Wka

Hur tunt hår

Massor av människor, när deras nya frisyr växer ur sin ursprungliga form, längtan efter de nyare, tjockare delar av håret som ska gallras. För att gå till frisören för tunt hår med en rakkniv kan vara ganska dyr strävan, och därför skulle många män och kvinnor väljer att göra det själva. Det är inte något som behöver vara en svår uppgift, eller ens alltför tekniska. Allt som verkligen behövs är en rakkniv eller en sax.

Steg

Hur tunt hår. Bestäm exakt vilket område av ditt hår du vill tunna.
Hur tunt hår. Bestäm exakt vilket område av ditt hår du vill tunna.

Hur att tunna håret med en rakkniv

 1. 1
  Bestäm exakt vilket område av ditt hår du vill tunna: sidorna, tips, ryggen, de smällar.
 2. 2
  Fukta håret att hjälpa gallring processen, även om det inte är ett måste.
 3. 3
  Placera dig själv framför en spegel. Placera en handduk antingen på golvet eller över diskbänken där du tänker göra snittet.
 4. 4
  Separera en liten del av håret borta som att experimentera. Ta del av håret i handen och håll den spänd, ut och bort från huvudet.
 5. 5
  Ta en rakhyvel, och placera dess skarpa kant längs hårets längd precis ovanför, eller i centrum av den tjockaste delen av håret.
 6. 6
  Starta vid en kontaktpunkt med rakhyveln på håret vid omkring en tredjedel till hälften av avståndet från hårbotten.
 7. 7
  Kör rakhyveln i snabba repetitiva rörelser mot ändarna av håret och låter håret falla ur handen eftersom denna åtgärd sker. Återigen, se till att inte börja slagen för nära hårbotten.

Hur att tunna rakt hår med sax

 1. 1
  Tvätta håret, och sedan skick och torka den.
 2. 2
  Kamma håret i stil och form som önskas.
 3. 3
  Börja med en liten del av hårstrån som ligger på den nedersta delen av halsen. Skär horisontellt gång i den mellersta delen av varje individuell sektion av håret upp ungefär en tredjedel av längden på håret för sina syften.
 4. 4
  Borsta ut nyklippt hår.
 5. 5
  Upprepa åtgärden för varje avdelad liten del av håret tills önskad form uppnås.
 6. 6
  Använd balsam, hårspray eller gel, beroende på vilket som fungerar bäst för dig efter att experimentera, att hålla frisyren i sin nya form.

Hur att tunna lockigt hår med sax

 1. 1
  Tunn lockigt hår genom att tillämpa en uträtning perm eller järn till håret initialt.
 2. 2
  Använd avkopplande schampo som ett alternativ eftersom du kan finna det användbart vid behandling av håret och ta bort en del av curl före gallring håret.
 3. 3
  Använd samma process för gallring lockigt hår som med rakt hår, utom läge saxen för att klippa de enskilda avsnitten diagonalt istället för horisontellt.

Saker du behöver

 • Spegel
 • Razor
 • Sax
 • Handduk