Wka

Hur man agerar och ser smart

Du får bara en chans för ett första intryck. Kommer över så slarvig och ditzy kan ge folk intrycket att du inte är så smart som du verkligen är. Fortsätt att läsa för tips till skarpa och smart samt ha kunskap om världen och vad som finns omkring dig.

Steg

Hur man agerar och ser smart. Ta några dagar eller veckor för att titta på dig själv och hur du presenterar dig själv till andra.
Hur man agerar och ser smart. Ta några dagar eller veckor för att titta på dig själv och hur du presenterar dig själv till andra.
 1. 1
  Ta några dagar eller veckor för att titta på dig själv och hur du presenterar dig själv till andra. Du vet att dina vänner gillar dig, men hur är du ses av din chef, dina lärare eller främlingar på gatan. Titta på din fysiska utseende och även din mentala ta på saker.
  • Ta ett digitalt foto av dig själv varje dag i dina olika outfits
  • Titta på dina beteenden och se vad du gör som genererar negativ uppmärksamhet och vad som skapar positiv uppmärksamhet. Fundera över varför du gör vissa saker. Gör du saker att vara kontroversiellt? För att få uppmärksamhet? Att se ut som dina vänner eller för att passa in i en viss grupp? Utvärdera dina resultat. Nu vet du något om dig själv genom processen för introspektion. Gör dina resultat gäller för den allmänna befolkningen? Förmodligen. Nu är du en filosof!
  • Förstår du fortfarande kan slipa upp ditt utseende och inte förlora din integritet eller dina vänner.
 2. 2
  Ett mycket bra sätt att titta smart är att lära slumpmässiga trivia. Du måste veta lite om något, sedan fylla på trivia. Visste du att Martin Van Buren var den 8: e president och inledde sin ämbetsperiod år 1837? Se? Om någon talar med dig eller med dig och några vänner pratar om något, och du vet lite trivia om det, så ska du ta upp det. Avbryt inte dem eller du kommer att se ut som en idiot. Men kom ihåg, det finns en fin linje mellan att släppa små bitar av trivia här och där och vara en vet allt. Akta dig för att göra detta för mycket.
 3. 3
  Inse att du fortfarande kan hålla din personlighet och stil. Om du brukar klä ointressant eller äldre än du egentligen är du måste släppa din komfortzon och vara villig att prova något nytt.
 4. 4
  Om du är yngre måste du prata med dina föräldrar om de förändringar du vill göra. Du kan sakta utveckla din garderob genom att lägga in smartare snygga bitar. Förvänta dig inte att kunna gå ut och släppa en massa pengar på nytt. Ser Smart kostar pengar.
 5. 5
  Titta på de personer som du och tänker på de saker som skiljer dem från dig själv. Är det utseendet? Den? Har de bara verkar mer engagerande?
 6. 6
  Sluta leva i din lilla box och börja leta utanför det
  • Läs minst 20 minuter nyheter varje dag på nätet
  • Läs om olika ämnen eller personer som intresserar dig
  • Besök museer, konstutställningar, historiska platser, planetarier, etc. Njut av världen omkring dig. Medvetenheten gör alltid dig mer kunnig och du kommer att ha mer intelligenta saker att prata om.
  • Gå bort från tv-spel och inte tillbringa hela natten på datorn chatta med vänner. Du behöver inte antingen ge upp helt och hållet, men du bör skala tillbaka för att göra plats för andra saker.
 7. 7
  Engagera dig i en välgörenhetsorganisation eller medborgerlig plikt. Detta kommer verkligen att bredda din syn på världen och ge dig mycket mer kunskap om människor och samhälle.
 8. 8
  Spendera tid att prata med människor äldre och mer erfarna än dig. Prata om det förflutna, händelser i historien som de upplevt och fråga.
 9. 9
  Delta i klassen när du är i skolan och inte kommer i bakgrunden. Var noga med att svara på så många utmanande frågor som du kan, men undvika att kommentera uppenbara eftersom de kommer att samla ingen respekt och ett felaktigt svar kommer att få dig att se dum. Ställ frågor och öppet tala med läraren om de ämnen och idéerna bakom dem antingen under eller efter klassen. Dina lärare kommer att respektera ditt intresse även om det nyfunna.
 10. 10
  Gör din hemläxa och vara beredd. Detta omfattar läsning, rapporter och även extra forskning
 11. 11
  Känn dig inte pressad att kommentera allt. Ibland är det bästa man kan göra är bara att lyssna. Plus, andra kommer att värdera dina åsikter mer om de är mindre vanliga.
 12. 12
  Försök inte att bluffa dig igenom ämnen. De människor som faktiskt vet om det kommer att upptäcka en falsk en mil bort. Istället, vänta på samtalet att glida till något du är bekant med eller styra samtalet i den riktningen.
 13. 13
  Ställ frågor. Verkar inkopplad. Låtsas inte att du vet allt. De smartaste människor ställa massor av frågor. Det kallas den sokratiska metoden.
 14. 14
  Omge dig med smarta vänner och intressanta människor.
 15. 15
  Be. Du verkar smartare om man pratar om saker som du vet något om. Visst, du kan bära runt kvantfysikens böcker men när en person insatt i ämnet börjar delta i samtal du ser ut som en bluff och dum.
