Wka

Hur man har en rebound relation

Medan de flesta råd varnar för farorna med en rebound relation, det finns rebound relationer där ute som lyckas, och forskning har visat att rebound äktenskap är inte mer sannolikt att misslyckas än icke-rebound äktenskap. Om du hittar dig själv "på uppgång" från en relation (har precis brutit upp) och hoppar in i en ny, följa dessa steg kan hjälpa dig att initiera och upprätthålla en rebound relation som är sunt, stödjande och hållbar.

Steg

Hur man har en rebound relation. Du måste bedöma din nya partner som en hel människa, inte i motsats till ditt ex.
Hur man har en rebound relation. Du måste bedöma din nya partner som en hel människa, inte i motsats till ditt ex.
 1. 1
  Du måste bedöma din nya partner som en hel människa, inte i motsats till ditt ex. Efter att bryta upp, tenderar vi att känna sting av våra ex negativa attribut starkare än någonsin, och det finns frestelsen att leta efter frånvaro eller motsatsen till dessa attribut i en ny partner. Det är bra, eftersom att lära från tidigare relationer är en sund sak, men det är också möjligt att söka ditt ex motsatsen, du glömma ditt ex positiva egenskaper och förbise deras frånvaro i din nya partner, eftersom du är så upphetsad att "Han segrade 't vara svartsjuk som min ex var "eller" Hon kommer inte bli som mitt ex var "och så vidare.
  Vid beslut om att föra en rebound relation, fokusera på det positiva i din tidigare relation (er) samt de negativa. Lär av båda. Det kan vara svårare att älta det positiva eftersom det kan få dig att känna nostalgisk, men dessa är de saker som du ska missa när spänningen i rebound-effekt har passerat. Du måste se till att dessa saker är där för att rebound relationen att överleva.
  • Exempel: Jake och Lisa bryta upp, och en av de främsta orsakerna var eftersom Jake var ekonomiskt oansvarigt och det var något de ständigt argumenterat över. Kort därefter, möter Lisa Tim, som budgetar hans pengar, betalar själv först, och spara till pensionen. Lisas glad, eftersom hon har lärt sig att kunna se öga mot öga på pengar frågor är avgörande för en relation. Hon är säker på att pengarna aldrig skulle vara ett problem mellan henne och Tim, och fokusera på det hon inte märker att Tim är likgiltiga mot hennes måleri karriär, medan Jake var stödjande och även inspirerande ibland. Hon hoppar in i en relation med Tim och finner, efter en tid, som Tim tror att hennes måleri är ett oseriöst slöseri med tid, och inte vill att hon ska spendera pengar på konst leveranser eftersom att pengar skulle sättas i en fond, och så vidare och så vidare.
  • Om det var klart din blivande reboundee var verkligen in i dig långt innan du bröt upp, överväga möjligheten att han / hon bara är attraherad av människor som är känslomässigt otillgängliga (och därmed kommer att förlora intresset för dig när du blir förälskad i honom / henne ). S / han förmodligen också har utan hänsyn till andras känslor (dvs ditt ex) om han / hon stötte på dig medan du var involverad med någon annan. Skulle du verkligen vill investera i en relation med någon som öppet bedriver relationer med män eller kvinnor som deltar i engagerade relationer? Om du inte tror att det skulle fungera på lång sikt, slösa inte din tid bara för att du känner dig ensam och någon är uppenbarligen intresserade.
 2. 2
  Få feedback från personer du litar på. Kom ihåg att ditt omdöme är sannolikt att grumlas efter ett uppbrott, så om du kan lita på rekommendationer från goda vänner som har känt din blivande reboundee under en lång tid, kommer du att vara mer benägna att välja en partner du kommer att vara kompatibla med.
 3. 3
  Berätta för din nya partner att din gamla relation är över. Och menar det. Betona att uppbrottet är slutgiltigt, tror du att det är för det bästa, och du är redo att gå vidare. Detta kan spara dig veckor av förvirring, och den potentiella misstro som kan bygga upp om din blivande reboundee trodde du förföljde honom / henne medan på ett engagerat förhållande, eller ens i ett förhållande som fortfarande var salvageable. Om du har några tvivel om din bryta upp, för om du skulle ta honom eller henne tillbaka, inte drivainte en rebound relation. Du kanske fortfarande har känslor för ditt ex, och kanske alltid kommer, men det kommer en punkt där du vet att det är över.
  • - Lyssna på din "inre röst" för att berätta för dig när du är redo att gå vidare.
  • - För om du har "ouppklarade affärer" med ditt ex.
 4. 4
  Var respektfull och diskret när man pratar om ditt ex. Det är svårt att göra, eftersom de flesta människor är besatta av sitt ex efter ett uppbrott och vill inget hellre än att prata papperskorgen (eller i vissa fall högt) om honom / henne. Du är också mycket troligt att komma över så arg och förbittrad, eller broody och besatt, vilket skulle (och bör) skrämma en kvalitet blivande reboundee off. Hitta en terapeut och pålitliga vänner att klaga istället.
  • Om din blivande reboundee frågar varför du bröt upp, berätta för honom / henne att du valt ditt ex var inte rätt för dig, eller att du hade skillnader du inte kunde lösa. Om stack vidare, förklarar att det fortfarande är smärtsamt att prata om, men du tycker det är för det bästa, och du skulle vara glad för att prata om det senare när du har haft lite mer tid att bearbeta allt.
  • Om dina reboundee pressar dig om dina känslor om ditt ex, vara ärlig och erkänna att det kan ta lite tid att förlora dessa kvardröjande känslor av infästning (detta visar att du har ett hjärta), men försäkra honom / henne att du känner dig säker på att det kommer att hända (och kanske sker redan). Om du verkligen vill försäkra din reboundee, berätta för honom / henne att du aldrig skulle överväga att dejta ditt ex igen, även om du var singel. Betona hur du och din reboundee är kompatibla. Av yttersta vikt, påminna reboundee som du gör (och har åtagit sig att upprätthålla) en ren brytning med ditt ex (eller gemensamt överenskomna gränser om det är delad vårdnad om barn).
 5. 5
  Inse att du kommer att ha en tendens att dyka in snabbare än vanligt, samtidigt som hon / han kommer att ha en tendens att hålla tillbaka mer än vanligt. Träffa honom / henne halvvägs genom att ta saker så långsamt som du och din reboundee kan stå till, samtidigt bygga din romantiska relation. Släpp lite tips på en frekvent basis som du är intresserad av både en nära vänskap, och en romantisk relation. Var öppen för (och sträva efter när så är lämpligt) möjligheter att lära känna varandra bättre, men också se till att spendera tid isär (detta kommer att ge dig mer tid att komma över ditt ex, och gör att din reboundee att uppskatta dig mer och känner säkrare framöver - se nästa steg).
  • Om din blivande reboundee är en gammal vän som verkligen gillar dig, kommer han / hon förmodligen ta ett par veckor för att följa dig och se till att han / hon inte kommer att få hans / hennes hjärta krossat, då han / hon kan bli otålig, rädd att förlora detta tillfälle att han / hon har väntat så länge på, och kasta försiktighet till vinden så att du vet att han / hon är intresserad av några medel eller någon annan. Ha tålamod, njut krossa och förväntan, men inte fortsätta att ursäkta något som känns som din blivande reboundee brist på intresse efter en månad eller två har gått utan att något mer än en sympatisk eller trevlig gest från hans / hennes sida. När du har tillåtit dig själv att inse att räntan är förmodligen inte ömsesidigt, välj en annan säker blivande reboundee att fortsätta, eller investera mer i din platoniska vänskap tills bättre romantiska utsikterna kommer i din väg.
 6. 6
  Använd den tid du har med dig själv att ta personligt ansvar för din del i upplösningen av din tidigare relation, och arbeta mot att utveckla egenskaper och färdigheter som hjälper dig att bli en bättre partner. Till exempel, om ditt ex klagade på att du aldrig lyssnat på honom / henne, läsa om hur man blir en god lyssnare och se till att de känner sig hörda. Öva vad du lärt dig med din blivande reboundee. Oavsett om du berättar för din reboundee om dina egna förbättringsarbetet, eller helt enkelt visa honom / henne genom dina ord och handlingar, är han / hon sannolikt att dra slutsatsen att du är någon som är villig att sätta i arbete som är nödvändigt för att upprätthålla en lång sikt relation. Detta kommer att gå en lång väg mot att lindra hans / hennes farhågor om att delta med någon som nyligen upplevt en upplösning eller skilsmässa.

