Wka

Hur man gör en balett bulle

Göra en stark, tålig balett bulle är mycket enkelt, men det kan ta lite övning om du är obekant med det. Gå över dessa steg och prova att göra en bulle hemma innan du använder den för klassen eller en prestation.

Steg

Hur man gör en balett bulle. Sätt en extra gummiband runt din hästsvans, bara för extra säkerhet.
Hur man gör en balett bulle. Sätt en extra gummiband runt din hästsvans, bara för extra säkerhet.
 1. 1
  Borsta håret, se till att det inte finns några tovor.
 2. 2
  Dra tillbaka i en hästsvans med en kam eller borste för att avlägsna dessa ojämnheter. Om det behövs, spraya håret med en snabbtorkande hårspray (en billig varumärke är okej). Du har redan använt en kam eller borste för att ta bort klumpar, så nu kan du använda hårspray (tillval, beroende på stilen på håret) att jämna med handen alla dessa testar upp och in i bun.
 3. 3
  Sätt en extra gummiband runt din hästsvans, bara för extra säkerhet. Det är viktigt att ha en stark grund för din bulle så att den inte faller ner.
 4. 4
  Separera din hästsvans i hälften.
 5. 5
  Ta hälften och vrida hela strängen tillsammans, tätt.
 6. 6
  Tätt linda hårslinga runt hästsvans innehavaren, som om curling runt det, inte över det. Du bör nog använda tunga hårnålar som Scunci hårnålar för att hålla upp håret. De är ca 5€ 0,00 för 18. De flesta människor tycker att en verklig hår stift kontra en bobby stift kan hålla sitt hår bättre. Du kommer att vilja få den tjockare typ, särskilt om du har tjockt eller lockigt hår, eftersom de tunna kära lätt böjda ur form.
 7. 7
  Fäst håret. Du kan göra detta genom att sätta en bobby stift in som din bulle som om det var en klocka. 00:00, 03:00, 06:00, och 09:00. Om den första halvan av din bulle känns lite skakig, lägga mer hårnålar i där så önskas.
 8. 8
  Upprepa samma steg för den andra halvan av din hästsvans.
 9. 9
  För extra säkerhet, täcker din bulle med ett hårnät som matchar din hårfärg. (Tips: Om du har blont hår, använd inte den grå hårnät för då din bulle ser lila Om du är en brunett, använd inte den blonda hårnät för då har du en ljusare bun än resten av. håret och som ger dig luft att vara oprofessionellt och / eller färgblinda.)
 10. 10
  spreja med hårspray lätt>.
 11. 11
  Om du har väldigt tunt hår kan du göra dessa steg endast utan att göra två avsnitt men bara med hjälp av någon.
 12. 12
  Färdigt.

Tips

 • Kom ihåg, detta är inte det enda sättet du kan sätta håret i en bulle. Många människor sätter sitt hår i en hästsvans, sedan vrider hela håret och snurrar den runt tills det är i en bulle, sedan sätter stiften i.
 • Se till att dessa hårnålar matchar din hårfärg. Det kommer att se konstigt ut om du har mörkt hår med ljusa stift eller tvärtom.
 • Om ditt hår är skuren i skikt, eller någon annan liknande klippt, kommer en del av håret vara för kort för att nå din hästsvans. Du kan bara fästa dessa hårstrån ner med några hårnålar, eller, om du vill, några gulliga klipp.
 • Placeringen av hästsvans kommer bestämma positionen av bullen. En bulle ser bra ut när det är precis nedanför hjässan. Där det ser elegant och ger dig en bättre linje.
 • Använd samma nät hårfärgning som ditt hår. Eller om du har ljusbrunt hår och blond höjdpunkter och du använder en munk använder en blond munk.
 • Om ditt hår är lång, inte använda standard storlek hårnålar. De kommer inte att hålla upp håret.

Saker du behöver

 • Kraftiga hårnålar eller hårnålar som matchar håret
 • Hårnät som matchar din hårfärg
 • Regelbundna hårnålar som matchar din hårfärg
 • Hårsprej
 • Hästsvans innehavare
 • Hårborste
 • En spegel eller någon form av reflekterande enhet