Wka

Hur ta hand om fina hår

Är du en av dessa flickor eller ens killar fastnat med fint hår, men vet inte hur man tar hand om det? Väl här är en artikel som ska lära dig hur man håller den frisk med och.

Steg

Hur ta hand om fina hår. Låt håret lufttorka.
Hur ta hand om fina hår. Låt håret lufttorka.
 1. 1
  Använd ett bra schampo och balsam. Om du har fett hår, vilket inte är ovanligt att personer med fint hår, är det bäst att sätta balsam på ändarna av ditt hår för att förhindra men hålla sig borta från hårbotten. Om du har en torr kliande hårbotten, gå med återfuktande schampo och använder mycket balsam.
 2. 2
  Använd hårinpackning om ditt hår är skadat. Det är ett bra sätt att hålla håret friskt och glänsande för alla typer. Om du har fett hår, kommer det att fungera ändå också men se till att använda ett bra schampo och få en mask som inte är för tung, eftersom det kommer att väga ditt hår ner och det är inte bra för fint hår. Använda en behandling på natten och lämnar den i medan du sover är bra, bara tvätta det ut nästa dag.
 3. 3
  Inte kamma eller borsta håret överdrivet. Om ditt hår är fint eller ens böter och kan den gå lätt håret och orsaka kluvna toppar speciellt när det är blött. Borsta aldrig håret när det är vått.
 4. 4
  Låt håret lufttorka. Använd inte styling verktyg som strykjärn, torkar blåsa, och etc. Ditt hår kanske ser trevligt men i det långa loppet kommer att förstöra håret helt för alla hårtyper. Om du måste använda en, använd en värme beskyddare för att förhindra allvarlig skada.
 5. 5
  Tvätta håret varje dag med ett milt schampo. Fint hår visar när det är smutsigt mycket snabbare än grovt eller tjockt hår. Om du har råd att hoppa över en dag, men du bör tvätta eftersom håret dagligen faktiskt orsakar skador. Plus om du är en att räta ut ditt hår hela tiden, det hjälper lite om du tar en dusch varannan dag eller så, eftersom du slipper använda värme verktyg varje dag efter du tar en dusch.

Tips

 • Du kan gå någonstans med i ditt hår eftersom det är bra för fint hår och försiktigt ser ut efter det och gör den mjuk.

Varningar

 • Borsta inte håret när det är vått.