Wka

Hur man rengör din silversmycken

Silver är en vacker, mångsidig metall, och dess mjuka lyster ger en touch av elegans till rätter, bestick och smycken. Tyvärr är silver också ganska ömtålig jämfört med många mer vanligen förekommande metallerna, och det kan snabbt utveckla matt, fläckar eller repor. Det kan också vara lite skrämmande att försöka rengöra silver bitar, eftersom de ofta är speciell för oss, och vi vill inte skada dem. Du behöver inte vara en silversmed att rengöra silver though.

Här är några steg för att hjälpa dig att hålla din silver skiner. Steg enligt följande:

Steg

Hur man rengör din silversmycken. Rengör din silver smycken ofta, och rengör den omedelbart efter användning.
Hur man rengör din silversmycken. Rengör din silver smycken ofta, och rengör den omedelbart efter användning.

Rengöring

 1. 1
  Rengör din silver smycken ofta, och rengör den omedelbart efter användning. Silver smycken som ofta används sällan har matt problem. När matt ännu inte finns, eller när det är bara början för att utveckla, bara tvätta dina silversmycken i varmt (inte hett) vatten med en mild, fosfatfritt tvättmedel.
 2. 2
  Tvättas separat. Det är en bra idé att tvätta silver separat från dina andra rätter eftersom metall sänkor och redskap kan repa silversmycken, och rostfritt stål kan skada ytan om det kommer i kontakt med dina silversmycken.
 3. 3
  Undvik att använda gummihandskar när du tvättar silver, såsom gummi korroderar silversmycken.

Putsning

 1. 1
  Använd en mjuk trasa för att försiktigt gnugga silver ren, och torka omedelbart med en mjuk handduk.
 2. 2
  Försiktigt polera glans till matt silver smycken med en mjuk bomullstrasa.

Vikten av snabb rengöring

 1. 1
  Rengör omgående. Prompt rengöring är särskilt viktigt när det silver smycken har varit utsatt för vissa livsmedel som innehåller svavel, eller de som är sura eller salta. Särskilt vanliga livsmedel såsom bordssalt, ägg, vissa frukter, lök, majonnäs och vinäger är skadliga för silver. I vilket fall som helst, tvätta silversmycken direkt eller åtminstone skölja den väl med varmt vatten, och inte lämna silver sitter i diskvatten som kan innehålla spår av dessa livsmedel.

Polska

 1. 1
  Putsa ditt silver smycken. När matt utvecklas på silver, kan enkel handtvätt räcker inte att ta bort det. Speciellt framtagen silversmycken polish är ditt säkraste alternativet för att putsa silver smycken, speciellt om du arbetar med en antik eller en pjäs som har intrikata mönster etsas in i det. Följ tillverkarens anvisningar noggrant.
 2. 2
  Ta lite polska.
 3. 3
  Fukta en mjuk silver-putsduk eller svamp medföljer silverputsmedel och ta lite polish. Gnid silver smycken försiktigt. Gnid silver endast i raka linjer, back-och-tillbaka rörelser (ej i cirklar). Undvik skura, utan låt den polska göra jobbet.
 4. 4
  Skölj under rinnande vatten.
 5. 5
  Skölj silversmycken under rinnande vatten.
 6. 6
  Torka. Torka silver helt med en mjuk, ren trasa. Överväg att använda vanliga hushållsprodukter för mindre sällsynta eller mindre värdefulla bitar. De kommer oftast fungerar, men kan orsaka skador. Prova dem på egen risk.

Tandkräm

 1. 1
  Försök med tandkräm. Välj en vanlig vit tandkräm utan de speciella whitening alternativ. Ta en mjuk, fuktad trasa eller en fuktad svamp och sätta lite tandkräm på den. Försiktigt gnugga över silversmycken i raka, back-och-tillbaka rörelser. Alternativt kan du väta silver bit och försiktigt tillämpa tandkräm direkt på ytan som du sedan kan blöta igen och fortsätt att polera. I varje fall, vara mycket försiktig, och om du märker repor på någon punkt, stoppa och spola tandkrämen bort. Som trasan eller svampen blir mörk med vanära, tillsätt mer tandkräm till en ren del av den fuktade trasan / svampen och fortsätt försiktigt polering. Skölj noga med varmt vatten och torka med en mjuk handduk.

Bakpulver

 1. 1
  Bakpulver kan avlägsna envisa matt, men använd den inte såvida du inte har något emot det risk för skador på silver. Bakpulver anses allmänt för slipmedel för användning på silversmycken. Gör en pasta av bakpulver och varmt vatten.
 2. 2
  Försiktigt polera följa anvisningarna för tandkräm ovan.

Bath

 1. 1
  Ge ditt silver ett bad. Kommersiell silver "dips" finns tillgängliga som kan lösa upp fläckar utan att gnugga silversmycken. I motsats till vad ordet "dip" antyder, proffs sällan faktiskt suga silver i dessa produkter, åtminstone inte för länge. Dips är generellt hårda, potentiellt farliga kemikalier, så följ anvisningarna noggrant och rådgöra med en professionell om du är osäker. Du kan dock göra en mild hemmagjord silver bad som tar bort fläckar och vanära genom en elektrokemisk reaktion. Var medveten om att både doppa och elektrokemiska bad kan potentiellt skada ditt silver, och de kommer att ta bort önskvärd patina, så de är inte rekommenderas för silver med en oxiderad eller franska grå finish.

Salt

 1. 1
  Värm upp en lämpligt dimensionerad behållare med vatten och lös upp en stor mängd bordssalt i vattnet. Använd tillräckligt med salt så att det tar minst en minut för att lösas upp i varmt vatten med konstant omröring. Tvätt soda fungerar så bra. Forma ett foder för behållaren från aluminiumfolie och placera folien i behållaren av varmt vatten. Placera silver som tidigare har rengjorts med tvål i badet i flera minuter. Matt bör upplösa away.For envisa fläckar, ta bort och rengör med tvål och en fuktig trasa innan re-nedsänkning i badet.

Lagring

 1. 1
  Förvara din silversmycken korrekt. Bortom snabb och frekvent rengöring, är det bästa sättet att bevara din silver för att lagra den på rätt sätt. Se till att varje bit är helt torr innan den förvaras.
 2. 2
  Wrap varje bit av bestick i syrafritt silkespapper eller anti-tarnish papper. Du kan också linda bitar i flanell.
 3. 3
  Täta inslagna silver bitar i en lufttät plastpåse. Oavsett om du lägger undan dina silver i en väska eller du lägga den i en monter, kan en behållare av kiselgel placeras i närheten att minska fukt och avvärja matt. Förvara aldrig silversmycken där den kan kontakta gummi, rostfritt stål, eller måla.

Varningar

 • Varning: Detta tar bort matt, även de antik-y sådana. Släng salt vatten i avloppet efter kylning. Detta är en enkel reaktion mellan aluminium metallen och silversulfid. Tabellen salt fungerar som en elektrolyt för att låta reaktionen ske.