Wka

Hur ta reda på om en person är gift

Inte säker på om den speciella personen är gift? Orolig att den person du är förlovad med eller gift med fortfarande är gift med någon annan? Här är några sätt att ta reda på om någon är gift, några av dem subtila, andra mindre så.

Steg

Hur ta reda på om en person är gift. Leta efter tecken på en vigselring.
Hur ta reda på om en person är gift. Leta efter tecken på en vigselring.

Spotting subtila tecken

 1. 1
  Leta efter tecken på en vigselring. Självklart om personen bär en vigselring, är de förmodligen gift. Det kan dock vara tecken på en ring, även om de inte bär en. Kontrollera vänstra ringfinger för solbränna linjer eller fördjupningar. Om ett sådant tecken är där, kan du räkna med att den personen nyligen har tagit bort sin vigselring. Men bara för att ett tecken som detta finns inte betyda att personen är gift. De kan också vara nyligen frånskilda eller kanske de bär en annan typ av ring på det fingret, de kanske bara har en pigmentering fel där.
  • Ringen bandet märket kan vara riktigt användbart om du arbetar någonstans som inte tillåter bära smycken av säkerhetsskäl. Skrupelfria gifta personer kan ibland missbruka denna säkerhet regel för lite flirta...

Använda offentliga register

Offentliga register kan vara användbart för att ta reda på om någon är gift nu, eller vad deras äktenskap historia har varit tidigare.

 1. 1
  Besök din lokala tingshuset. Äktenskap poster är offentliga, kan du oftast se en kopia gratis eller för en liten avgift. Vissa områden kommer också att ha denna tjänst tillgänglig på nätet. Du kan oftast även berätta om personen har ansökt om ett äktenskap licens i det förflutna. Om du vill behålla en kopia av denna post, kommer du förmodligen att betala en liten avgift. Men att vara ärlig mot dig själv, skulle du verkligen vill vara med någon som undersöker ditt liv på detta sätt. Någon som inte litar på dig i första hand? Jag tror inte.
  • Du behöver personens riktiga namn för att söka offentliga register. Om deras namn är i allmänt bruk, såsom Mary Smith, behöver du också ett mellannamn.
  • I många jurisdiktioner, måste du också veta vilken stat eller provins en person som var gift i och bara söka dit.
  • Var medveten om att inte alla äktenskap applikationer eller licenser offentliggörs. Vissa jurisdiktioner ha utrymme för att hålla denna information privat. Detta betyder inte att du inte kan ta reda på ännu, men din forskning kommer att bli svårare.
  • Medan du är där, kolla skilsmässa också. Bara för att du hittar ett äktenskap rekord, betyder det inte att äktenskapet är fortfarande existerar.
 2. 2
  Kontrollera sociala medier. Har personens Facebook, MySpace eller andra sociala nätverk säger att de är gifta? Om du vill gå ett steg längre, prova att ansluta personens namn i Google eller andra sökmotorer. Ibland äktenskap tillkännagivanden eller intyg kommer att komma upp.
  • Som redan nämnts, vara noga med att inte anta att det inte också har varit en skilsmässa meddelande!

Spela detektiv

Sneaky sätt att ta reda behövs där det finns en oro för den andra partens historia av tidigare relationer. Eller, det bara kan vara så att du är för blyg för att fråga, men du har ett skarpt öga för att bry sig om möjliga tecken.

