Wka

Så sluta vara så nervös om skolan varje dag

Att vara nervös över att gå till skolan på en regelbunden basis kan vara ett tveeggat svärd - medan det är bra att vara samvetsgrann i ditt arbete kvalitet, ångest på en konstant basis är negativ för fysisk och psykisk hälsa. Det finns olika sätt att skapa en balans mellan att vara försiktig och att skapa ytterligare stress i ditt liv.

Steg

Så sluta vara så nervös om skolan varje dag. Identifiera problemet.
Så sluta vara så nervös om skolan varje dag. Identifiera problemet.
 1. 1
  Identifiera problemet. När du befinner dig oroa skolan, avgöra vad som gör dig mest nervös-lärare, kamrater, kvaliteten på in-skolan eller utanför skolan arbete och förbereds för klass tenderar att vara de allmänna kategorier.
 2. 2
  Var öppen. Efter identifiering av det huvudsakliga problemet, prata med din lärare. Berätta för dem om problemet som du har haft, och möjliga lösningar som du har tänkt på-är det något som han / hon kan lägga till eller hjälpa dig med? Om ditt problem är hur mycket arbete, kan en lärare brukar hitta extra tid att spendera med en student, eller ordna en tid för en elev att fungera om de har problem att hitta ledig tid.
 3. 3
  Se den ljusa sidan av problemet om du upptäckt problemet försöka lösa det ensam, och om det inte fungerar, löser det med en vän.
 4. 4
  Hitta någon du kan lita på. Om problemet är en student, prata med någon som du litar både för att hjälpa dig, och inte för att prata med den oroande studenten. Tillsammans kan ni diskutera en lösning, och besluta om den bästa handlingsplan. Skolkuratorer är alltid bra för att kasta idéer förgångna.
 5. 5
  Avsätt studietid. Det är nödvändigt att spendera tid utanför skolan på läxor och forskning. Det är viktigt att avsätta en viss tid varje dag att arbeta på studier utanför skolan få din kropp i ett mönster som gör att studera mer rutin, och därför kommer du att finna det lättare att göra med tidens gång. Om det inte finns någon hemläxor, kan det vara till hjälp att söka på Internet efter saker du studerar för: Det är inte riktigt lika tråkigt som läxor, och ändå ökar din förståelse av ämnet.
 6. 6
  Anordnas. En av de viktigaste faktorerna för att hålla upp med skolarbetet är organisation. Det är oerhört viktigt att ha en plan för vad man ska göra, när det ska göras, och hur läraren vill ha det. Det bästa sättet att göra detta är att köpa en planerare och flera mappar-en för varje klass, plus en extra. Som det är tilldelade (inte senare! Vänta inte!) Bör de vara skrivna på planeraren. Även om dess trevligt att förkorta, se till att du vet vad du pratar om när du går att läsa planeraren senare. Om en lärare ger några specifika anvisningar, se till att skriva ner dem också. Lägg alla papper för en viss klass i en mapp-färgkodning är trevligt. Lägg alla papper som måste arbetat med under den återstående mapp - en sida med saker som behöver göras, den andra för det avslutade arbetet. När det är dags att lämna in läxor, kommer du vet var det är, och vara säker på att den är klar.

Tips

 • Istället för att tänka på de dåliga saker, försök att ha en mental bild av de bra sakerna i skolan. Du hittar själv ser fram emot saker på det sättet.
 • Viktigast, vara avslappnad!
 • Om du har 8 perioder, bara ta det klass efter klass, och ser inte på de dåliga sidorna. Titta på den ljusa sidan! Som att se dina vänner i mellan klasserna, vid lunch, fördjupning, etc. Du kommer att bli bra!
 • Det är oerhört viktigt att hålla koll på saker. När du sätter dig bakom på jobbet, kommer det att vara alldeles för ansträngande att komma ikapp-du vara ständigt bakom.
 • Belöna dig själv för ett väl utfört arbete! Det ger dig motivation för framtida arbete.
 • Lärarna är faktiskt där för att hjälpa dig, de vill inte se dig misslyckas (som inte ser särskilt bra för deras skivor). Så länge du är villig att sätta en insats i, kommer de att vara glada att hjälpa dig att förstå eller organisera.
 • Fejka det tills du gör det.

Varningar

 • Försök inte att hantera ett stort problem själv. Många vuxna eller överordnade skulle vara glada att hjälpa dig, och du kan lära av deras erfarenheter.
 • Om du fortsätter att ha kronisk ångest, gå till en läkare. Det kanske inte är helt relaterat till skolan-kemisk obalans i hjärnan kan leda till en upptrappning av gemensamma problem. En läkare kan hjälpa till att avgöra både om en stämning sjukdom är närvarande, och hur man behandlar det.
 • Om du tittar på nätet för skolarbete, vara noga med att kontrollera att en källa är legit. Kom ihåg att bloggar och liknande webbsidor kan skrivas av vem som helst, inte bara någon som känner sitt ämne väl. Korsa alltid referens-check två webbplatser för att säkerställa att informationen är densamma.