Wka

Hur att sluta vara en nedlåtande människa

Nedlåtande människor anser sig vara överlägsna andra. Beskriver detta dig? Om den gör det, och du vill ändra ditt beteende, här är vad du behöver göra.

Steg

Hur att sluta vara en nedlåtande människa. Tänk på de saker som gör att du beter dig som om du är överlägsna andra.
Hur att sluta vara en nedlåtande människa. Tänk på de saker som gör att du beter dig som om du är överlägsna andra.

Det kan inte vara lätt att släppa vanan av nedlåtenhet, men om du vill för det helhjärtat, kommer din önskan att inte vara för långt.

Titta inåt

 1. 1
  Tänk på de saker som gör att du beter dig som om du är överlägsna andra. Ofta finns det en djupt rotad rädsla för avstötning trycka nedlåtenhet. Till exempel är det lättare att förringa en människa än det är att verkligen lära känna dem och låt dem i din värld. Genom att avvisa någon först, undviker du avslag, hån, och besvikelse själv. Om du bär runt en sådan rädsla, konfrontera den och utrota orsakerna till det.
 2. 2
  Sluta förutsatt att du vet mer än alla andra. Detta är inte nödvändigtvis fallet. Som helhet, vi vet en hel del. Som separata enheter, medan vi kan vara expert på en liten del av vårt område / hobby / yrke / passion, vi vet inte allt och vi har en hel del att lära ut och lära av varandra. Istället behandlar varje möte som en möjlighet att lära sig mer, för att utöka din egen kunskap och att få en allierad.
 3. 3
  Vara medkännande, inte nedlåtande. Nedlåtenhet kan lämna dig ensam och gör dig till en utomstående, som i sitt eget onda väg, bara tjänar till att få dig att känna mindre trygga och därmed internaliserar behovet att förbli nedlåtande. Prova medkänsla istället, se andra för alla kamper, triumfer, prestationer, tvivel, bräcklighet, och styrkor som de verkligen är gjorda av. Vi har alla unika perspektiv. Varje person du ser är en uppsjö av information och idéer som du inte har stött på. Lär dig hur man skall närma människor och hitta dolda pärla i dem. Leta efter det unika i dem som gör dem speciella.

Titta utåt

 1. 1
  Prova något nytt. Gör något du aldrig gjort förut, något som kräver att du lita på någon annans kunskaper och förmågor. Låt dig litar på dem och hålla din hjärna och öron vidöppna. Lärande är en process av att vara ödmjuk och att vara ödmjuk, du unlearn nedlåtenhet.
 2. 2
  Vara påstridig, inte bita. Om du har länge använt vett som en form av att underminera andra, kan det komma som en överraskning att få veta att ditt beteende uppfattas som aggressiv, eller ens passiv aggression. Istället gör dina poäng med kompetens självsäkert talar. Om du är rädd att folk inte kommer att respektera dig eller lyssna, tänka om - folk respekterar de avvikande synpunkterna från andra när de är placerade lugnt, tydligt, och med syfte att diskutera snarare än att skära bort ytterligare kommunikation.

Tips

 • Vänta inte för någon att anklaga dig för att vara nedlåtande innan något ingripande. Du kan initiera förändring på egen hand.