Tips

 • Om ditt ex bara blev intresserad av dig igen när du startat din rebound relation, tänk på att han / hon förmodligen inleder kontakt med det enda syftet att sabotera din relation på grund av småaktiga svartsjuka. Ditt ex kommer förmodligen att spela hårt för att få, eller tappar intresset helt och hållet, om du låter din gränslöshet med ditt ex att köra din reboundee bort. Varje ex som bedriver denna typ av beteende är självisk och hänsynslös av andra människors känslor.
 • Kom ihåg att dina känslor behöver aldrig realiseras för att din kärlek för att hjälpa dig att återfå din upphetsning om framtiden och hoppas på varaktig kärlek. En krossa hjälper bära dig till nästa. Varje dag de smärtsamma känslor förknippade med din hävda avtar lite mer, och du kommer inte längre behöver oroa sig så om att vara så försiktig som du skulle, var du nyligen kom ut i en upplösning.
 • Det finns också hjälp och hoppas på en orolig vän eller släkting som är känslomässigt och mentalt förvirrad av din skenbara lycka på uppgång!
 • Se till att du verkligen gillar din nya significant other. Inte bara använda dem som en rekyl, kommer det att leda till att du tänker på ditt ex mer!

Varningar

 • Rebound relationer är riskabelt. Förvänta sig att ta mycket mer arbete än icke-rebound relationer, och att sluta med katastrofala följder om du inte är försiktig.
 • För att undvika att förstöra en bra vänskap, eller förstöra dina chanser att dela en långsiktig relation med någon som du har varit vänner med en lång tid, se om du kan tala dem till att spendera en hel del tid med dig, som en vän fortfarande, men med tanken på att utforska om du kan vara förenliga romantiskt. Detta ger dig tid att komma över uppbrottet och fatta beslut med ett klart huvud.
 • Om ditt ex är engagerande i "vänliga" stalking-liknande beteenden (t.ex. att lämna små presenter, berättar "Jag bara råkade vara i området och trodde att jag skulle sluta med," etc.), måste du bestämt tala ex du vill ha en ren paus, även om ditt ex är förkrossad som följd. Så småningom kommer du att välja mellan ditt ex och din reboundee, och när du känner dig redo att göra det valet, kan det vara för sent och du har förlorat ditt reboundee, eller både ditt ex och reboundee, så gör ett val nu.
 • Om du inte kan släppa taget om ditt ex känslomässigt med tidens gång, göra en ren paus från honom / henne, eller upprätthålla tydliga gränser med ett ex att både du och din reboundee trivs med, är du förmodligen känslomässigt tortera din reboundee. Om par och individuell rådgivning inte hjälpa dig att arbeta igenom din ambivalens och lära sig att upprätthålla tydliga gränser med ex s, komma tillbaka med ditt ex, eller gå vidare med ditt liv som en enda person tills du är redo att behandla någon som de är värda mer för dig än slarviga sekunder.