Wka

Hur man be en vän att returnera en vara som de lånat

När du lånar en kompis ett objekt till dig, ibland får du aldrig tillbaka. Objektet "glömt", eller bara hålls som en gåva eftersom det är så omtyckt. Det är svårt att bara gå över och be din vän om det tillbaka. Problemet är att när du lånar ut din favorit-objekt (till exempel en DVD) och du vill titta på det, kan du sluta inte att be om det, eller bara köpa en ny, istället för att be om det igen. Den här artikeln föreslår dock att du kanske gör klokt i att försöka och be om den tillbaka: Merparten av tiden kommer du förmodligen att upptäcka att din vän egentligen bara glömt!

Steg

Hur man be en vän att returnera en vara som de lånat. Gå till din väns hus, agera som om det är ett rent socialt samtal, och så småningom komma runt att prata om filmen som är på dvd, eller om något som rör din lånade objektet.
Hur man be en vän att returnera en vara som de lånat. Gå till din väns hus, agera som om det är ett rent socialt samtal, och så småningom komma runt att prata om filmen som är på dvd, eller om något som rör din lånade objektet.
 1. 1
  Gå till din väns hus, agera som om det är ett rent socialt samtal, och så småningom komma runt att prata om filmen som är på dvd, eller om något som rör din lånade objektet.
 2. 2
  När lugnt prata om det, agera som om du hade glömt det. Sedan nämner att du hade en DVD av den filmen en gång, eller att du brukade ha en kappa som den som du diskuterar, eller en bok av denna författare eller ett halsband som hade en katt på det också etc. För att detta ska arbete, dock måste objektet vara i sikte och kanske kunna plockas upp av dig.
 3. 3
  Säg, "vet du vad, jag tycker den här är min! Visste jag lämna det här?"
 4. 4
  Fortsätt att prata om filmen och DVD. Fråga: "Kan jag låna den tillbaka? Jag verkligen vill titta på det igen." Eller "Kan jag få tillbaka den? Jag verkligen vill ha den igen som det går med den här säsongens färger!" etc. Din vän måste ge in, och du har din ägo tillbaka på nolltid.
 5. 5
  Vara mindre subtil om denna taktik inte fungerar. Fråga bara. Om du inte kan se det, röra vid den eller hänvisa till det subtilt och du är 100% säker på att du lånade den till din vän, vara djärv och komma ut med din förfrågan. Säg att du skulle gilla det tillbaka efter så lång tid och att du tror att din vän har haft en hel del tid för att använda det / visa det / leka med den etc. Var försiktig men bestämd och fråga om han eller hon är klar med det nu eftersom ni vill det tillbaka. Om du är bara 50% säker på att de har, inte vara oförskämd. Bara nonchalant frågar "Idag tänkte jag låta någon låna min (insert posten här). Bara undrar, var det du? Eftersom jag verkligen skulle vilja få det tillbaka. Tänkte bara fråga." Om de är en riktig vän, skulle de säga precis "Oh, yeah! Jag hämtar den just nu, för dig. Förlåt!" eller om de inte har det de kommer att säga "Nej, det gjorde jag inte låna den. Om jag gjorde, jag är nästan säker jag tillbaka den. Men om du inte kan hitta det, jag ser."

Tips

 • Inse att olika människor reagerar på olika kommunikationsstilar. Vissa människor bara inte plocka upp tips så enkelt att föra upp den lånade objektet i samtal kommer inte att räcka. Å andra sidan kan vissa människor vara förolämpade av direkthet och känner att du attackerar dem. Vet dina vänner och respekterar deras kommunikationsstilar.
 • Sätt ditt namn på objektet innan du lånar ut den. Ett klistermärke eller tejpbit kommer att göra, eller kan du använda en förtryckt etikett returadress.
 • Vara uppriktiga när du lån saker i framtiden. Ge en tidsfrist på en kort tid och inte låta denna tidsfrist passera utan att följa upp på det objekt som du har lånat. Även om din vän vill det ett tag till, åtminstone de kommer att förbli medveten om att du förväntar objektet tillbaka.
 • Nästa gång, anlita hjälp att hålla koll på dina lånade grejer. Registrera dig för NeighborGoods och få dina vänner att göra detsamma. Sajten kommer automatiskt att påminna alla när objektet lånades och när det är dags att ge tillbaka varan.
 • Även då utvärdera om vänskap är mer värdefullt än posten. Om objektet kan lätt bytas ut, så hellre än att riskera att förlora en vän, köpa det igen och glömma din vän tillbaka den.
 • Anklaga inte din vän inte returnera det med flit om du känner att det finns inget annat sätt att få din egendom tillbaka.

Varningar

 • Ibland vänner är för rädda för att återvända något eftersom de har skadat det på något sätt eller kanske de har förlorat det. Var medveten om att detta kan vara fallet, och vara redo att förlåta dem. Om det hade varit så viktig och värdefull för dig i första hand, bör du inte ha gett det till dem, eftersom detta är alltid en möjlighet.
  • Om en "vän" är bra nog att låna ut något du litar på kommer att komma tillbaka till dig, låt dig frågan gå, om inte, bör du inte ha lånat det i första hand.
  • Om du väljer att låna ut ett objekt, gör en anteckning i låntagarens närvaro, och föreslå ett återlämningsdatum som du också spela in, tillsammans med låntagarens telefonnummer. När återlämningsdatum är upp, är låntagaren inte förvånad att få ett samtal om objektet, och bör omedelbart förestående med ditt objekt. En vän har en lista på framsidan av hennes kylskåp när hon "gåvor" någon med en gåva av mat, och behållaren att maten höll, tillsammans med datum maten fick. Hon har ett rekord, men mer än så, vet mottagaren att det är ett rekord, och är snabb att återvända behållaren, ofta med en gåva av hennes egna.
  • Se till att när du väljer att låna ut något, är det inte en av dina värdefulla föremål (t.ex. en favorit skjorta, jacka) eftersom det ibland händer saker och väl, vet vi inte riktigt vill inte ha den här personen som en vän längre, rätt?