Wka

Hur ta hand om torr lockigt hår

Detta är en metod för att ta hand om ditt medium tjockt, torrt, mycket lockigt hår. Du kan använda en billig regemente med enbart balsam, serum, och kallt vatten.

Steg

Hur ta hand om torr lockigt hår. Blöt den med kallt / varmt vatten så att vattnet ska rinna igenom lockarna för en minut eller så tills det är helt blött.
Hur ta hand om torr lockigt hår. Blöt den med kallt / varmt vatten så att vattnet ska rinna igenom lockarna för en minut eller så tills det är helt blött.
 1. 1
  Blöt den med kallt / varmt vatten så att vattnet ska rinna igenom lockarna för en minut eller så tills det är helt blött.
 2. 2
  Applicera en palm full av balsam börjar med ändarna och arbeta dig fram till hårbotten och krama den i men inte gnugga det på.
 3. 3
  Om du duscha, täcka håret med duschmössa i 3 till 5 minuter och gå vidare med din dusch. Försök att inte få tvål i det eller utsätta det för varmt vatten.
 4. 4
  Med balsam kvar i det, mycket försiktigt, (vått hår är väldigt sårbar), kamma igenom det börjar med tips och flytta upp till hårbotten. Du kan använda en bred tandad kam för detta steg.
 5. 5
  Massera hårbotten, lossar denna potential mjäll och olja kan sköljas bort och främjar god hårväxt.
 6. 6
  Skölj med kallt vatten, är det viktigt att inte utsätta det för ens medellång varmvatten. Om du gör så det kommer frizz.
 7. 7
  Försiktigt handduk torka tills den fortfarande är våt, men inte längre sopping.
 8. 8
  Applicera en liten mängd serum (bara några droppar, mer eller mindre beroende på längd och tjocklek på håret) börjar med ändarna och arbeta dig till toppen när du krama det, men inte i hårbotten. Typen av serum är inte viktigt.
 9. 9
  Ställ en del i håret med fingrarna dela upp det lite åt sidan. Detta är mer attraktivt än bena det rakt i mitten.
 10. 10
  Allt över huvudet, vrida ut enskilda lockar, i sin naturliga riktning. Börja på baksidan av huvudet och arbeta dig till toppen och framsidan. Detta löser snäva lockar betydligt till något mer skulpterade och elegant. Om stramare, mer slumpmässiga lockar önskas du kan skaka ut huvudet först, och vrid ett fåtal utvalda lockar.
 11. 11
  Låt håret lufttorka naturligt (En hårtork med en diffusor inställd på lågt är okej), kan detta ta lite tid beroende på längd.
 12. 12
  Njut av det, ge det ett dugg och låt det bli rörigt.

Snabb metod

 1. Blöt håret med kallt vatten. Du kan använda en sprayflaska.
 2. Försiktigt fingret borsta det i ändarna.
 3. Applicera serum samma som i steg # 9 ovan.
 4. Del den, skaka ut och gå.

Tips

 • Trimma den själv eller besöka en stylist om det behövs. Kom ihåg att klippa varje curl i mitten av "C" i curl, som är den del som bildar bokstaven "C".
 • Överväg att köpa balsam i stora flaskor och välja en som har jämna egenskaper. Huvudingredienserna i balsam är i princip samma så dyrt är inte alltid bättre.
 • För att minska frizz ännu mer, dunk ändarna i kallt vatten efter konditionering, låser denna nagelband smidigt.
 • Använd hår band som inte har en metall hulling på dem. Detta kan fastna på håret och slita ut det.
 • Kvällen hår kan åstadkommas enkelt med ett par hårnålar. Klämma fast den tillbaka för en klassisk look eller på sidorna för en mer gullig look.
 • Vridning är okej, men inte i fel riktning. Försök inte att vrida knutar i det.
 • För att reda ut antingen använda balsam och borsta bara det drabbade området, eller ta lite tid och dra ut enskilda delar ur härva förrän det är borta.
 • Blow torkning rekommenderas inte, men om du måste använda en diffusor och håll den minst sex inches bort från håret.
 • Undvik att använda en kam så långt som möjligt! Använd fingrarna för att reda ut knutar eftersom det minskar stress sätta på dina strängar av hårda kammar.

Varningar

 • Undvik schampo och balsam som innehåller alkohol.
 • Undvik hårfärgningsmedel och medel.
 • Undvik värme och överskott solen. Alltid djupt tillstånd efter att utsätta håret för extremt väder.
 • Använd aldrig en fintandad kam eller borste.
 • Borsta aldrig lockigt hår medan det är torrt.
 • Varm olja behandlingar kan inte vara en bra idé eftersom värme skadar håret.