Wka

Hur förbättra din relation mor dotter

Face it. Du gör inte alltid obligation med din dotter. Hon kan vara upptagen på datorn, telefonen, med sina vänner, eller skolarbete. När man försöker att prata med henne, inte lyssnar hon inte, eller bara lämnar rummet. Hon tycker att du är pinsam, och du vet inte hur man ska ändra på det.

Du kan vara upptagen också, med arbete, familj, pengar, och så mycket mer. Gör något av dessa situationer låter som du? Om så är fallet, måste du förbättra din mor-dotter relation och övergripande obligation.

Det kanske låter hårt, men efter ett tag kommer du att inse att det är inte så svårt som du trodde. När allt är hon din dotter. Men om du fortfarande inte vet hur man har kul med henne och hitta en gemensam obligation, oroa dig inte. Bara läsa den här artikeln för all den hjälp du behöver.

Steg

Hur förbättra din relation mor dotter. Avsätt tid att spendera med henne.
Hur förbättra din relation mor dotter. Avsätt tid att spendera med henne.
 1. 1
  Avsätt tid att spendera med henne. Försök att hitta tid i ditt schema för att göra saker med din dotter. Välj en viss veckodag eller tid på dagen när både du och hon är fri, som söndagar eller torsdag nätter. Det är bra att göra det på samma dag och tid så att du och hon kan komma ihåg när din speciella tid tillsammans är, och du kommer att vara mer benägna att vara fri. är en bra tid att göra saker tillsammans eftersom din dotter kommer sannolikt att vara i skolan. Om du fortfarande arbetar i sommar, försöka hitta tid på helgerna för att spendera med din dotter. Be för färre timmar på jobbet, om du måste. Sikta på minst en timme eller två om dagen att spendera med din dotter. Välj en tid när din dotter är gratis, liksom du. Fråga henne, "Vill du göra något på ________ kväll?" Eller, fråga henne när hon är fri, kan du vara säker på att hitta någon gång. Men på veckonätter, kommer ditt barn förmodligen ganska upptagen med sitt skolarbete. det, och hitta en annan tid att spendera tillsammans.
 2. 2
  Vet du vad din dotter gillar. Att veta vilka typer av verksamheter som din dotter tycker om att vara till stor hjälp när du tillbringar tid tillsammans eftersom du vet vad du ska göra och vart den ska gå. Följ ditt barn ibland, men inte alltför ofta, för att se vad de gör. De kan vara på datorn, TV, teckning, läsning, eller spela utanför. Titta mer på vad hon gör, men, för att få fler ledtrådar till vad hon tycker. Om hon läser, fråga henne vad hon läser. Om hon tittar på TV, fråga henne vad vad> hon tittar, och om hon är på datorn eller ute, fråga henne vad hon spelar. Du får en bättre känsla för vad hon tycker, och när du frågar, kommer hon att känna sig glad att du är intresserad av vad hon gör. Hennes intressen kan vara mycket annorlunda än din, men försök inte att ändra vad hon gillar och ogillar.
  • Försök att lära dig mer om din dotters intressen själv, och göra saker som rör dessa verksamheter. Om hon tycker om att läsa, till exempel, läsa tillsammans hemma eller tillbringa en eftermiddag på biblioteket. Om hon gillar, spela ett spel eller två i din bakgård eller parken. Om din dotter gillar måla eller rita, ta henne till ett konstmuseum.
 3. 3
  Shoppa tillsammans. Om det finns en sak som kommer att bygga flickors relationer, det är shopping. Du får en chans att prata och hitta mer om din dotters intressen samtidigt få nya saker. Ta henne med dig till mataffären för att hjälpa dig att plocka ut middag eller läckra tilltugg. Har lagt henne några varor i varukorgen som hon gillar, och hjälpa till att besluta vilka drycker att köpa. Om din dotter älskar att läsa, gå till en lokal bokhandel och leta efter några böcker tillsammans. Eller gå till ett köpcentrum. Leta efter kläder och skor. Du kan också ha henne hjälpa dig att plocka ut kläder för dig själv. Hon kommer att älska att vara din "mode konsult", speciellt om hon är på modet. Du kan också gå till en leksaksaffär om din dotter är yngre.
  • Låt henne gå genom hennes stil. När du handlar för kläder, shoes, böcker eller vad som helst, speciellt med tonåringar, låt din dotter välja vad hon tycker. Hon bara uttrycka sig och vara sig själv, är hon sin egen person. Du kan alltid fråga, "Tycker du det här?", Men inte tvinga henne att köpa och bära något hon inte riktigt gillar. Handla på en affär din dotter tycker verkligen så hon kommer att vara mer benägna att hitta något hon gillar.
 4. 4
  Gå ut. Om du inte vill handla, det finns fortfarande gott om alternativ. Vissa är poolen, park, strand, restaurang, museum, eller nöjespark. Nu när du vet att din dotters intressen, kan du börja att veta var hon kanske vill gå. Liksom tidigare nämnts, plocka någonstans att hon skulle vilja. Ta din baseball älskare till hennes favorit lagets spel, eller en artist till konst och hantverk butik. En annan viktig faktor är vädret. Kolla på nätet, på TV, eller i tidningen för information om vädret. Spara utomhusaktiviteter såsom nöjesparker och poolen för soliga dagar. Om det är vinter, gå till ett café för lite varm choklad eller göra en snögubbe. Du kan alltid gå i din bakgård och leka med din dotter, oavsett väder. Gör en, har ett snöbollskrig, göra snöänglar, eller göra en snögubbe. Om din dotter gillar sport, åka skidor, pulka eller snowboard. Och oroa dig inte om det regnar. Gå till en biograf, en restaurang, en inomhuspool, bibliotek, museum, egentligen var som helst inomhus.
