Wka

Hur man väljer bekväma underkläder

Visste du att 80% av européerna bär samma typ av underkläder för hela sitt vuxna liv? Detta innebär att många människor förmodligen sätta upp med undermåliga underkläder! Verkligheten är att underkläder inte är tänkt att vara raspiga, klämmande, eller smickrande. Och samtidigt välja bekväma underkläder kan vara utmanande med många olika alternativ där ute, det är lättare när du vet vad du ska leta efter. Den här artikeln förklarar vad man ska leta efter när du väljer dina underkläder så att du kan göra bra val som får dig att känna bekväm och stöds med allt du bär.

(Förresten, gäller denna artikel män och kvinnor, och underkläder menas allt som går på undersidan, från behåar till boxershorts.)

Steg

Hur man väljer bekväma underkläder. Resist förvirrande mode och komfort.
Hur man väljer bekväma underkläder. Resist förvirrande mode och komfort.
 1. 1
  Resist förvirrande mode och komfort. Även om det är rimligt att förvänta sig att de två idealen att konvergera i dessa dagar, är det inte alltid fallet, och det är viktigare att sätta din komfort innan din mode uttalande. Som Janet Street-Porter säger, alltid komma ihåg att "vad du bär bör inte vara en källa till smärta, stora bekostnad, eller misär." Några viktiga saker att tänka på innan du tar din nästa resa för att köpa bekväma underkläder:
  • Underkläder sitter mot huden hela dagen. Det kunde inte komma närmare. Därför bör det kännas bekvämt.
  • Välj egenskaper, fördelar och design över färg, märke och förpackning. Bara för att det står "designer" betyder inte att det är en bra passform för dig.
  • Likaså bara för att lådan ser bra ut, betyder inte underkläder inuti det är bekvämt. Detsamma gäller expedit tonhöjd. Det är din egen känsla av komfort som är det verkliga måttet på värdet av underkläder.
  • Och sist, men viktigast, bara för att det är fult av din kropp, betyder inte att det inte kommer att vara sexig på din kropp. Tänk Bridget Jones. Om du tycker det är fult, undvika att köpa den om den inte kommer att få dig att känna söt. Om det passar bra, är bekväm, och håller allt på plats, har du en win win situation.
 2. 2
  Välj rätt storlek. Komfort handlar om montering före allt annat. Underkläder som klämmer, drar, squash, rider upp, och i allmänhet gör ditt liv så obehagligt som möjligt bör undvikas eftersom du inte är tänkt att vara obekväma eller har ont. Här är några mycket grundläggande sätt att säkerställa att du får rätt storlek underkläder:
  • Var ärlig mot dig själv. Undvik frestelsen att gå en storlek mindre eftersom ingen annan kommer att veta eller bry sig om vad storlek underkläder du bär. I själva verket kommer underkläder som är för små tenderar att göra en person ser tyngre och kommer att visa igenom på dina kläder och som verkligen ser hemskt!
  • Få en korrekt montering om du köper behåar. Bras är särskilt viktigt att få korrekt monterad, eftersom de kommer att påverka de flesta allt du bär, och de bör inte gräva i din bröstvävnad, orsakar slapp, gör dina bröst bula över toppen av bh, falla ur din BH när du böjer över, eller sitta snett. Ha en passande årligen av en säljare som har utbildats för att göra en passande korrekt. Prova på olika toppar tillverkade av olika tyger för att se till att du gillar vad du ser i spegeln. Alltid justera remmarna vid montering behåar.
  • För kalsonger, jämföra din midja och höft storlek till storlekstabeller som oftast skrivs ut på baksidan av underbyxor, boxare, etc. Ibland butiken kommer att ha ett diagram på displayen. De viktigaste saker att titta efter är symmetri (ingen rycka över din bakdelen), sträckt men ej bindande öppningar kring ben och midja, ingen gräva in i huden, och kilen (grenen) måste vara slät och platt, inte hårt, slapp, eller rida upp.
  • Om butiken kan du prova på kalsongerna över dina befintliga kalsonger, så gör det. Ta inte bort din nuvarande kalsonger men (Gud förbjude!)
  • Om butiken inte kommer att tillåta en passande i butik för kalsonger, köpa ett par kalsonger, boxershorts, trosor, etc., om du inte är säker på om din nuvarande storlek och du vet inte hur de kommer att känna när du bär. Med tanke på att många butiker inte tillåter diskussioner om underkläder skäl (ofta reglerade), inte kasta bort dina pengar på alltför många par som inte kommer att passa. Prova kalsonger på hemma, sedan köpa mer av denna storlek om de är bekväma och passar bra. Du kan storlek upp eller ner eller prova ett annat märke om det behövs. En stil eller märke passar inte alla.