 16. 16
  Utöka dina kunskaper om ditt intresse. Om du gillar musik kan du läsa böcker om dina favoritband, musikbranschen, äldre band som inspirerade banden av idag, digital produktion, instrument, etc. Det samma gäller för konst, historia, mode, psykologi, religion, etc. Carry dessa böcker runt och du kommer att titta smart och vara oändligt mycket mer intressant än någon som fejkar det.
 17. 17
  Utvärdera dina kläder och börja lägga smarta letar bitar till din garderob
  • Byxor och jeans
  • Handla för byxor som är skräddarsydda och passar dig bra i längden, i midjan och i övergripande passform. De kan vara snygg och trendig. Så länge som de passar bra du verkar att du tog tid att sätta på kläderna tillsammans.
  • Handla för jeans som passar på lämpligt sätt. Om de är riktigt länge du ska bära klack (damer) eller få dem ändrade. Ingen ser smart i enormt överdimensionerade jeans som drar marken. Du ser ut som du hittade ett par byxor och inte bryr sig om de passar.
  • För killarna, icke-baggy manchestrar eller khakis är bra, och på sommaren, khaki shorts.
  • T-shirts är bra men undvika kontroversiella eller oförskämd grafik.
  • Undvik grovt överdimensionerade tröjor. Börja leta efter skjortor med sociala budskap, vintage rockband och smarta kommentarer.
   • Se till att skjortor är i ditt intresse. Du vill inte någon att fråga om ditt meddelande och du inte förstår vad det betyder. Det är bra att bära ditt favoritband skjortor men klä upp dem med en kavaj så du förvandla det till ditt utseende och inte se ut som om du har dykt upp från ett hett ämne loppmarknad. Du kan hålla en hel del av din nuvarande garderob, bara polera upp de andra elementen.
  • Bär inte t-tröjor hela tiden och om du gör bör du toppa det med en kavaj, och shoppa med ett bälte och lämpliga skor.
 18. 18
  Bär klänning skjortor ibland att blanda upp det. Köp tröjor som skärs för att passa din kropp typ. Leta efter längder som är lämpliga, inte för kort och inte alltför lång. Planera i förväg och inte går att nå på baksidan av din garderob för dina gamla stilar när årstiderna växlar.
  • Flickor och damer bör leta efter bitar som visas skräddarsydda och smickra sina goda egenskaper. Dölj inte i skrymmande tröjor och tröjor men leta efter skräddarsydda letar bitar. Få en kombination av kort och lång ärm. Om passformen är bra att du kan blanda upp det med roliga färger och trendiga utskrifter.
  • Killar bör bära lämplig storlek skjortor. Lägg variation genom att välja roliga färger. Om passformen är bra att du kan verkligen blanda upp det med roliga färger och trendiga utskrifter.
 19. 19
  Män och kvinnor bör undvika att bära atletisk klädsel och skor om du faktiskt gör något atletisk. Detta betyder inte att bära den, eftersom du kommer att göra det senare under dagen, betyder detta inte att du är faktiskt på gymmet, springa varv eller i PE du behöver för att hålla din träningskläder i en väska. Detta inkluderar din favorit spelare Jersey.
 20. 20
  Bär som är oskadade (fria från djupa repor och slitage), som passar bra och som kan poleras (såvida mocka). Du kan få lite väl gjord med roliga färger som förbättrar ditt utseende och gör att du ser polerad och samtidigt hålla din personlighet
 21. 21
  Män bör investera i några par skor både i svart och brunt. Återigen, leta efter skor som kan poleras och inte slitna.
 22. 22
  Var uppmärksam på personliga!
  • Dusch och rakning regelbundet. Minst en gång per dag eller mer om du deltar i idrott.
  • Ha en fin doft eller body spray
  • Killar bör få hår nedskärningar varje månad eller så. Om du sporten en längre stil bör du åtminstone få håret klippt från nacken. Du kan fortfarande vara lång och funky men du måste hålla den formade och ren ser.
  • Hårig halsar ser slarviga och smutsiga
  • Ladies bör undvika att färga sitt hår om de inte har tid och pengar att bibehålla utseendet och rötterna.
  • Svart kan vara kallt nu, men det kan se onaturligt mörk. Satsa på färger som förgyller din ton.
 23. 23
  Få en regim hudvård och håll dig till den dagligen.
  • Tvätta och skrubba med lämpliga hudvårdsprodukter för din hudtyp
  • Se en hudläkare om du har acne eller hudproblem
 24. 24
  Att se är en bra sak.glasögon om du behöver dem.
  • Få dina ögon kontrolleras om du har inte på ett tag, inte kan se från baksidan av klass eller får huvudvärk när du läser eller spenderar för mycket tid på datorn.
  • Om du behöver glasögon du bör handla en neutral färgad plast (brunt, sköldpadd eller svart) ram eller en metallram.
  • Om du bär mer silver smycken du bör få en silverfärgad ram.
  • Om du inte behöver dem kan du få icke-recept ettor men du riskerar att bli retad om du är fångad. Glasögon är ett åtagande. Istället för att få kontakter och falska glasögon bara inte få kontakterna. Gå med glasögon för mest flitig utseende.