 5. 5
  Titta på en bra gammal film hemma. Detta är en stor aktivitet om det regnar ute. Titta på filmer kan också verkligen föra dig närmare. Titta igenom dina filmer tillsammans och hitta en som du och din dotter vill titta. Se till att den är lämplig för sin ålder! Roliga familjen filmer är bra för alla åldrar och kommer alltid att göra dig och hennes leende. Det finns fortfarande andra alternativ, dock. Vissa filmer du och din dotter kanske gillar är Pretty in Pink, Drop Dead Fred, och min flicka. Om du inte har bra filmer hemma, gå till en teater och ser en. Ett annat bra val är att titta på TV. Du kan hitta ett TV-program som ni båda vill, och se till att du har tid att titta på det. Det kommer sannolikt att slås på vid samma tid varje dag, vilket kommer att vara bra för ditt schema. Om ingen av er är hemma vid den tiden, spela in TV-show.
 6. 6
  Hjälp henne med hennes skolarbete. Som en mamma, är det viktigt att du bör stödja din dotter i hennes undervisning. Försök alltid att hjälpa henne med läxorna om hon ber om det. Inte ge henne svaret, hjälpa henne. Till exempel, om hon kämpar på ett matematiskt problem, inte bara säga 32. Säg, "Ni måste ________" samtidigt ha henne interagera. Gå igenom stegen med henne, till exempel, "Då är du. Vad är 9 gånger 13?" så hon vet vad de ska göra nästa gång. Försök också att hjälpa henne om hon inte ber om det, men du får en vink om att hon behöver hjälp. Om hon har läxläsning under en lång tid, fråga henne om hon behöver någon hjälp hon kan alltid komma till dig. Samma med om din dotter fick en dålig kvalitet på ett test.
  • Göra lärandet roligt. Vänd studera för en stavning eller Vocab test i en omgång Jeopardy. Eller, har din dotter bli lärare, lära dig om det.
  • Studera med henne. Det kan bli ett viktigt test kommer upp, så det är ditt jobb att hjälpa henne studien. Hon kommer förmodligen berätta vad du ska göra, t.ex. Ge mig ord och jag ska säga definitionen.
 7. 7
  Spela ett spel. Ett annat sätt att interagera med din dotter är genom att spela ett bra spel. Ha ett spel kväll med er två på en viss dag, eller bara fråga henne om hon skulle vilja spela ett spel. Några bra familj spel du kanske vill spela är, Monopol, Life, Scrabble, Taboo och Snakes and Ladders, men du kan verkligen spela alla spel. Kortspel är också kul. Spela Bluff, Krig, Go Fish, eller om du har en extra kortlek.
 8. 8
  Laga något tillsammans. Ett annat roligt sätt för er två att binda är genom matlagning eller bakning. Det är också ett bra sätt att börja lära dem hur man laga mat om de är äldre. Ta fram några kokböcker och titta igenom dem med din dotter att se vad man ska göra. Du kan göra kakor, en tårta, muffins, kakor, brownies, eller någon dessert. Du kan också göra din egen bröd eller bagels, gör en tårta, skarp, smoothies, soppa, gryta, eller ens din egen glass!
  • Kom ihåg att du är matlagning tillsammans. Låt din dotter gör vissa saker, som att knäcka ägg, hjälper vispa smeten, hälla vätskor, och dekorera. Förvänta saker inte göras perfekt - det är hur barn och ungdomar lär sig. Men låt henne inte använda ugnen förrän du tror att hon är mogen och ansvarsfull nog att ta itu med arbetet kring värme på egen hand (på samma sätt, inte mollycoddle henne för evigt - barn ska kunna hantera matlagning med värme runt en ålder av 11 eller 12).
 9. 9
  Visa henne att du älskar henne. Naturligtvis vet din dotter redan att du älskar henne, men vill du verkligen visa det? Även om du spelar ett spel eller tittar på TV är att spendera tid tillsammans, är det verkligen kvalitet speciell tid? Du kanske inte vet hur man gör detta, men det är de små sakerna som räknas. Gå för en trevlig promenad tillsammans, prata och njuta av naturen. Heja henne upp på en dålig dag med en kram eller en liten present, som en bok eller ett uppstoppat djur. Ge uppmuntrande budskap ofta, som "Du kan göra det", "Jag tror på dig", eller "Du är en mycket begåvad konstnär / simmare / fotbollspelare!". Var noga med att berömma hennes ansträngningar framför allt, eftersom det är viktigt att släppa henne vet att det är i försök och göra, inklusive att lära sig att hantera fel, att hon kommer att lyckas i livet. Med stöd från dig, kommer hon vara kvar med en positiv attityd. Skratta och le med henne.
 10. 10
  Prata. Det är viktigt för din dotter att veta att hon alltid kan komma och prata med dig om hon behöver något. När du pratar med din dotter, se till att du tittar på henne, och hon gör detsamma. Berätta för henne, "Jag vill att du lyssnar" men i ett lugnt, sätt. Försök att hålla dig kort och koncist, eller din dotter kommer att bli uttråkad, inte fokusera, och tror att de är i trubbel eller som föreläste. Lämna den viktigaste punkten för den första meningen, och hålla det enkelt, med hjälp av icke-förvirrande och / eller kortare ord. Du bör också ibland tala lättvindigt. När ni två pratar, bör det inte alla vara allvarliga. Snacka om skolan t.ex. Vad händer i skolan? Hur var det i skolan idag? Men du bör också gå djupare än så. Fråga henne om hennes framtid, sport, eller fritidsintressen.
