Wka

Hur prata med föräldrarna så att de ska förstå

Ibland är det svårt att prata med föräldrar, eftersom de verkar borta och de inte förstår. Men här är några saker som kan hjälpa.

Steg

Hur prata med föräldrarna så att de ska förstå. Hitta en tid att prata när din förälder inte gör något annat, som disk, arbeta i sitt hemmakontor, prata i telefon, sätta andra barn till sängs osv.
Hur prata med föräldrarna så att de ska förstå. Hitta en tid att prata när din förälder inte gör något annat, som disk, arbeta i sitt hemmakontor, prata i telefon, sätta andra barn till sängs osv.
 1. 1
  Hitta en tid att prata när din förälder inte gör något annat, som disk, arbeta i sitt hemmakontor, prata i telefon, sätta andra barn till sängs osv. Annars kommer deras sinne vara någon annanstans och de kommer antingen bli irriterad eller inte ge dig sin odelade uppmärksamhet.
 2. 2
  Be att schemalägga tid för att prata med dina föräldrar. "Pappa, jag vill prata med dig om något. När skulle vara en bra tid för oss att tala?" De kommer att bli spännande att du (1) erkänna betydelsen av schemaläggning tid att diskutera en fråga med dem och (2) din mognad och initiativ kommer till dem för att diskutera något. De vill att du ska prata med dem, är livrädd att du inte kommer så de kommer att hoppa på chansen.
 3. 3
  Planera din strategi. Låt oss börja med vad är problemen? Lägg dem på en bit papper. Nu gå igenom dem själv, vad skulle skulle göra om du var förälder? Har ni gjort något för att få dem att säga nej? Visste du bryter en regel? Visste du bryter deras förtroende? Sedan räkna ut ett sätt att tjäna det förtroendet tillbaka. Låt oss säga till exempel att du kom hem vid 11:00 och din skulle vara hemma vid 09:00. Ditt straff är att du är jordad. Erbjud dig att göra något annat så att du kan tjäna rätt att delta i detta evenemang. Fick det? Kanske du behöver barnvakt rätter, tvätta kläder, din bror, massera din mammas fötter! Du måste räkna ut en strategi innan mötet.
 4. 4
  Börja med ett uttalande. Försök att inte säga "Du gjorde" etc. Lugnt, öppna ditt möte med ett uttalande som "jag tycker att det är orättvist att jag inte kunde gå till festen fredag ​​kväll." Detta uttalande förklarar problemet du vill ta upp - vara fokuserad och väldigt viktigt!
 5. 5
  Fråga dem varför. "Kan du hjälpa mig att förstå varför jag inte kan gå ut? Om jag inte förstår varför, då du inte kan ta itu med vad du behöver ändra.
 6. 6
  Fråga dem vad deras problem är. "Vad är din oro pappa? Hjälp mig att förstå vad du frågor eller funderingar är?" Kanske de vet något du inte. Du behöver utveckla kommunikationen mellan er två och inte bara anta att det är för en eller annan anledning. Håll din röst stadig, inte höjas eller upphetsad. Kanske de inte förstår varför det är viktigt för dig.
 7. 7
  Klaga inte eller gnälla. Du hatar att höra det, så gör de. Det kommer inte att få dig någonstans - det kommer bara att förvärra situation.This är sant att de bara får galnare än tidigare och då finns svaret är verkligen kommer att bli en stor fet nej.
 8. 8
  Håll fokus på vad du vill och vad du känner, och vara ärlig. "Pappa, jag känner verkligen ledsen att du inte litar på mig, och jag vill veta vad man ska göra för att få dig att lita på mig" fungerar en miljon gånger bättre än "Du aldrig låta mig göra vad jag vill!" Var noga med att inte gå överbord-vara alltför äckliga kommer att resultera i ett snabbt "Nej!"
 9. 9
  Var respektfull. Även om de irritera dig, de är dina föräldrar. Och de kommer att respektera dig om du respekterar dem.
 10. 10
  Vinna deras förtroende. Förstå att du måste vinna deras förtroende. Säg att du förstår hur viktigt förtroende är. Om du har brutit sitt förtroende i det förflutna, då du behöver för att förtjäna det framåt. Fråga dem vad du kan göra för att vinna deras förtroende tillbaka.
 11. 11
  Var hjälpsam och trevlig, så de kommer att vara trevliga och hjälpsamma för dig!

Tips

 • Om du vill bli hörd, måste du också lyssna. Kör inte ut i en huff vid första bästa tillfälle, hålla ut.
 • Aldrig ge upp eller vara rädd.
 • Lämna en förteckning över skäl för att stödja dina argument. Föräldrar lyssnar ibland att resonera om de vet att du har tänkt ut och förberett dina argument. Ibland vinner det även deras respekt. Också hålla dina kommunicerande linjer öppna.
 • Aldrig säga "jag gör inte dig längre!" Eller "Jag hatar dig!" - Dina föräldrar kan få sina känslor sårade precis som du. Undvik att säga dessa också eftersom dina föräldrar brukar inte ägna någon uppmärksamhet till dig när du säger detta. Så det är meningslöst.
 • Socker är bättre än salt. Du kan inte tvinga en förälder att ge dig vad du vill. Skriker gör inte folk vill ändra sig.
 • Var beredd att acceptera ett ja eller ett nej till svar. Även efter att du har förklara ditt resonemang och lyssnade på deras, ibland föräldrar kan vara död-set på något du inte vill.
 • Undvik uttalanden som innehåller fraser "du aldrig" och "Du är alltid..." Det tar bara fokus från den viktigaste punkten.

Varningar

 • Inse ibland föräldrar bara inte förstår.
 • Undvik yelling eftersom det kommer att göra dem galna.
 • Undvik gnälla.
 • Titta alltid dina föräldrar i ögonen. Detta kommer att låta dem veta att du menar allvar.
 • Du bör försöka att förbättra din relation med dina föräldrar. Att prata om olika saker hjälp!
 • Få deras uppmärksamhet genom att tydligt tala sitt namn! Om de lyssnar inte prata med dem starkare och tydligare.