  • Be för detaljhandeln assistentens hjälp. Möjligen en bra säljare kan storlek du upp bara med en blick. Var säker på att de vet vad de ska göra om och använda sunt förnuft.
 3. 3
  Leta efter tyger. Tyg kan vara en stor orsak till obehag när du bär underkläder, speciellt om det är raspiga, svett-inducerande, inte andas och känns hemskt. Vid bedömning av ditt nya underkläder, kan följande tips hjälpa dig att göra ett bra val:
  • Känn materialet för jämnhet, mjukhet och komfort. Kör fingrarna genom underkläder. Hur känns det för dig?
  • Om det känns för tunt eller för tjockt, fortsätta leta. Tjocka tyger kan gäng upp och ser fula eller känner knaster.
  • Leta efter mjuka tyger och kontrollera om den tråd som används på behåar är raspiga på ryggen, eftersom många av dem är. Bomull är alltid en favorit eftersom det andas bra och är väldigt lättskött. Använd vinäger i blöt bh under en kort tid om de har en underarm lukt som inte går att tvätta ur. Andra bra alternativ inkluderar Lycra, Microfiber, bambu, kashmir, siden-känsla nylons, höga polyestrar kvalitet (polyester ger mest stöd - look för bomull crotches) etc. Silk och satin är en härlig val också men de är svåra att ta hand om väl, eftersom de kräver handtvätt. Blandningar är ofta ett bra val eftersom de kan stödja och kontur på samma gång. Läs etiketter för att ta reda på de påstådda fördelarna.
  • Kom ihåg att dessa poster är mot huden hela dagen, så inte ens tänka på att sätta upp med något knaster eller bromsande! Om du tänker för något Lacy, se till spets inte orsakar ett kliande problem.
 4. 4
  Tänk på fördelarna med att använda sömlösa underkläder. Även sömmarna kanske inte verkar som en stor sak, och inte bryr sig alla, sömlös göra dina kläder ser slätare på utsidan, särskilt med stickat. Bära åtsittande kläder eller helt enkelt sitta på dessa sömmar för en lång tid kan orsaka obehag, är ful, och den långvariga påtryckningar kan lämna märken. Sådant tryck kan även leda till hudirritation och kliande hud hos en person med känslig hud.
  • Lycra och Spandex skapa den mest sömlösa utseende.
  • Öppen tå skor ska alltid bäras med sömlösa tå strumpbyxor och inte sådana som är förstärkta, som spetsen av tån är mörkare i färgen. Det finns inget annat alternativ bortsett från nakna fötter med snyggt pedicured naglar.
 5. 5
  Välj ett snitt eller stil som fungerar för dig. Både kalsonger och behåar finns i en rad olika styckningsdelar (eller figurer) som tar hänsyn till dina personliga stöd och preferenser komfort. Det är inte alltid lätt att arbeta ut vilken klippa eller stil som fungerar bäst för dig, dock, och du kanske helt enkelt måste vara djärv och prova ett urval av olika typer för att se vilka känner sig mest bekväm.
  • Prova på olika typer och se hur de känner på dig, de klämmer, åka upp, har trånga öppningar, eller sag efter bärs efter en kort tid. Låt dig inte styras av försäljning hype - snittet ska sitta bra och vara bekväm på din kropp. Kom ihåg att ta hänsyn till vilken typ av kläder du kommer att bära över dina underkläder. Om du bär en massa sax toppar, eller stickat, vill du förmodligen inte en djärv färgad bh, eller en med sömmar etc.
  • Bra nedskärningar inkluderar strapless, cross-over, demi-behå, cabriolet, framknäppt, grimma, långrev, fodrat, push-up, brottarrygg, seamless, underwire, etc.
  • Kalsonger allt från en G-string, string, bikini eller string bikini, shorts pojke, lös eller tight boxershorts, peka byxor, underbyxor: pojke ben kort, franska snitt, kontroll kort, full täckning, hög klippa, etc. Alla har sin fördelar och nackdelar beroende på din storlek, aktivitetsnivå, och preferenser. Och du måste prova dem för att veta vad som fungerar för dig, eftersom det egentligen inte finns något rätt eller fel stil, bara ett fel känsla!
  • Kontrollera att underkläder inte tygla eller skär in i din famn, midja och ben.
  • Tänk på vad du gör hela dagen lång. Om du är en idrottare, titta på sport underkläder för stödjande, konturerade underkläder. Om du sitter på ett kontor hela dagen lång, överraskande, samma funktioner i stöd och kontur som sportprylar är viktiga överväganden. Om du inte är mycket aktiv på grund av sjukdom eller någon annan orsak, kanske du vill ha mindre följsamhet och mer glapp.
 6. 6
