Wka

Hur man be om tillstånd att använda tamponger

Några flickor blir generad för att fråga om sånt här. Denna guide kan hjälpa dig att övervinna din rädsla, eller alternativt söka någon annan att hjälpa till.

Steg

Hur man be om tillstånd att använda tamponger. Försök driftning föremål för perioder med henne, om du är modig nog.
Hur man be om tillstånd att använda tamponger. Försök driftning föremål för perioder med henne, om du är modig nog.
 1. 1
  Försök driftning föremål för perioder med henne, om du är modig nog. Fråga när hon började hennes, och hon borde som du kanske starta din.
 2. 2
  Kom ihåg att om du verkligen inte kan prata med henne om det (hon kan bli skadad av detta), då flickvänner är där för att hjälpa. Flickväns äldre systrar, mödrar, bör alla äldre kvinnor som känner att du är villig att hjälpa till. (Det är starkt rekommenderat att du försöker prata med din egen mamma ändå. Hon behöver veta att du litar på henne, och hon skulle verkligen upprörd över att du inte kan prata med henne om detta.)
 3. 3
  Kom ihåg att det är helt och hållet ditt beslut om någon inte ger dig sitt tillstånd. Ingen annan får ett ord med i laget oavsett om du har bestämt dig. Det är din kropp, och du borde få bestämma när du ska börja använda tamponger.
 4. 4
  Förstå att du kan köpa din egen låda med tamponger. Sätt den utom synhåll någonstans i ditt rum, och ingen kommer någonsin att veta.
 5. 5
  Se till att du ändrar din tampong / pad minst var sjätte timme!
 6. 6
  Om du inte vill såra dina mammor känslor, försöka skriva henne en anteckning. Lämna den på en plats där din pappa inte kommer att få det, men din mamma kommer, precis innan du går till sängs.

Tips

 • Till att börja med, börja med en låg absorptionsförmåga och öka det som mensen börjar sedimentera, och du blir mer bekväm med dem.
 • Försök att prata med din mamma om tidstypiska varor och fråga henne om du kan shoppa för något. Köp tamponger och lägg dem i kundvagnen.
 • Det är alltid klokt att involvera din mor och hålla henne informerad, eftersom hon är den bästa personen att lita på och att vända sig till vid eventuella problem.
 • Om du verkligen känner för blyg för att prata med någon om det och har äldre systrar, använder deras!
 • Köp några när du går till affären ensam och gömma dem i ditt rum.

Varningar

 • Aldrig sätta en tampong i om du inte mens eller urladdning.
 • Om du inte kan köpa dina egna tamponger, och du har börjat mens du verkligen behöver berätta för någon så att de kan köpa dem för dig.