Wka

Hur man gör upp med en vän

Göra upp med en kompis är nyckeln till att upprätthålla harmoni och goda relationer i allmänhet, det är också viktigt om du inte har sett öga mot öga med din kompis i dagar eller veckor, och att du vill att saker och ting att komma tillbaka till sätt som de var. Här är några förslag på sätt för att göra upp med en kompis.

Steg

Hur man gör upp med en vän. Arbeta upp modet att tala till dem - Det kan vara skrämmande, men gör det!
Hur man gör upp med en vän. Arbeta upp modet att tala till dem - Det kan vara skrämmande, men gör det!
 1. 1
  Arbeta upp modet att tala till dem - Det kan vara skrämmande, men gör det! Om du vill bli vänner igen, är detta det bästa sättet
 2. 2
  När du pratar med din vän, ta inte föremålet för dina argument upp eller prata om argumentet - istället försöka få dem att skratta och glada (berätta en rolig historia eller vad du gjorde igår)
 3. 3
  När du känner att du är på ok rätta med din vän, prata om argumentet - Säg att du är ledsen (även om du tror att det är inte ditt fel) och sedan berätta för dem att de betyder mycket för dig och be dem om Du kan göra upp - Fast inte vara alltför påträngande!
 4. 4
  Försök och umgås med dem - Om du ser dem har en liten pratstund eller säga hej och le mot dem.
 5. 5
  Hjälp dem - Om du kan se att de kämpar med något, erbjuda hjälp (som om du fortfarande i skolan och du ser dem ont om tid för en lektion och kämpar för att packa sin väska och sedan hålla tillbaka och hjälpa dem!)

Tips

 • Om din kompis säger något ovänligt, bara ignorera det, säg inte något elakt tillbaka!
 • Tappa inte humöret, om du surra ut på dem, kommer det bara göra det värre.
 • Ibland är din vän behöver för att svalna. Om de inte svarar på din ursäkt, vänta en vecka eller så, och försök igen. Inte ständigt tjata dem.
 • Om din vän verkligen inte vill vara vänner någonsin igen, måste du acceptera detta beslut. Om du inte accepterar det, be din vän om detta problem är verkligen något att bryta upp en vänskap över.
 • Om problemet är fastställbara, och sedan fixa det.

Varningar

 • Använd inte ovårdat språk. Svära och vara oförskämd kommer inte göra din vän att förstå. Det kommer att göra honom eller henne argare på dig. Försök att vara artig men bestämt få din punkt över.
 • Säg inte vad eller göra elaka ansikten på den personen...
 • Medför inte andra människor. Att göra det är triangulering. Det är bäst att närma sig din vän direkt. Även den person som du anförtror maj sida med den andra personen, och då skulle det vara två mot en.