Wka

Hur man hyra en gemologist / smycken värderingsman

Du vill försäkra dina smycken och behöver en bedömning: vem ska du anställa?

En professionell Gemmolog, smycken värderingsman.

Nu måste du hitta en Graduate Gemmolog som också är professionellt utbildad i Värderingsmetodik som korrekt identifierar och värderar ditt smycke.

Steg

Hur man hyra en gemologist / smycken värderingsman. Kontakta en bedömning organisation.
Hur man hyra en gemologist / smycken värderingsman. Kontakta en bedömning organisation.
 1. 1
  Kontakta en bedömning organisation. En professionell bedömning organisation kommer att erbjuda kontinuerliga pedagogiska seminarier och ackreditering.
 2. 2
  Granska bevis för den värderingsman och tänk på att en examen gemologist är utbildad i autenticering mångfacetterad ädelstenar: identifiering och betygssättning. En värderingsman är formellt utbildade i lämplig värderingsmetod som följer de minimikrav riktlinjerna som de enhetliga normer för yrkesmässig bedömning Practice (USPAP).
 3. 3
  Vissa gemmolog / värderingsmän är oberoende: de inte köpa och sälja. Vissa Gemmolog / Värderingsmän arbeta i eller äger ett smycken butik. Du måste bestämma om vilken som är rätt för dig.
 4. 4
  Här finns flera frågor som du vill ställa perspektivet värderingsman: Vill du inkluderar färgfotografier av mina smycken? Har du någonsin haft din färgseende testas formellt? Har du någon formell bedömning och gemological utbildning? Kommer mina poster kvar på premissen? Kan jag vänta på objekt?

Tips

 • The Market, där objektet är vanligast, och den vanligaste pris betalas, är där yttrandet värdet är baserat. En bedömning är processen att uppskatta värdet.
 • Flera erkända professionellt utvecklingssamtal organisationer du kanske vill kontakta ASA (appraisers.org), ISA (ISA-appraisers.org), eller NAJA (najaappraisers.com).

Varningar

 • Se upp för "låter som" värderingsmän Det finns inget sådant som ett "registrerat Gemmolog" "Certified Gemmolog" eller "Licensierade Gemmolog" Dessa består termer av bedrägeri konstnärer ut för att stjäla dina pengar.
 • Det är oetiskt att ta ut en procentsats som en bedömning avgift.
 • Licensiering innebär formellt tillstånd, som beviljats ​​av en regering utses, eller erkänd styrelse. Hittills existerar licensiering bara för fastigheter INTE en gemologist / smycken värderingsman.
 • "Certified". GIA certifiera inte diamanter, det kvaliteter dem. Enligt GIA, oacceptabelt är följande: GIA Certified, GIA certifierade diamanter eller GIA Diamond.
 • Definitionen av grossist är "försäljning av varor för återförsäljning." Du kanske har köpt en vara på under den vanligaste detaljhandeln kostnaden, men det är fortfarande köpas i detaljhandelsledet, är du slutanvändaren.
 • Kontrollera med ditt försäkringsbolag om vilka kvalifikationer som behövs för din värderingsman. Majoriteten kräver värderingsman vara en examen gemologist från GIA.