Wka

Hur du säljer ditt hår

Om du har mycket långt hår, och funderar på att klippa det, förstår att du kan sälja den till peruk och förlängning beslutsfattare som använder människohår. Ett annat alternativ skulle vara att donera den till en behövande person som lider av håravfall som ett resultat av cancerbehandlingar. Löshår är oftast betraktas som "kosmetiska" och som sådan, inte kommer att omfattas av de flesta medicinska försäkringar. Hår donationer inte är avdragsgilla.

Donation organisationer som "lås av kärlek" sälja även håret för intäkter. Ett annat alternativ som växer i popularitet är att sälja ditt hår och sedan donera intäkterna direkt till någon i nöd eller för en välgörenhetsorganisation som du väljer.

Steg

Hur du säljer ditt hår. Sätt ditt hår i en elastisk fläta hållare och bunt i en stram hästsvans.
Hur du säljer ditt hår. Sätt ditt hår i en elastisk fläta hållare och bunt i en stram hästsvans.
 1. 1
  Sätt ditt hår i en elastisk fläta hållare och bunt i en stram hästsvans. Använd inte hållare med metall eller gummi band eftersom dessa kommer att bryta hårstrå.
 2. 2
  Använd några hästsvans innehavare att säkra hästsvans eller fläta på några punkter ned sin längd, så att den inte lossnar.
 3. 3
 4. 4
  Se till att du klippa håret så kort som möjligt så att du kan få mer pengar från köparen
 5. 5
  Se till att din frisör vet att du kommer att spara hästsvans så att han / hon inte klippa nedanför hår slips.
 6. 6
  Klipp inte håret innan du har hittat en köpare. Du får bättre pengar när håret är nyklippt.
 7. 7
  Bedrägeri är ett problem för både köpare och säljare. Köpare kan vilja utföra snittet eller använd en känd salong för att säkerställa att det är äkta människohår och inte missvisande djurhår eller klippa ur en peruk.
 8. 8
  Inte maila inte håret till köparen innan du får full betalning. Paypal är ofta ett bättre val än beställer utskick pengar eller västra union eftersom mindre risk för tvister för pengarna "hävdade" att ha skickats. Det är också rekommenderas för att skicka den med en spårningskod så att köparen kan följa paketet.

Tips

 • Försök att leva i en rök-och drogfri miljö. Folk vill ha hår av bästa kvalitet.
 • Priserna är lägst för hår under 20 "inches eftersom längre peruker och extensions är långt mer populär. Högre bud är för längder över 28" inches. Offerter är baserade på längd och total fullhet mätt i vikt efter kapning. Ett långt hår eller trubbiga ändar skurna förblir köparna bästa valet eftersom längden är konstant utan mousy gallring i ändarna.
 • Om du växer håret ut att sälja den, då undvika att dö, blekning, permanentning eller blåsa håret. När du kan erbjuda "Virgin" hår, kommer du att få mer pengar.
 • När du postar bilder på håret för att sälja det, se till att få bilder tagna utomhus i starkt solsken. Detta visar upp de naturliga höjdpunkter i ditt hår mycket bättre än inomhusbelysning. Lägg bilder på håret längs en linjal, för att visa aktuell längd. Se till att markera den punkt där snittet skulle göras med ett hår slips så att köparen vet hur mycket de får.
 • Du kan också donera håret till vissa program hår donation, sådana lås av kärlek, peruker för barn och Pantene HÄRLIG längd.
 • Naturliga färger från Golden blonde är de mest eftersökta, då brunett nyanser, följt av Reds, släpande på mörk svart är den vanligaste.

Varningar

 • Vuxna som har haft cancer behandlingar behöver också peruker. Donera ditt hår kommer att göra en värld av skillnad för ett barn.
 • Se upp för bedragare av där, kommer de att försöka använda flera metoder för att slita dig. Acceptera Paypal endast som betalningsmetod.
 • Se till att du inte lägger till håret som har skurits. Bara använda håret med gummiband på det.