har bättre maskiner, mer kvalificerade specialister (alltid se till att de är licensierade), och lyckligare recensioner än andra. Aldrig välja en plats utifrån sina vittnesmål.
 3. 3
  Ha realistiska förväntningar. Även laser hårborttagning och elektrolys kan ha bestående effekter och underverk fungerar för vissa människor, de kan också vara smärtsamt och garanteras inte för alla. Dessutom kan de behandlingar vara smärtsamt och dyrt. Om möjligt, prata med andra människor som har hade det gjort för sina insikter.

Tips

 • Den bästa tiden att bli av med din mustasch är innan sängen. På så sätt din hud har hela natten för att komma över någon rodnad, irritation, svullnad, etc.
 • Raka inte!
 • Använd en kylklamp efteråt för att lugna irritation.
 • Det är en bra idé att använda ett tidtagarur eller en timer vid blekning eller ta bort hår. De flesta mobiltelefoner har dem.
 • Dra upp håret med rötterna gör ont en hel del i början, men man vänjer sig. (Tänk bara på hur mycket lättare plockning ögonbrynen fick över tiden.)
 • Laserbehandling kan permanent ta bort hår, men det kan vara mycket dyr. Det kan vara lättare att precis vaxa varje månad.
 • Threading är ett bra alternativ för dem med känslig hud, eftersom den inte kommer att lämna din hud röd och flammig i flera dagar. Det bästa sättet att göra detta är att gå till salongen, men när du förstår begreppet gängning, är det lätt att göra själv med den enda kostnaden är tråden.
 • Gå inte i solen i 24 timmar efter vaxning för att förhindra att din överläpp från att få ett mörkt pigment.

Varningar

 • Raka inte din överläpp. Eftersom håren växer allt tillbaka på samma längd, resultatet inte bara känns stubbly, men också ger en illusion av att ha vuxit tillbaka tjockare (precis som en ny, gör även frisyr ditt hår ser tjockare eftersom alla ändar Compact upp bredvid varandra).
 • Var försiktig med vissa produkter för hårborttagning. Många kan inte användas i ansiktet eftersom de kan orsaka biverkningar. Några som kan användas i ansiktet kommer fortfarande irritera huden.
 • Använd aldrig kräm längre än riktad, eftersom detta kan orsaka svår brännande av överläppen.
 • Hårborttagningskräm fungerar inte på mycket tjockt hår.