Wka

Hur fejka en hälta

Fejka en hälta är en grundläggande färdighet varje aktör bör ha, oavsett om du låtsas vara en skadad krigshjälte, eller en äldre person i smärta.

Steg

Hur fejka en hälta. Att träna, hitta ett område där du kan gå en i en rak linje.
Hur fejka en hälta. Att träna, hitta ett område där du kan gå en i en rak linje.

Grundläggande metod

Först bestämmer vilket ben har problemet. Också bestämma om du vill använda en käpp. Beroende på vilken typ av skada du simulera, besluta om vilken sida att hålla käppen. Generellt håller den på motsatt sida av skadade benet är att föredra, men en del människor föredrar att använda den på samma sida som den drabbade benet.

 1. 1
  Att träna, hitta ett område där du kan gå en i en rak linje.
 2. 2
  Ta ett steg på din "bra ben" och sedan ta ett steg framåt på din "dåliga ben," föra din käpp framåt med det. Sockerrör och ben ska röra marken samtidigt och för samma tid.
 3. 3
  Den "dåliga ben" bör endast vara jordad för en bråkdel av en sekund, vid vilken tidpunkt du bör ta det sakta framåt, att få så stort avstånd av din "bra ben" som du kan.

Med en käpp

 1. 1
  Det hjälper att ha några skådespelartalanger för att klara detta, även om det är en mer naturlig sorts promenad. Först börjar ut utan käpp. Låtsas att din "dåliga ben" är nästan helt orörlig genom att låsa ditt knä och fotled på plats och hålla benet vinkelrätt mot marken.
 2. 2
  Lyft "dåliga ben" genom att luta lite åt motsatt sida, utan att böja knät eller röra foten.
 3. 3
  Nu rotera benet framåt i höften, men långsamt. Sätt benet ner.
 4. 4
  Sakta föra "bra ben" framåt, bör den tid varje steg tar vara nästan identiska.
 5. 5
  Fortsätt att öva tills du kan gå med en sömlös, flytande rörelse. Inledningsvis kan du känna att du utvecklas med en märklig vaggande, men det kommer att förändras när du hittar din balans.
 6. 6
  När du kan halta lätt, tillsätt sockerrör. Nu, när du tar den "bra ben" framåt, lägga all din vikt på sockerrör.
 7. 7
  Fortsätt att öva tills det är perfekt.

Tips

 • Om du använder käpp men behöver halta utan det för en del av en scen, använd den halta beskrivs i del ett, men hålla handen på den "dåliga ben" och gunga runt lite när du går. Också, att beröring möbler eller andra föremål runt omkring dig att hålla din balans stabil.
 • Gör inte fejka en hälta, eller praxis en, för alltför länge du kan sluta skada sig själv.
 • Om du agerar, visar hälta även när du inte går. Medan du står, lägg din vikt på din "bra ben" och sockerrör. När skakar hand, gör en show av omkoppling av sockerrör till den andra sidan vid behov. När komma upp utan käpp, använd din "bra ben" att lyfta din vikt, och luta sig mot det benet tills du har sockerrör på plats.
 • Övning ger färdighet, eller i det här fallet - ofullkomliga, så öva tills du kan halta utan att tveka eller förekommer alltför uppenbart!
 • När lära, titta på folk med riktiga haltar. Också kolla in populära filmer eller tv-program (som "House") som presenterar karaktärer med haltar.
 • Försök att ha en vän runt när du tränar. Det hjälper alltid att ha en annan uppsättning ögon när hening en färdighet.
 • Om du får en käpp, se till att du får rätt storlek. Stå upprätt och böj armbågen håller armen rakt ut. Avståndet från handen till golvet är rätt längd.
 • ALDRIG fejka en hälta för personlig vinning. Att göra det är omoraliskt och grymt.

Varningar

 • Gör inte halta för länge, du försöker fejka en hälta, inte skapa en.
 • Om benet verkligen börjar göra ont, eller du kan inte stoppa den slappa, se en läkare!

Saker du behöver

 • En käpp