Wka

Hur man utvecklar en morgon rutin för tonåringar

Med allt som finns att göra under dagen, är det sista du vill tänka på att få upp innan solen ens stiger. Detta är hur man gör morgnarna lite smidigare och enklare.

Steg

Hur man utvecklar en morgon rutin för tonåringar. Vakna upp på morgonen.
Hur man utvecklar en morgon rutin för tonåringar. Vakna upp på morgonen.
 1. 1
  Vakna upp på morgonen: Om möjligt, ange minst 3 alarm. Den första bör vara 20 minuter tidigare än du borde gå upp. Den andra är satt för när du ska gå upp, och den tredje är för det allra senaste som du kan få upp. Detta görs enklast med en mobiltelefon, och ser till att du faktiskt vaknar. Med endast ett alarm, ställ din telefon eller klocka utom räckhåll så att du måste gå upp / sitta upp för att stänga av den. (Se till att du kan höra det dock!)
 2. 2
  Kom ihåg att även om detta kan vara goda råd för en person som tenderar att försova, att känna den mest utvilade, bör du alltid gå upp vid samma tid varje morgon. Dessutom, medan det är bra att ha ett extra larm bara i fall tillåta dig att stänga av två alarm och vaknar med det tredje kan lära din kropp att sova genom alarm i framtiden!
 3. 3
  Utveckla ett schema. Bara du kan bestämma vilken tid du behöver för att komma upp. Dessa är sak att tänka på:
  • Tänk på hur lång tid det tar dig att duscha, äta frukost, räta ut ditt rum, eller släppte ut hundarna.
  • Du måste också lägga in tid för att borsta tänderna, tvätta ansiktet, sätta på smink (för flickor) och fastställande av ditt hår.
  • Om det bara tar 5 minuter att fixa håret, avsätta minst 10. Du vet aldrig vad som kan gå fel, du vet aldrig vad extra saker du måste göra.
  • Tänk vilken tid du behöver för att lämna, och hur du ska komma dit. Lämna gott om tid för din rutin, och se till att du vaknar i tid. Om du får en åktur från någon, inte hålla dem väntar, eftersom det är oförskämt. Se till att du är redo att gå minst 5 minuter innan de ska hämta dig.
 4. 4
  Hålla sig till din rutin: Gör en förteckning av din rutin om det kommer att hjälpa dig, använder den varje morgon så att du inte glömmer något. Om du vill, kan du sätta en konkurrenskraftig spinn på det genom att tajma själv. Nästa morgon, försök att slå din tidigare tid. Om du kan minska din tid ner, bra, men börja inte vakna upp senare och senare bara för att du kan snabba igenom din rutin. Vid en viss punkt, kommer du att ha en kris och du kommer att vara ute på tur. Ta för vana att göra allt i samma ordning varje morgon, och det kommer att bli en andra natur för dig.

Tips

 • Slutför din läxa innan du går till sängs, gör det på morgonen kommer bara lägga stress.
 • Innan du lämnar, kontrollera att du har allt. Om du är en list-orienterad person, kan du göra en lista natten innan vad du behöver: Ryggsäck, läxor (gå igenom en lista över alla dina klasser och vad beror), grejer för aktiviteter efter skolan, etc.
 • Gör en kontroll innan de lämnar i spegeln för att se till att du inte har frukost på ditt ansikte, eller din make up inte är förstört eller ditt hår är inte kladdigt eller din uniform är stökigt.

Din nu klar! Hoppas du gillade den här artikeln, och jag hoppas att du fann det mycket användbart för att uppnå vad du vad som är att ha en morgon rutin och jag hoppas att du följer allt i den här artikeln.

 • Har din handväska / ryggsäck / väska / sportväska / böcker av dörren, sätta ihop och redo att greppa och gå.
 • Att ha ett rent rum kan hjälpa dig också. Om du vet var dina hårprodukter är och skorna är, då det kommer att göra din morgon smidigare också. Förvara saker i vissa ställen så att du vet var de är - inte bara lämna allt i en hög! Vad hjälper också gör att du har ett rent rum att vakna till / på morgonen, det hjälper också städa ditt rum kvällen innan så att du kan vakna upp glad och du vet där allt är och du behöver inte slösa tid gör det på morgonen, om din mamma eller pappa städa ditt rum, behöver du inte oroa dig, men du kan göra din del och bara göra din säng åtminstone, borde du verkligen städa ditt eget rum varje dag själv, men det spelar egentligen ingen roll om du inte gör det, men det skulle vara ett bra sätt att visa dina föräldrar att du är ansvarig för att städa ditt rum och kommer att få dig brukade städa ditt eget hus i framtiden, och tänk om du rengör ditt eget rum, kan du ställa in det på hur du vill ha det.
 • Försök att vakna med 10 minuter till godo till fullt vakna upp dig själv och ställa massor av larm för 2 minuter efter det.
 • Gå till sängs i rimlig tid, logga av datorn, lägga på luren, lägga undan läxor, och somna tidigt.
 • På de dagar som du inte har skola, gå igenom din morgonrutin precis samma, hoppar de delar som rör skolan. Gör din säng, borsta tänderna, etc. på samma sätt som du skulle göra på en veckodag. Gör detta speciellt när man är ny på saker. Att utveckla dessa vanor, kommer det bidra till att stärka dem, kan det vara svårt, men du kommer att vänja sig vid det, och det kommer att löna sig, kommer du inte rusar eller påfrestning på morgonen och du kommer inte att bli sent, även du kommer att ha tid att koppla av och äta frukost och ta en uppfriskande drink.
 • Se till att du vet var dina nycklar är (om du kör eller behöver ett hus nyckel) och har din mobiltelefon laddad, känner och har ditt busskort och vet var det är om du tar bussen.
 • Plocka ut dina kläder kvällen innan hjälper, eller åtminstone vet vad du ska bära. En annan bra idé är att tänka på en andra outfit, så på det sättet om du av någon anledning inte gillar den första, behöver du inte slösa 15 minuter byta kläder, vad du kan också göra är att få din rena strumpor ut och underkläder för nästa dag och skorna, detta ger dig tid att packa saker, få saker klara och organisera saker så att du inte behöver betona eller rusa någonting, också se till att din uniform / kläder tvättas städas, strykas och sätta på galgar närheten av din säng redo för nästa dag, även glöm inte att sätta rena strumpor och underkläder på, och om du har tid när du är redo att göra din make up om du får.

Varningar

 • När du går av dina rutiner ibland är det svårt att få tillbaka på ditt schema. Försök att hålla sig till din rutin på helgerna.