Wka

Hur nätverk

Du har säkert hört uttrycket "Det är inte vad du vet, det är som du vet." I dagens sammankopplade samhälle, som klingar sant mer än någonsin. Dina talanger, förmågor och erfarenheter kommer aldrig ta dig någonstans om ingen vet att du finns. För att få vad du vill ha ut av livet, måste du vara påhittig. Dina medmänniskor är en stor resurs.

Steg

Hur nätverk. Bryt dina stereotyper om nätverkande.
Hur nätverk. Bryt dina stereotyper om nätverkande.
 1. 1
  Bryt dina stereotyper om nätverkande. Om du läser den här artikeln, är du förmodligen bekant med fördelarna av nätverk, men du har undvikit att göra det för en rad olika skäl.
  • Nätverk kan verka oärlig, pretentiös, eller ens manipulativ. Och om det är vad du tänker, är du förmodligen rätt... om en del av det. Det kommer alltid att finnas människor som dömer andra utifrån bilden och titlar, men det finns också människor som vill bygga äkta, ömsesidigt fördelaktiga relationer. När du är nätverk, du kommer att behöva sålla bland de människor som du inte vill veta för att komma till de personer du vill veta. Det är bara en viktig del av nätverk, men den goda nyheten är att med övning kommer du att bli bättre på att upptäcka människor värt att veta.
  • Du kanske tror att du är för eller att schmooze. Nätverk kräver en viss djärvhet, men med tillkomsten av sociala nätverk webbplatser, kan du komma att hitta andra med liknande intressen och mål utan att vara i ett rum fullt av människor. Även människor som är blyg och självmedveten tenderar att vara mycket mer öppen och pratsam när de gör eller talar om något som de är djupt intresserad Om du hittar människor som är lika besatta av fågelskådning, origami, eller manga som du är, kommer du att ha en mycket lättare tid att upprätta anslutningar.
  • Nätverk tar tid och ansträngning. Om du inte är en utåtriktad person som verkligen uppskattar schmoozing, kan det vara ansträngande. Varför bry sig? Tja, är ett sätt att tänka på det att föreställa sig hur mycket tid och frustration du skulle spara om något du ville ha eller behövde var bara en eller två telefonsamtal bort. Ytterst kan ett nätverk vara en investering, med fördelar som uppväger kostnaderna. Du behöver bara hålla fast vid det och se det växa.
 2. 2
  Bygg ditt sociala nätverk. Om du hatar kallprat, kommer detta vara den svåraste delen, men du kommer att förbättras med praxis. Det viktiga är att le och ta ett genuint intresse för andra människors liv.
  • Stärk dina befintliga anslutningar. Komma i kontakt med gamla vänner, avlägsna släktingar och människor du gick till skolan med kan vara en bra språngbräda eftersom du når ut, men du är inte närmar fullständiga främlingar. Ge dem ett telefonsamtal eller skicka ett e-post ta reda på var de är och vad de gör. Berätta för dem vad du sysslar med.
  • Fortsätta intressen och aktiviteter som betyder mycket för dig. Internet har gjort det hela mycket enklare. Kontrollera forum, listor, platsannonser, och Internet-postlistor (känd som "listservs") för lokala evenemang och möten som kan locka människor med liknande intressen eller passioner.
  • Gå till arbetsrelaterade konferenser. Skriv ut visitkort och ge ut så många du kan. Fråga de människor du möter på sina visitkort, och skriva några detaljer om dem på ryggen när du har en stund över.
 3. 3
  Ta reda på vem vet vem. När du pratar med folk, ta reda på vad de gör för en levande och roligt, såväl som vad deras make eller betydande andra, närliggande familjemedlemmar och nära vänner gör för arbete och fritid, alltför. Det kan vara bra att anteckna detta i din adressbok så att du inte tappar bort vem som gör vad.
  • Exempel: Du träffar Mary på en bokklubb mötet och du upptäcker att hennes kusin är en expert. Några månader senare, avslöjar din brorsdotter till dig att en av hennes liv mål är att gå vindsurfing. Istället för att skrapa huvudet och tänka "jag vet Någon nämnde vindsurfing nyligen men jag kan inte minnas vem..." du ser på din adressbok, hitta "vindsurfing kusin" skrivet bredvid Marias namn, ringa upp henne och fråga henne om hennes kusin är tillgänglig för att ge din brorsdotter en privat lektion, som du vill ge det till henne som en födelsedagspresent. Maria säger "Visst!" och övertygar henne kusin att ge dig en rabatt. Din brorsdotter är glada. En månad senare, bryter bilen ner, och du kommer ihåg att din systerdotter pojkvän är en blivande bilmekaniker...
  • Hitta extroverts. När du fortsätter att nätverka, ser du att vissa människor är mycket bättre på det än du är - de redan vet alla! Du tjänar på att lära känna dessa människor först eftersom de kan introducera dig till andra som delar dina intressen eller mål. Med andra ord, om du är en introvert, hitta en extrovert som kan "ställa dig upp".
 4. 4
  Bjud in folk. Att gå ut för lunch, öl, drinkar, eller kaffe är oftast bra för att fånga upp lättvindigt. Du kan också bjuda in folk att göra saker relaterade till dina intressen. Om du träffat någon på en grottforskning klubb, varför inte be dem att kolla in en ny grotta med dig? Målet här är att upprätta en anslutning utöver din första möte. Helst bör detta vara en-mot-en.
 5. 5
  Var generös. Eftersom du är ute efter att skapa ömsesidigt fördelaktiga relationer, ett bra sätt att få igång detta är genom att tänka på hur du kan hjälpa andra. Det handlar inte bara om kontakter, StepStone, och lån, du kan erbjuda komplimanger, och andra mindre påtagliga (men värdefull) gester av vänlighet och generositet. Så länge du är ärlig, du skapa goda relationer med människor och öppna kanaler för ömsesidig nytta. Flickan som grät på din axel förra månaden kan få dig jobbet av dina drömmar nästa månad. Man vet aldrig, så placera dina insatser på god karma. Vad går runt kommer runt.
 6. 6
  Följ upp. Får inte någons visitkort eller e-postadress och glömma det. Hitta ett sätt att hålla kontakten. Behåll ditt nätverk. När du hittar en artikel som kan vara av intresse för dem, till exempel, skicka den på väg. Om du hör om en negativ händelse (en tornado, en, en elektrisk blackout) som hände i deras närhet, ringa dem och se till att de är bra. Håll koll på allas födelsedag och markera dem på en kalender, se till att skicka födelsedagskort till alla du känner, tillsammans med en trevlig notering för att låta dem veta att du inte har glömt dem, och att du inte vill att de ska glömma om dig.
 7. 7
  Utnyttja ditt nätverk. Nästa gång du behöver något (ett jobb, en dag, en vandring partner) kasta ett stort nät och se vad som händer. Gör några telefonsamtal eller skicka ut ett e-postmeddelande som beskriver din situation i en vänlig ton:. "Hej, jag är i lite av en nypa jag har dessa biljetter för lördag och jag har inte kunnat hitta någon att gå med mig. Eftersom detta är ett band jag älskar, jag skulle vilja gå med någon jag vet att jag kommer att ha kul med. Känner du någon som kan njuta av det med mig? "
  • Har aldrig be om ursäkt när du ber om en tjänst eller hjälp. Det kan signalera en brist på och professionalism. Det finns inget att vara ledsen - du bara se om någon råkar vara i stånd att hjälpa dig, du är inte att ställa krav, eller tvinga människor att göra något som de inte vill göra.
 8. 8
  Använd internet. Låt oss inse det, inte alla av oss lever i städer som New York eller Los Angeles, där det är lättare att hitta någon av intresse och komma i kontakt med dem personligen. Sociala nätverk har utvecklats under åren till att bli ett affärsnätverk verktyg också. Internet och online-nätverk har i huvudsak minskat avstånden mellan människor på noll, så att vi kan inte bara nätverk utanför vår hemstad, men också från kust till kust och globalt. Utveckla några online kontakter som du kan vara intresserad av att nätverka med. Sök efter tidskrifter och yrkesorganisationer på nätet och och resursanvändning såsom CareerCritique att ta reda på mer om de människor som gör vissa jobb och sitt arbetsliv.