  Kontrollera tätheten av eventuella elastiska band. Ett elastiskt band som känns för hårt kommer tygla dig. De elastiska band på vissa underkläder kan vara för hårt, placera dig i riskzonen för bromsande din blodflödet eller orsaka hudirritation. Om dina underkläder lämnar märken på din kropp när du tar av dem, sluta använda denna underkläder. Ett par bra underkläder bör inte lämna märken på din kropp efter slitage.
 7. 7
  Tänk organisk underkläder. Inte bara välja ekologiska underkläder bidra till att stödja en industri av tillverkar växande tygmaterial utan att ta till bekämpningsmedel, men också, kommer mycket av denna typ av kläder utan blekmedel eller färgämnen som används i produktionen. Eftersom dina underkläder är i ständig kontakt med huden och är under dina kläder för det mesta, kan sådana kemikalier potentiellt orsaka hudirritation. Detta är speciellt viktigt om du har mycket känslig hud.
 8. 8
  Tänk inga underkläder. Även om detta är ett alternativ som kommer att skrämma vissa människor, för andra går "au naturel" under kläderna är normen. Om det fungerar för dig och är inte osäkra, ohygieniska, eller obekväm, kan det vara ett svar på att lösa eventuella känslor av obehag. Nackdelarna med denna metod är att du kommer att ha dina kläder tyg i direkt kontakt med känsliga områden på huden, kanske du känner dig sårbar, och du kan bli generad om vinden eller böjd över utsätter din hemlighet! Om du ska prova på kläder, se till att bära underkläder på den tiden. Också vara medveten om eventuella utsläpp kan ha som kan läcka igenom dina kläder, i vilket fall det är nog bäst att bära underkläder.
  • Den rekommenderar att platta överkropp kvinnor ersätta en bandeau gjord av kött-färgade strumpbyxor bundna runt bröstet som en bandeau snarare än att bära en obekväm och onödig behå. På så sätt kan du bära en snål topp eller klänning utan att känna exponeras.
 9. 9
  Avlägsna taggar från underkläder efter köpet. Dessa kan orsaka repor och gnugga problem om du är känslig för dem. När bort, kan du alltid lagra dem någonstans om du behöver skötselråd eller vill minnas varumärket, storlek och stil för vad som fungerar för dig så att du kan hitta din nästa underplagg med lätthet. Det är möjligt att köpa tagless underkläder i vissa märken, om så önskas.
 10. 10
  Bry dig om dina underkläder ordentligt. God vård för underkläder är viktigt för att förlänga sitt liv och se till att du får ut det mesta tröst från det. Exempelvis kan dåligt tvättade behåar orsaka underwires att rota igenom och skada dig när du bär. Undvika förtida destruktion av din bekväma underkläder genom att läsa skötselråden noga och lagra all underkläder i en luftig, ren plats. Tvätta bh på regelbunden basis eller du kommer att börja lukta, även om du bara har duschat. Här är några idéer för att hjälpa dig komma igång med bra underkläder underhåll:
  • Hur du tar hand om dina underkläder
  • Hur att tvätta en behå
  • Hur att förlänga livslängden på behåar.
  • Lagra underkläder enligt följande:
   • Viks och staplas prydligt i drar med liknande stilar staplas tillsammans.
   • För lättillgänglighet, bör behåar, trosor och strumpor lagras separat från varandra.
   • Använd nätpåsar då ville om det behövs.
   • Bras kan lagras hängande hack galgar.
   • Spruta aldrig någonting med en doft på dina underkläder, eftersom det kan orsaka stora obehag. Om dina underkläder luktar unket efter att ha dem lagras under en lång tidsperiod, rewash dem..
 11. 11
  Byt underkläder regelbundet. Det är inte en bra idé att hålla på dina underkläder långt utöver dess nyttjandeperiod. Eftersom underkläder bottnar och förlorar sin form, kassera den och fylla din försörjning. Väl passande underkläder kommer att öka din komfort nivå och kommer att hålla dina kläder ovanpå det passar bättre. Roterande underkläder ofta, samt att använda de föreslagna skötselråd kommer att kraftigt utöka komfort och livslängd underkläder. Även om det inte finns någon uppsättning livslängd på dina underkläder, använd ditt omdöme när det blir dags för att ersätta dem. Använd samma regler för komfort och passform som du gjorde när du köpte dem. Om dina underkläder inte passar bra, kommer din ytterkläder ser inte bra ut. Här är några genomsnittliga livslängd för dina underkläder:
  • Bras - 3-6 månader, längre om du har ett antal par och rotera dem men även då bör ändras årligen. Handtvätt är viktigt för behåar, med en tvål avsedd för fintvätt.
  • Underpants - 6 månader.
 12. 12
  Återvinn underkläder som är för gammal, saknade och obekväm. Här är några idéer att komma igång:

