Wka

Hur övertala folk

Övertyga människor om att din väg är det bästa sättet är ofta mycket svårt, men är möjligt.

Steg

Hur övertala folk. Visa dem alla fördelarna med din idé.
Hur övertala folk. Visa dem alla fördelarna med din idé.
 1. 1
  Timing är allt. Att veta hur man övertala folk rätt stor del beror på den rätt tid att prata med dem. Tillvägagångssätt människor när de är mer avslappnad och du kommer att uppnå mycket bättre resultat.
 2. 2
  Smile. Var artig, glad och karismatisk. En bra attityd kommer att hjälpa dig mer än du tror. Folk kommer att höra vad ni har att säga utan att tänka på att du vill tvinga din synpunkt på dem.
 3. 3
  Visa dem alla fördelarna med din idé. (Om möjligt, tala om för dem hur det kommer att gynna dem. Som alltid får deras uppmärksamhet.)
 4. 4
  Minimera eventuella vinst du står för att få bör personen välja önskad agerande.
 5. 5
  Förbered för eventuella motsägelser och vara redo för något som du kanske inte har tänkt på.
 6. 6
  Var inte rädd för att komma överens med personen lite. Säger saker som: "Okej, men..." eller "Yeah utom..." eller bara säga ja, men låt dem inte helt bevisa att du har fel.
  • Men det är alltid okej om du hör vad de har att säga och försöker anpassa sin idé till din idé.
 7. 7
  Försök att ta reda på varför den andra personen att avslå din önskade agerande. Om du kan ta reda på varför, det ger dig en taktisk fördel.
 8. 8
  Om du inser att du kan ha haft fel i en aspekt och sedan erkänna det. Det kommer att få dig att verka mer trovärdig.
 9. 9
  Be dem bara att överväga det och fundera på din idé, ges tid att tro att de kan förverkliga sina misstag.
 10. 10
  Var generös med din motståndare, ge dem något de vill, och de kommer att vara mer benägna att ge dig något du vill ha.
 11. 11
  Alla övertalning ska vara suggestiv inte efterfrågan. Men samtidigt vet vad du vill.
 12. 12
  I allmänhet när man försöker övertyga någon alltid prata om positiva saker och trevliga minnen, aldrig dåliga saker som hände. Inte om personliga livserfarenheter.
 13. 13
  Försök att inte verkar vara att gå mycket långt för att övertyga någon. I själva verket är du mest övertygande när publiken inte vet att du försöker övertala dem.
 14. 14
  Ibland hjälper det att låta publiken veta att något är riktigt, riktigt, riktigt viktigt för dig, och andra gånger det inte gör det, använda diskretion.
 15. 15
  Viktigast, veta när man ska ge upp. Din motståndare kan hitta det du pratar mycket irriterande. Om din motståndare uppfattar dig som en pest, kommer det att göra dig mycket mindre övertygande i framtiden.

Sample övertygande bokstäver


Tips

 • Det hjälper om du är vänlig, sällskaplig, och har ett sinne för humor, om du är någon som folk trivs med, kommer du utöva mer inflytande över dem.
 • Om du försöker få ut något av övertalning, staten ett värde eller förväntning som är långt över den du hoppas uppnå. Sedan kan du börja sänka din falska mål till dem, och få det att verka som om du ger upp en stor mängd.
 • Försök inte förhandla med någon när du är trött, har bråttom, distraherad, eller bara "ur det", du kommer förmodligen att göra eftergifter som du kommer att ångra senare.
 • Vakta din tunga. Allt du säger borde vara optimistiska, uppmuntrande, och smickrande, pessimism och kritik är en turn-off. Till exempel är en politiker som ger tal om "hopp" sannolikt att vinna ett val, talar om "bitterhet" kommer inte att fungera.
 • När du startar ett argument, håller med personen, och ange alla varor om hans poäng. Till exempel, om du vill sälja dina lastbilar till specifika möbelaffär, och chefen säger i ditt ansikte, "Nej, jag kommer inte att köpa din lastbil! Jag gillar vad-ever-varumärket mycket mer på grund av detta och att ". Du måste bevilja, svara något i stil med, "Självklart, vad-ever-märke lastbilar är bra, i själva verket har jag hört att de har över 30 år av gott rykte". Tro mig, han kommer inte vara så konkurrenskraftiga efter det! Härifrån kan du ta med din punkt om dina lastbilar som, "... Men inte du vet att om dina lastbilar inte startar upp i isande kyla, kommer företaget inte hjälpa dig? Och du måste ring bogsering och reparera lastbilar själv? " Detta kommer att hjälpa honom att överväga din åsikt.

Varningar

 • Ge inte upp plötsligt - Det får dem att tro att de har vunnit, och det kommer att göra det svårare att övertyga dem i framtiden.
 • Predikar inte för mycket eller kommer de bara helt stänga sina alternativ till den punkt där du har förlorat ditt inflytande på dem.
 • INTE NÅGONSIN vara kritisk eller konfronterande till din målgrupp. Detta kan kännas svårt ibland, men du kommer aldrig att vinna ditt mål med denna metod. I själva verket, om du är ens lite irriterad eller frustrerad, kommer de att ta upp det och blir genast defensiv, så det är bäst att vänta tills senare. Långt senare.
 • Lögner och överdrifter är aldrig någonsin bra val ur ett moraliskt samt ett utilitaristiskt perspektiv. Din publik är inte dum, och om du tror att du kan lura dem utan att åka fast, du förtjänar vad du får.