Wka

Hur att hitta den perfekta jeans för dig

Den perfekta jean är en stapelvara i någons garderob och ska vara både bekväma och smickrande. Leta efter en stil och tvätta att uppmärksamma rätt delar av kroppen. Visa även inställningen som du planerar att bära jeansen: professionell, vardagligt, eller båda.

Steg

Hur att hitta den perfekta jeans för dig. Leta efter en bred-ben jean med en mid-ökning och flat front om du har ett timglas figur.
Hur att hitta den perfekta jeans för dig. Leta efter en bred-ben jean med en mid-ökning och flat front om du har ett timglas figur.

Handla för jeans som smickrar

Välj ett par jeans som smickrar din figur. Leta efter element som balanserar dina problemområden och uppmärksamma de funktioner du gillar bäst.

 1. 1
  Leta efter en bred-ben jean med en mid-ökning och flat front om du har ett timglas figur. Dessa jeans visa upp dina kurvor, medan bantning dig ner på ett smickrande sätt.
 2. 2
  Håll dig borta från avsmalnande ben om du har en päronformad figur. Avsmalnande ben kommer bara betona dina lår, vilket gör dem ser ännu större. Satsa på en flare eller byxa stil jean, företrädesvis i ett medium till mörk tvätt. Betrakta ett par med en formad snitt som stiger högre i ryggen än i fronten för att undvika gapande i midjan.
 3. 3
  Leta efter bloss eller boot-cut jeans om du har en rektangel siffra, även känd som en pojke siffra. Den flare längst ner lägger kurvan till din siluett, vilket gör att du ser mer balanserad och kvinnligt.
 4. 4
  Hitta ett par måttlig ökning jeans om du har en Apple-formad figur eller ett annat större mittsektion. Måttlig ökning jeans faller strax nedanför naveln, som täcker magen och hålla den i schack.
 5. 5
  Prova på ett par jeans med högre bakfickor om du har en platt bakre. Sådana fickor ger intryck av en rundare bak.
 6. 6
  Leta efter ett par jeans med lägre bakfickor placerade tätt tillsammans om du har en större bakdelen. Dessa fickor minimera din bak och ta fokus från det.
 7. 7
  Hitta slim-cut jeans om du har en petite siffra. Boot-cut jeans och beskurna skinny jeans både arbete, i många fall. Leta efter en ljus tvätt som kommer att dra mer uppmärksamhet till de kurvor du har, framhäver dina kvinnliga kroppen och slåss "lilla flicka" look.
  • Också överväga ett par modemedvetna jeans i en trendig färg som brun, svart eller grått.
 8. 8
  Prova en smal raka ben jean om du har en lång, mager figur. Flare jeans fungerar också bra. Bara leta efter något som är väl utrustad hela majoriteten av benet.
 9. 9
  Leta efter mörk tvätt denim om du behöver en plus size jean. Leta efter universellt smickrande former, såsom raka eller boot-cut jeans med en medelhög uppgång och medelstora bredd.
  • Alternativt prova ett medium tvätt för något som ser mer avslappnad. Hitta den mest smickrande stil möjligt för att få större frihet med färgen.
 10. 10
  Undvik nödställda jeans. Bleka bleka fläckar dra ögat till den del av kroppen, i slutändan gör att det ser större ut.
 11. 11
  Undvik "mamma" jeans. Den höga midjan och breda baken kan passa dig bekvämt, men dessa jeans sällan plattare någon. Istället för att lösa, välj en klassisk stil av jean som smickrar din form och shoppa runt tills du hittar ett par bekväma.

Handla för lämpligheten

Medan en klassisk par jeans kommer att fungera i de flesta inställningar, vissa stilar och tvättar inte passar vissa omständigheter bättre än andra.

 1. 1
  Betrakta en mörkare tvätt jean om du vill ha mångsidighet. Mörka tvätta jeans är inte bara smickrande, men de passar en mängd olika inställningar.
  • Par mörka tvätta jeans med en fin monterad blus eller långärmad button down-skjorta för en mer formell inställning.
  • Matchar samma jeans med en rolig, glittrig linne för en utekväll med vänner.
  • Undvik extremt mörka tvätta jeans som gränsar till svart om kommer för mångsidighet, eftersom de kan vara svårare att klä ner.
 2. 2
  Alltid gå med en mörk tvätt jean för en business casual look. Leta efter byxa stil jeans med en liten boot-cut, och undvik jeans som alla har dekorera detaljer. Om du planerar att bära dessa jeans för strikt semi-formella eller yrkesmässiga ändamål, också överväga ett par med en främre veck för att skapa en polerad siluett.
 3. 3
  Leta efter medium till lätta tvättar om du vill ha en strikt avslappnad jean. Mörka tvätta jeans är smickrande och mångsidig, men mycket mörka tvättar har en tendens att se lite uppklädd. Välj en passform som smickrar din figur och välja den lättaste tvätt du kan komma undan med om du vill ha en jean som skriker avslappnad.
 4. 4
  Håll dig borta från junior avsnittet om du inte är fortfarande en junior. Köp inte ett par jeans avsedda för tonåringar bara för att din kropp passar in dem. Dessa stilar är avsedda för tweens och tonåringar, och någon förbi denna åldersgrupp kommer faktiskt ser äldre i ett par junior jeans.

Allmänna förslag

Det finns några grundläggande begrepp du bör tänka på när du handlar för jeans. Minnas dessa kommer att hjälpa dig att hitta rätt jeans för rätt utseende, pris och komfort.

 1. 1
  Prova varje par jeans på innan du överväga att köpa den. Olika designers storleksanpassar sina jeans på olika sätt, vilket innebär att din storlek kan variera mellan olika varumärken. Dessutom har varje designer en annan idé om hur stilar ska se ut. Ett par flare jeans får bara blossa ut lite, medan ett annat par från en separat designer kan blossa ut en hel del.
 2. 2
  Välj ut ett urval av märken och stilar för att ta in i omklädningsrummet. Prova på så mycket du kan och studerar själv i omklädningsrummet spegeln för att få en grundlig uppfattning om vad smickrar dig mest.
 3. 3
  Flytta runt i omklädningsrummet med jeans på innan du bestämmer dig för om du vill köpa dem. Få en bra känsla för hur jeanskänsla.
  • Gå runt.
  • Hoppa upp och ner.
  • Sitt ner.
  • Böj över.
 4. 4
  Ställ en budget. Vissa märken kostar mer än andra. Känn din budget innan du handlar, och uppmärksamma prislapp på ett par jeans innan du prova dem och få alltför bifogas.

Tips

 • Handla i butiker du känner dig bekväm i. Om du känner dig helt bekväm i en ritzy, high-end butik och kan ge jeansen de säljer, gå vidare och handla där. Om designerbutiker och märkesbutiker att du känner dig nervös, dock överväga en mer avslappnad varuhus där du känner dig mindre pressad.
 • Prova på jeans samtidigt bär skor du planerar att bära oftast med dina jeans. Om shopping för en avslappnad, vardaglig jean, bära dina sneakers eller lägenheter - oavsett typ av sko du bär vanligtvis från dag till dag. Om shopping för en dressier jean, bära ett par bekväma klackar.
 • Tänk att få dina jeans skräddarsydda Om nederkant är för lång.

Saker du behöver

 • Helfigursspegeln
 • Jeans