Wka

Hur man kan föra ut den naturliga curl i håret

Vill lockigt hår, men vill inte gå igenom besväret att faktiskt curling ditt hår? Papiljotter och andra starka kemiska behandlingar kan vara potentiellt förödande för din vackra, konditionerat hår. Dessa steg kommer att hjälpa lysa igenom varje antydan till vågighet eller böjer du redan har i ditt hår.

Steg

Hur man kan föra ut den naturliga curl i håret. Wrap håret i en handduk.
Hur man kan föra ut den naturliga curl i håret. Wrap håret i en handduk.
 1. 1
  Använd ett förtydligande schampo. Du vill ta bort alla saker som har sett i håret över tiden, eftersom det ljusare håret är, desto mer sannolikt är det att krypa. Att göra detta kan också torka ut håret lite (eftersom det kommer band oljor samt), vilket är varför det är viktigt att återfukta ditt hår efter att du har uppmuntrat krusighet.
  • Alternativt kan du använda en mild schampo (sulfat fria produkter är skonsamma för ditt hår) och spendera extra tid skuras din hårbotten och arbeta med produkten genom håret. Medan klargörande schampo är lätta att använda, de är inte absolut nödvändigt om du tvättar håret ordentligt. Torkning effekterna på bearbetade eller redan torrt hår är inte värt det.
  • Att få håret blött kommer också att bidra till att bryta ner vätebindningar i håret som kan hålla den rakare än du skulle vilja. Lockigt hår har starka disulfidbindningar på grund av den naturliga strukturen av håret proteiner, med vilka en person med lockigt hår är född. Allt hår, däremot, lockigt eller inte, har vätebindningar, som inte är stark nog att ensam dra håret i en curl. Men när du "bryta" dem genom att blöta håret, kan du "träna" dem att agera som disulfidbindningar med värme, åtminstone tillfälligt.
  • Se också hur man gör schampo med bakpulver för en enkel, kostnadseffektiv hem åtgärda.
 2. 2
  Wrap håret i en handduk. Du vill inte att det genomblöta och droppande. Gnugga inte håret med handduken, eftersom detta uppmuntrar frizziness.
 3. 3
  Applicera en liten hår produkt. Om ditt hår är väldigt fint, använd en liten mängd av en. Om ditt hår är tjockare och mer envist rakt, använd. Oavsett vad du använder, gäller bara tillräckligt för att täcka håret, och inget mer.
  • Du vill använda tillräckligt för att hjälpa håret set, men inte så mycket att du väger ner dina naturliga lockar. Om ditt hår har en naturlig curl, är det värt att försöka några av de produkter som utformats speciellt för lockigt hår, eftersom de är utformade för att återfukta och hålla samtidigt som man uppmuntrar "pieciness" av vackert böjda hår.
 4. 4
  Vänd ditt hår upp och ner, för att låta den hänga ner mot golvet. Detta kommer att hjälpa dig att få mer volym i håret, särskilt nära rötterna.
 5. 5
  Föna håret med hårtork pekar uppåt. Scrunch håret med händerna. Kontrollera att luften kommer från hårtork är varmt, men blåser på den lägsta inställningen. Det kommer att ta längre tid på detta sätt, men det kommer att se till att alla dina håret torkar lockigt.
  • Om luften sprängning alltför starkt, kommer en del av håret torka innan du krama det, och plus strängarna blåser överallt, uppmuntra frizziness (snarare än den trevliga klampa av lockar). En diffusor fäste för din fön gör just det - sprider den varma luften så att den inte bryta upp curl.
 6. 6
  När håret är helt torrt, flip din sida håret rätt upp. Sprid lite återfuktande glans serum på händerna (eller spraya lite direkt på ditt hår), och finger kamma det försiktigt.
  • Om du har några naturliga curl, undviker kisel-baserade produkter, eftersom de kommer att ångra mycket av curl. Hairspray kommer också att hjälpa curl vistelse i håret längre, men kom ihåg att använda hårspray som inte gör håret går stenhårda, använd en spray som är lätt och dimmigt.
 7. 7
  Njut av din nyligen böjda hår.

Tips

 • Efter dessa steg precis innan du somnar kommer att resultera i lockigare hår på morgonen. Bara röra det upp en bit som rådde i det sista steget innan du kliver ut genom dörren. Skölja håret med kallt vatten gör lockarna, naturligtvis.
 • Överväg att stoppa schampo användning. Torkning sulfater i schampo kan ofta ta bort naturliga textur från håret. Många som försöker "no-poo" metoden, sluta med vågigt hår när de började med rakt hår! Se Tvätta håret utan schampo för mer information.

Varningar

 • Detta kommer inte att fungera med pin-rakt hår. Du måste ta till andra medel.