 11. 11
  Lyssna. Inte bara bör din dotter lyssnar på dig, men du måste lyssna också. Om du inte gör det, kommer hon tycker det är okej att inte uppmärksamma-också vara medveten om att barn känner när deras föräldrar är inte riktigt lyssnar, och det är inte en trevlig känsla eftersom det är dis-ge. För att lyssna, stoppa vad du gör för att titta på henne. Ha god ögonkontakt med varandra så att du kan lyssna. För att visa att du lyssnar, frågar henne frågor som du har. Också, omskrivning. Omskriva är att sätta något i dina egna ord. Säg till exempel "Så du säger _______" eller "Du menar att ________?" så du kan klargöra vad din dotter just sagt till dig.
  • Lyssna på vad hon vill göra. Till exempel, om din dotter vill gå till en film, inte bara säga "Nej" direkt. Se vad du kan göra, se vilka filmer spelar, eller fråga henne vilken film hon vill se. Du kanske inte vill göra det, men då och då bör du låta din dotter få henne vägen.
 12. 12
  Var där för din dotter. Du måste alltid vara där, oavsett om det är genom närvaro på en viktig händelse, rådgivning, eller genom uppmuntrande ord. Om det finns en sport, musikal, skola, eller någon viktig händelse att din dotter vill att du ska delta, verkligen försöka att se om du kan gå. Om inte, se varför. Prova att avbryta vad är det som är på samma dag, men vissa saker du absolut inte kan missa, så se till att berätta för din dotter. Men det är okej om du inte kan faktiskt vara närvarande vid en händelse. Det finns massor av fler sätt att vara där för din dotter.
  • Erbjud hjälp. Om du ser din dotter kämpar i något, som i skolan, sport, eller ett instrument, hjälpa henne. Lyssna på henne spela sin flöjt, kontakta läraren eller hjälpa till med hennes skolarbete, eller spela basket med henne.
  • Vara uppmuntrande. Det kan vara svårt för henne att göra någonting, så du måste heja henne och använda uppmuntrande ord och handlingar. Säg "bra jobb" när du verkligen menar det, och kanske få henne en gåva som säger "väg att gå!", Till exempel en bok.
  • Komplimang henne. Säg till exempel: "Det är en fin tröja" eller "Jag gillar vad du gjorde till ditt rum".
 13. 13
  Fira din dotters talanger. Detta är en annan form av uppmuntran och det kommer att göra din dotter känner mig så glad inuti när du känner igen hennes talanger. Fråga henne om hon skulle vilja prova på en skola spela, strängar solo, eller softball laget inne eller utanför skolan (men inte vara kraftfull), och hon kunde enas. Se om du kan få henne i en klass eller grupp, alltför. En annan sak att göra är att delta i den verksamhet hon försöker på annat håll. Spela ett spel eller fotboll, håller en konsert hemma, eller har hon lära dig några danssteg. Det kommer få henne att må bra, får du lära dig något nytt, och ni två kommer att binda mer.
 14. 14
  Var snäll mot henne. Detta kan självklart, men din vänlighet har en enorm inverkan på din relation tillsammans. Skrik inte på henne direkt när saker inte går därefter. Istället, behålla lugnet och trevligt när förklarar att hon har gjort något som du inte gillar eller inte vill att hon ska göra igen. Prova att säga, "Jag vill att du gör det här" eller "du gör detta" i stället för "gör det" eller "gör det nu". Hon är mer benägna att göra vad du säger, hur som helst, om du behandla henne vänligt. Dessutom ger verkliga orsakerna, inte bara "för att jag sa så." Hon kommer att vara mer lyhörd om hon inser att det finns faror, socialt tryck eller dåliga hälsoresultat etc. sannolikt att ske som ett resultat av vissa val hon gör. Också, krama och kyssa henne innan hon går till sängs, eller på morgonen innan hon lämnar-alltid avsluta allt på en bra notering.
  • Respektera henne. Hon är en individ, och man måste komma ihåg att. Det kan finnas vissa saker om din dotter som du kanske inte riktigt håller med eller förstår, men ändå vara respektfull, hon kan ha sin egen åsikt.
 15. 15
  Lita på din dotter. Det kan vara svårt att göra detta, men du måste lita på. Anledningen till att du inte kan lita på din dotter är att hon kunde ligga ofta. Detta kan bero på att du ljuger. Hon kommer att tro att det är ok att ljuga om du gör, så det är dags att börja vara en bra förebild för henne (och för alla andra). Var ärlig själv, och inte bryta dem. Men om något kommer upp, se till att berätta för henne att. Säg orsaken, eftersom hon förmodligen skulle undra. När du ser din dotter gör något ansvar, som läxor eller band öva, eller ett A på ett prov, kan du lita på henne mer.
  • Dela dina känslor. Tala om för din dotter att hon alltid kan komma till dig om hon behöver, och att hon ska vara ärlig. Du bör dela dina känslor med henne också. Tala om för din dotter hur du verkligen känner om något, och ibland, kan du be henne om råd.