 1. 1
  Snoop. Det finns ett antal sätt att spela detektiv. Varje rum har sin egen uppsättning av antaganden och kan vara mycket fel, så du måste vara försiktig och använda detektivarbete endast i kombination med andra tillförlitliga tecken. Alla samma, ibland kan slå upp de svar du letar efter! Då igen det tar paranoia från föregående steg till en helt ny nivå.
  • Titta på namnen på personens post. Finns det en annan person som bor i huset? Har de samma efternamn? Även om detta kan bara tyda på att personen lever med sina syskon eller förälder, kan det vara skäl att köra en djupare kontroll.
  • Kontrollera personens uppfart för två bilar. Igen, kan detta vara den bilen av en annan familjemedlem eller lekman, så lita inte på detta.
  • Om du är inbjuden till deras hem, ta en titt i sovrummet och badrummet. Finns det tecken på en make? Ser du bilder som indikerar ett äktenskap i sitt hem? Även om ingen av dessa garantier att personen är gift, de är tecken på att det är möjligt.
  • Om du inte är inbjuden till deras hem, kan det vara ett tecken också, särskilt efter flera månader av dating.
 2. 2
  Hyr en detektiv. Om du är verkligen desperat, överväga att anlita en privatdetektiv för att göra det smutsiga jobbet åt dig. Kom ihåg att detta förmodligen kommer att kosta en massa pengar, så om du bara är ute efter en enkel "ja, är denna person som är gift" eller "nej, de är inte", det är förmodligen inte den bästa idén. Å andra sidan, om varningsklockorna ringer om din fästman s tidigare relationer, kan du överväga att pengarna detektivarbete väl spenderade. Be om råd från privatdetektiv innan de bestämmer sig till denna linje. Sådär, nu har du spikade det!
  • En privatdetektiv kan vara användbar när det finns oro för bigami eller en skilsmässa ännu inte slutförda. Dock ser de flesta personer som fastnat i bigami inte några röda flaggor förrän det är för sent.

Att vara direkt

 1. 1
  Be personen. Om du är osäker, vara djärv och fråga. Detta kan vara den enklaste och mest effektiva sättet att lära dig vad du behöver veta, snabbt. Det finns olika tänkbara sätt att göra detta:
  • Komma rätt ut och frågar: "Är du gift" Sagt med ett leende och en avslappnad ton, kommer du troligen hitta här fungerar tillräckligt bra, särskilt som många människor är glada att bekräfta att de är, eller smickrad om de inte är.
 2. 2
  Vara mindre direkt. Om du inte gillar att vara alltför rättfram, uttrycka din fråga noga, liksom säga: "Jag slår vad om Mr X inte skulle bli glad om jag kramade dig". Du kan få ett svar som "Det finns ingen Mr X". Naturligtvis kan det finnas en
  • Du kan också ta en mer subtil metod och prata med familj och / eller vänner. Nonchalant ta upp idén om personens signifikanta andra och se vad som händer. Var noga med att fråga på ett icke-invasivt sätt, eller du riskerar din fråga att komma tillbaka till den ursprungliga personen. Eller, kan du be dina egna vänner om de vet, speciellt din mer socialist, gossipy vänner.

Tips

 • Samkönade äktenskap är lagligt i vissa delar av världen. Gör inga antaganden om kön som "ett tecken". Dessutom är civila partnerskap anses vara lika stram som äktenskapet av många par, frågar en sådan person, om de är gifta kan resultera i ett svar av "nej" utan vidare förklaring, men de är fortfarande stadigt fäst till någon annan!
 • Ibland Vita Sidorna kan vara till hjälp om du hittar två benämningar som förtecknas för den adress personen. Men återigen, kan denna lista speglar en annan typ av relation eller hushållens arrangemang.
 • Om du är på en fest tillsammans, hitta ett spel som kan reta ut informationen, såsom Sanning eller Dare eller 20 frågor, eller bara göra upp något och säga "låt oss spela".
 • Det finns online webbplatser som sammanställningar rikstäckande offentliga register så att du kan söka efter äktenskap. Dessa tenderar att vara betydligt dyrare än att söka lokalt tillgängliga offentliga register, men de kan visa sig vara bekvämt, så väga kostnaden med bekvämligheten innan du gör ditt beslut.
 • Vad säger dina vänner tycker? Det kan vara bra att be dina vänner vad deras intryck är om huruvida personen är gift. Uppenbarligen är detta inte definitivt, men det kan vara upplysande att få andras åsikter.

Varningar

 • Undvik att söka denna typ av information i syfte att stalking en person.
 • Frågar någon inte alltid ger sanningen. Det kan vara till hjälp för att ta del av olika tecken att försöka saker pussla ihop om du är orolig för att den personen kan ljuga om sitt civilstånd.
 • Om den andra personen har varit gift i ett annat land, måste du veta att de bodde någon annanstans (och när) och sedan driva de offentliga register i det landet enligt deras krav. Du kan behöva en översättare hjälp om språket inte är ett du är bekant med.
 • Var försiktig. Om någon är gift och har ljugit för dig, är defensiveness en naturlig reaktion att försöka täcka upp det. Om personen reagerar defensivt och anklagar dig för att sakna förtroende, kan det vara ett problem att avslöja. Oskyldiga människor brukar inte protestera häftigt om förtroende frågor.