Wka

Hur man dansar på fester

Känner du att du har två vänsterfötter? Läs den här artikeln för att lära dig att dansa utan att skämma ut dig så att du kan äntligen sluta vara panelhöna på fester.

Steg

Hur man dansar på fester. Överväga att ta en samtida dans klass.
Hur man dansar på fester. Överväga att ta en samtida dans klass.

Del ett: utveckla dina färdigheter

 1. 1
  Öva dans hemma. Sätt på din favoritmusik, stäng dörren sovrum, och dansa som ingen ser. Titta på dig själv dansa framför spegeln, och uppmärksamma vad drag ser bra och vilka som inte gör det. Även om du har ingen aning om hur man dansar, tränar dans hemma kommer att hjälpa din kropp spark muskel minne så att du kan dansa mer naturligt framför andra.
  • Gör detta minst en gång i veckan. Inte bara kommer du förbättra dina kunskaper, är dans en bra form av motion!
  • Öva dansa till olika sorters musik, hip-hop, elektronisk, klassisk rock, country och blues. Detta gör att du inte kommer att kastas bort när en oväntad låt kommer på.
 2. 2
  Överväga att ta en samtida dans klass. Hip-hop och modern dans klasser hjälper dig att bli mer bekant med din kropp, och dessutom lära dig det viktigaste i rytm och koordination.
  • Du bör också överväga att ta en klass dans aerobics som Zumba om du är medlem i ett gym.

Del två: att bryta ner det

 1. 1
  Se din bästa. Innan du går till en fest, satte på din favorit kläder och vara säker på att korrekt brudgummen själv så att du känner dig säker på hur du ser ut. Ju mer attraktiv du känner, desto mindre självmedveten du kommer att handla om besöks av andra människor.
  • Var noga med att bära bekväma kläder och skor som du faktiskt kan gå i. Kläder som är för hårt kan hålla dig tillbaka när dansen och få dig att se stel.
  • Flickor bör överväga att bära en lös, flödande klänning eller topp som kommer att ge dig lite extra rörelse när man dansar. Även om du bara stå där tafatt svajande höfterna fram och tillbaka, kommer rörelsen av din klänning ser graciös.
 2. 2
  Få bosatte sig på festen. Efter ankomsten, ta lite tid att göra ett varv runt partiet, säga hej till dina vänner, och ta en drink. Blötläggning upp din omgivning kommer att hjälpa till att lindra en del av nervositeten du kan känna och tillåta dig att slappna av och ha kul. Om människor är redan dansar, sedan titta på dem en stund och ta några mentala anteckningar.
  • Om du är gammal nog, sedan ta en drink eller två innan dansen. Det kommer att hjälpa till att lossa upp dig och få dig att känna mindre självmedveten. Ta det inte överbord men, dricker för mycket kommer att ha en reserv effekt, och du kommer att känna dig generad nästa dag.
 3. 3
  Lyssna på musiken. Innan du trycker på dansgolvet, uppmärksamma vilken typ av musik spelas. Hitta rytmen, och börja guppande huvudet till det. Att hänga med i takten i en låt är en grundläggande färdighet att dansa, och hjälper dig att avgöra hur snabbt eller långsamt att dansa för en viss låt.
 4. 4
  Hitta en plats att dansa. Om det finns en grupp människor som redan dansar, så gå då. Försök att dansa i mitten av gruppen så att du inte är så synliga för människor som står runt i utkanten.
 5. 5
  Låt kroppen röra sig naturligt till musiken. Försök inte att göra i förväg inövade rörelser, och inte försöka dansa snabbare eller långsammare än musiken som spelas. Du kan börja med att ta ett steg ut med höger fot, föra den tillbaka in, och sedan göra samma sak med din vänstra mat.
  • Håll överkroppen och avslappnad armar.
  • Fortsätt guppande huvudet till musiken.
  • Lås inte knäna.
  • Om du har fastnat, titta på vad andra människor gör och imitera dem. Stirra inte och göra det uppenbart, men!
 6. 6
  Ser ut som du har roligt. De enda människor som ser dumt när man dansar är de som ser obekväma eller nervös. Oavsett hur löjligt dina rörelser är, om du har ett leende på läpparna och skrattar eller sjunger tillsammans med musiken, kommer du se cool. Garanterat!

Tips

 • Det viktigaste att komma ihåg när man dansar på en fest eller någon annan händelse är att alla inte ser dig och kritiserar dig. Människor går till parterna att ha kul och koppla av med sina vänner, och är antagligen för upptagen för att märka hur du dansar.