Tips

 • Kom ihåg att din dotter är hennes egen person. Hon har friheten att göra och säga vad hon vill göra och säga, så inte tvinga henne att göra någonting. När du handlar för din dotter, låt henne välja ut saker. Om du gillar en skjorta för henne som är i lila och hon gillar det i orange, få skjortan i orange.
 • Var positiv när du handlar. Din dotter tar din åsikt beaktas, så att vara positiv. Säg, "Blue ser bra ut på dig, hur vi får det i blått?" istället för, "Red inte ser bra ut på dig". Du ska vara ärlig, men också vara trevligt.
 • Ta med din dotter att arbeta på "Ta ditt barn att arbeta dag". Detta är en stor dag för din dotter att se vad en typisk arbetsdag för dig, och du kan även komma närmare.
 • Håll dig till en budget. Du kanske tenderar att spendera mer än du egentligen borde på din dotter, men alla bör hålla sig till en budget. Det är lätt att hitta bra erbjudanden, men, bara leta efter försäljningen.
 • Var inte rädd för att bara säga henne, "jag älskar dig".
 • Även de små ögonblicken räknas. Du behöver inte planera något stort. Bara fnissa tillsammans blir ett ögonblick att du och din dotter kommer att minnas.
 • Vara en god förebild. Din dotter vill bli som sin mamma, så det är viktigt för dig att vara ett gott exempel. Var vänlig om du vill att hon ska vara vänlig, och om du vill att din dotter att läsa mer, bör du läsa mer också.
 • Gör ett hantverk tillsammans. Du kan göra blommor av silkespapper, en klippbok, vad som helst! Dessutom, om din dotter vet hur man gör något, har vara henne "läraren" berätta hur man gör det.

Varningar

 • Låt henne ha en ensam tid. Var inte hela din dotter. Låt henne ha personliga utrymme, tid för sig själv. Det är bra att kolla på henne då och då, men hon kan känna sig irriterad när det händer oftare.
 • Var inte billigt. Som tidigare nämnts, bör du vara en smart shopper, men var inte billig heller. Försök att skapa en bra balans mellan att spendera för mycket och för lite.
 • Låt inte din dotter använda ugnen ensam när ni är bakning och du inte är närvarande i rummet. Barn åldrarna 9-15 kommer bara behöva en person bredvid dem och du kommer att behöva göra processen för barn i åldern 4-8. Om de frågar varför de behöver någon i rummet, förklara för dem att de skulle få brännas och bli bränd ont super dåligt. Om ett litet barn säger att de vill göra det, säger: "Nej, du kan bli sårad sötnos." Denna förklaring är verkligen lätt för yngre barn att förstå.
 • Ge inte din dotter allt hon vill. Detta kan vara svårt, men hon måste lära sig att man inte kan få allt rätt på plats. Vissa saker hon måste jobba för. Har rädda henne ersättning för att köpa något då och då. Hon kommer att lära sig ansvar.