Tips

 • Kan inte hitta en lokal klubb eller grupp som motsvarar dina intressen eller karriär? Starta en!
 • Börja i liten skala. Inte registrera dig för 12 möten i en månad. En långsiktig satsning på lång sikt är bättre än att göra en one-time stor ansträngning och sedan bränna ut. Kom ihåg att nätverk kräver underhåll, så att inte bita av mer än du kan tugga.
 • Det hjälper alltid att se trevligt ut och vara charmig. Med tiden kommer det att bli lättare för dig att starta en konversation med en främling.
 • Använd varje Internet verktyg till ditt förfogande för att bygga ditt sociala nätverk i verkliga livet. Direktmeddelanden, till exempel, är ibland bättre än telefonsamtal. Internet är väldigt användbart att träffa och hålla kontakt med en mycket stor mängd människor världen över.
 • Du kan göra bra kontakter med politiker och deras medhjälpare genom volontärarbete i ett val eller vara involverad i deras parti utanför valtider.

Varningar

 • Se upp för parasiter - människor som ska pumpa dig för favörer och aldrig försöka hjälpa dig i gengäld. När du hittar en ansluten till dig (och om du är generös kommer du) slår ner dem så artigt som möjligt: ​​"Nej, jag är ledsen, jag kan inte göra det i morgon har jag planer.." Om de försöker få dig att känna skuld, låtsas en ursäkt för att få ut av samtalet och göra själv knappa dem. Inte tappa humöret eller agera kallt eftersom det kommer att ge dem något negativt att säga om dig när de pratar med andra, liknande "Åh, ja jag vet James, kallade han mig en gång en blodigel..." - Låt inte detta hända dig.