Tips

 • Inte skryta inte om att vara smart. Det är de människor som inte har att prata om det som framstår som den smartaste.
 • Låtsas inte att veta mer om något än vad du gör. Om folk veta då du kommer att se helt löjlig.
 • Lyssna och ställa frågor. Du är mer engagerande när du ställa frågor än genom att nicka och låtsas att du förstår allt.
 • Smarta människor vet när man ska be om hjälp. Om du inte förstår ett ämne du ska få extra hjälp eller handledning.
 • Be att ta hårdare klasser och inte bara ta lätta klasser för att vara lat.
 • Tävla i tävlingen som skolan som kräver essäer, konstverk eller testning. Även om du inte vinner det kommer att vara stor upplevelse.
 • Sitt bredvid smarta människor i klasser (kemi, biologi osv) där du får samarbeta. Det håller dig på tårna och du kommer att bli mindre frestad att goof off.
 • Håll dig uppdaterad med skolan och arbetsuppgifter. Du kan bara se så smart när du är en slacker.
 • Dike vänner som är ett dåligt inflytande och inte göra dig till en bättre människa. Du kan vara skyldig genom association.
 • Be din chef att skicka dig till utbildning eller tillhandahålla utbildning för befordran eller förvaltning

Varningar

 • Ge inte råd om något om du inte är säker.
 • Inte skryta inte om din intelligens eller dina betyg, vilket helt enkelt gör dig mallig.
 • Avslöja inte dina poäng till någon annan student. Om någon frågar dig kan vara ärlig. Om det är ett bra betyg, vara blygsam. Om det är ett dåligt betyg, erkänna att du inte studerade. Säg inte att du studerat hela natten och misslyckats men också förstå att du inte behöver perfekt.

Saker du behöver

 • Lånekort
 • Internet
 • Polerade garderob bitar
 • Snygg och funktionell väska. Inte alltför stora eller små
 • Några fina pennor att hålla i bröstfickan
 • Glasögon
 • Förmåga att lyssna
 • Sudoku böcker, korsord eller liknande för att hålla din hjärna flytta
 • En intressant bok (se till att du vet vad det handlar om när människor frågar)