Tips

 • Kontrollera om fukttransporterande. Om du svettas mycket eller om du är i aktivt arbete hela dagen, överväga fukttransporterande tyg för dina underkläder. Denna typ av underkläder ska transportera bort fukt och torkar snabbt. Du kan testa det genom att droppa lite vatten på underkläder: Vattnet bör inte pärla och kommer att absorberas omedelbart.
 • Det ursprungliga syftet för underkläder var att skydda dina dyra, yttre kläder från de mer illaluktande delar av kroppen (armhålor, ljumskar). Du kan överväga detta när du väljer underkläder.
 • Om antibakteriella och deodorizing teknik som intresserar dig, tyg typer att leta efter är X-static Fiber, Eco-tyg och Hollowfiber.
 • Astronauter rekommenderas att byta underkläder var 7 dagar. Tänk på det nästa gång ditt sökande efter den perfekta paret får dig ner!
 • Flyttbara pads i en behå kan skapa extra komfort, och det är billigare än kirurgi!

Varningar

 • Det är lika lätt att bära något söt och bekväma som det är att bära något sliten och ointressant. Pretty underkläder kan få dig att känna bättre.
 • Inte alltid likställa billigt med dålig kvalitet och dyra med god kvalitet. Den passform och komfort är i känsla för bäraren, inte nödvändigtvis den prislapp.
 • Tvätta alltid underkläder efter köpet innan bär. Du vet inte vem som har försökt dem "au naturel" i motsats till provrummet regler, och det är alltid en bra idé att tvätta dem för att avlägsna eventuella rester kvar efter tillverkningsprocesserna.

Saker du behöver

 • Lagringsutrymme och objekt
 • Underkläder tvätt påsar för att skydda behåar och andra ömtåliga
 • Lista över saker att titta efter (det är rekommenderat att göra en plånboksstorlek checklista för att hjälpa dig när du handlar)